Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

"LU/FS Masters" un "Rubene-1" tuvu pusfinālam

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"LU/FS Masters" un "Rubene-1" tuvu pusfinālam
Epizode no spēles starp "Talsu NSS/Zerorisk" un "Rubene-1", foto: Elīza Atslēga, FK Talsi

Pirmās divas ceturtdaļfinālu spēles aizvadītas Latvijas florbola čempionātā vīriešu 1. līgas B grupas komandu starpā. Divās spraigās cīņās "Rubene-1" viesos uzvarēja "Talsu NSS/Zerorisk", bet "LU/FS Masters" mājās tika galā ar Cēsu "Lekrings-1".

Studentiem divas komfortablas uzvaras

"LU/FS Masters" komanda līdz pat regulārās sezonas izskaņai sīksti cīnījās par otro vietu grupā, lai automātiski sasniegtu pusfinālu. Tikmēr Cēsu "Lekrings" regulārās sezonas izskaņā sesto vietu izplēsa vien pateicoties labākiem rādītājiem savstarpējās spēlēs ar Valmieras fārmklubu. Tādēļ šajā pārī galvaspilsētas komanda uzskatāma par gana izteiktiem favorītiem. To viņi arī pierādīja pirmajā sērijas spēlē, uzvarot ar rezultātu 8:1 (2:0; 3:1; 3:0). Ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli uzvarētāju rindās izcēlās Ralfs Edvards Grīnvalds un Kristaps Reidzāns, kurš arī saņēma labākā spēlētāja balvu komandā. Cēsniekiem vienīgos vārtus guva Everts Janušauskis, bet par labāko atzina Mariusu Virskuli, kurš pie punktiem netika.

Dažas dienas vēlāk komandas tikās atkārtoti un spēle izvērtās krietni līdzīgāka, jo cēsnieki divas reizes izvirzījās vadībā, liekot mājiniekiem domāt par atspēlēšanos. Tas gan tika paveikts sekmīgi, mača vidū studentiem esot priekšā ar 4:2. Edvards Skrastiņš, gūstot savus otros vārtus mačā, vēl spēja sadeldēt deficītu līdz minimumam, taču turpinājumā bumbiņas pabija tikai viesu vārtos, kas deva "LU/FS Masters" panākumu ar 6:3 (3:2; 1:1; 2:0), sērijā līdz trim uzvarām ļaujot panākt 2:0 vadību. Renārs Rēders ar diviem vārtiem un vienu piespēli bija gan labākais, gan rezultatīvākais savā komandā. Tikmēr cēsniekiem labākā balva tika Klāvam Villerušam, kuram viena piespēle.

"Rubene-1" pārved divus panākumus no Talsiem

Daudz aizraujošāk izvēršas duelis starp Talsu un Kocēnu komandām. Regulārajā sezonā sekmīgāki bija kurzemnieki, kuri 18 spēlēs tika pie 29 punktiem jeb 1.61 punkta vidēji spēlē. "Rubene-1" uz to spēja atbildēt ar 21 punktu 16 mačos jeb 1.31 punkti ik mačā. Neskatoties uz to, tieši vidzemnieki pašlaik atrodas vienas uzvaras attālumā no pusfināla. Pirmajā spēlē komanda ātri panāca 2:0 vadību, neilgi pirms mača beigām esot komfortablā vadībā ar 4:1. Turpinājumā laukuma saimnieki pāris minūšu laikā prata deficītu sadeldēt līdz minimuma, pateicoties pieredzējušo Māra Ivanāna un Artūra Pētersona vārtu guvumiem, taču izglābties "vilki" nespēja, ciešot neveiksmi ar 3:4 (0:2; 1:0; 2:2). Uzvarētājiem ar diviem vārtiem rezultatīvākais bija Rihards Avots, bet par labāko atzina vārtsargu Emīlu Censoni, kurš tika galā ar 19 pretinieku metieniem.

Nākamajā dienā komandas tikās atkārtoti un uz viesu vārtu guvumu pirmā perioda vidū mājinieki atbildēja ar realizētu vairākumu piecas minūtes vēlāk. Otrā perioda vidū Rūdolfs Niedrājs vadībā izvirzīja jau savu komandu un minimālos pārsvaru izdevās nosargāt līdz pat 55. minūtei, kad "Rubene" rindās atkal precīzs bija Avots panākot 2:2. Spēles pamatlaika beigās talsinieki prata četras minūtes izturēt skaitlisko mazākumu, taču papildlaika otrajā minūtē Pēteris Gailis nodrošināja "Rubene-1" komandai panākumu arī otrajā mačā – 3:2 (1:1; 0:1; 1:0; 1:0).

Šajā nedēļas nogalē ieplānotas jau krietni vairāk spēles. Iepriekš minētajos pāros tiks aizvadītas trešās un, nepieciešamības gadījumā, arī ceturtās spēles. Tāpat savus ceturtdaļfinālus uzsāks komandas, kas pretendē uz līdzdalību nākamās sezonas Elvi līgā. Tā, FK "Valka/IGLU' aizvadīs pirmos divus mačus savās mājās pret "Leģions/Grobiņas SC", bet "Kludlīga/KNSS" divas reizes pie sevis ciemos gaidīs viesus no Madonas.

Šīs nedēļas spēļu kalendārs Latvijas čempionāta 1.līgā

DatumsLaiksSpēleRezultāts sērijā
04.03.12:30Rubene-1 – Talsu NSS/Zerorisk2:0
04.03.14:00Lekrings – Latvijas Universitāte/FS Masters0:2
04.03.18:00FK Valka/IGLU – Leģions/Grobiņas SC0:0
04.03.20:00Kuldīga/KNSS – FK Madona0:0
05.03.*12:00Rubene-1 – Talsu NSS/Zerorisk
05.03.13:00Kuldīga/KNSS – FK Madona
05.03.*14:00Lekrings – Latvijas Universitāte/FS Masters
05.03.14:00FK Valka/IGLU – Leģions/Grobiņas SC

     [+] [-]

, 2023-03-02 21:28, pirms gada
❤️Sveiki) Mani sauc Paula un man ir 23 gadi) Es esmu topošā seksa modele 18+) Lūdzu, novērtējiet manas bildes at ➤ https://ja.cat/id298065