Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

"FBK Riga Rockets" rindās pirmais slovāks mūsu florbolā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"FBK Riga Rockets" rindās pirmais slovāks mūsu florbolā
"FBK Riga Rockets" slovāku leģionārs Mojmirs Keselaks ar kluba īpašnieku Jāni Jansonu un treneri Imantu Lastovski
Foto: FBK Riga Rockets

Rīgas "Rockets" florbola klubs šosezon atkāpies no Elvi florbola līgas uz Latvijas čempionāta 1.līgu. Tas licis atvadīties no vairākiem kluba līderiem, taču vietas tukšas nepaliks. Vienu no tām aizpildīs slovāku leģionārs Mojmirs Kesalaks.

Latvijas čempionātā spēlējuši igauņu, krievu, zviedru, dāņu un somu florbolisti, bet "FBK Riga Rockets" komandu starpsezonu periodā papildinājis slovāku uzbrucējs Mojmirs Keselaks, kurš ieradies Latvijā, lai studētu un papildus turpinātu savu spēlētāja karjeru. 1994. gadā dzimušais florbolists karjeras laikā startējis arī EuroFloorball Cup turnīrā "FbO Florko Kosice" komandas sastāvā, 2012. gada turnīrā uzspēlējot arī pret "Lielvārdes" komandu.

Šis nav rīdzinieku vienīgais pastiprinājums starpsezonu periodā. Zināmākais no tiem varētu būt Jānis Purvēns, kurš pirms vairākiem gadiem aizvadījis arī vairākas sezonas virslīgā, pārstāvot "Talsi/Triobet" un "Ķekavas Bulldogs" komandas. Kopumā viņam virslīgā 9 (2+7) rezultativitātes punkti. Pirmās līgas turnīrā Purvēnam 38 (20+18) punkti, bet 2. līgā, kur viņš spēlēja arī pērn – 64 (46+18) punkti.

"Raķešu" klubu papildinājis arī 1998. gadā dzimušais Rēzeknes florbola audzēknis Antons Baronskis, kurš pērn 2. līgas turnīrā savāca 55 (25+30) punktus, bet karjerā kopumā viņam šajā līgā 138 (75+63) punkti. Pirms vairākiem gadiem Baronskis vienu sezonu uzspēlēja arī 1. līgas turnīrā, šajā laikā izdarot vienu rezultatīvu piespēli.

Jau pagājušajā sezonā "FBK Riga Rockets" komandai pievienojās Ingmārs Lapčinskis, tagad viņa pēdās sekojis brālis Svens. 1998. gadā dzimušais florbolists bija viens no "Vārmes" līderiem aizvadītajā sezonā, savācot 35 (22+13) punktus, bet karjerā kopumā 2.līgas turnīrā izdevies savākt 104 (58+46) punktus.

Visbeidzot, par "raķeti" sevi varēs saukt arī 2000. gadā dzimušais Jēkabs Senkāns no "Babītes". Pieaugušo florbolā viņš 1. līgas turnīrā aizvadījis astoņas spēles 2015./16. gada sezonā, pārējā laikā spēlējot jauniešu čempionātā. Pērn viņam ZU-16/2 turnīrā izdevās savākt 42 (17+25) rezultativitātes punktus, kas bija oitrais labākais rādītājs komandā.

No iepriekšējās sezonas līderiem komandā palikuši tādi florbolisti kā Artūrs Jansons, Mārtiņš Lapsiņš, Renārs Preijers, Kristaps Lapsiņš, Imants Lastovskis un Mārtiņš Mende. Jauno sezonu rīdzinieki, kuri spēlēs Centra reģionā, sāks 23. septembrī ar spēli Rojas vidusskolā pret vietējo "Roja Rauda Print".