Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pēc pieciem gadiem: kā Latvijas izlase izskatīsies ar Porziņģi ierindā?

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pēc pieciem gadiem: kā Latvijas izlase izskatīsies ar Porziņģi ierindā?
Luka Banki ar Kristapu Porziņģi

Piektdien, 19. augustā, ‘’Arēnā Rīga’’ Latvijas basketbola izlase aizvadīs pārbaudes spēli pret Igauniju. Šis kļūs par atgriešanās maču Kristapam Porziņģim, kurš pēdējo reizi tās rindās spēlējis 2017. gada Eiropas čempionātā. Portāls ‘’Sportacentrs.com’’ kopā ar basketbola zinātājiem Andreju Siliņu un Reini Lāci analizēja Porziņģa ietekmi uz izlases sniegumu, viņa iespējamo spēles manieri un potenciālos virknējumus trešā, ceturtā un piektā numura pozīcijā kopā ar liepājnieku.

2017. gada vs 2022. gada sastāvs ar Porziņģi ierindā

27 gadus vecais Kristaps Porziņģis Latvijas izlases sastāvā pēdējo reizi spēlēja pirms pieciem gadiem 2017. gada Eiropas čempionātā, kad palīdzēja valstsvienībai izcīnīt piekto vietu. Toreiz Porziņģim bija 22 gadi, liepājnieks bija eksplozīvāks, vairākos Eiropas čempionāta mačos izceļoties ar triecieniem grozā no augšas. Neiztrūkstošas bija viņa un Jāņa Strēlnieka ‘’pick&roll’’ sadarbības, kā arī paša caurgājieni un precizitāte metienos no tālās distances. Ainara Bagatska vadībā Porziņģis tika izmantots piektā numura pozīcijā, kamēr Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) viņš bija spēlējis gan ceturtā numura, gan centra pozīcijā.

2017. gada Eiropas čempionātā Latvijas izlasē spēlēja divi šobrīd karjeras beiguši sportisti – šī brīža Latvijas Basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks un ‘’VEF Rīga’’ padomes priekšsēdētājs Jānis Blūms. Tāpat sastāvā bija Žanis Peiners, kurš pēdējās divas sezonas nav spēlējis, un šajā vasarā ar Porziņģi strādā kā individuālais treneris. Viens no izlases vadošajiem basketbolistiem bija Jānis Timma, centra pozīcijā vērtīgas minūtes spēlēja Mārtiņš Meiers, bet epizodiski laukumā devās Aigars Šķēle.

2022. gada vasarā Porziņģis vēlreiz vienā komandā spēlēs ar Jāni Strēlnieku, Dāvi Bertānu, Dairi Bertānu, Rolandu Šmitu un Andreju Gražuli. Strēlnieks šajā vasarā atgriezies valstsvienībā pēc gada prombūtnes, Šmits tajā spēlēs otro kvalifikācijas logu pēc kārtas, Dāvis Bertāns otro vasaru pēc kārtas, kamēr kapteinis Dairis Bertāns un Andrejs Gražulis ir jaunā trenera Lukas Banki vieni no kodola spēlētājiem, kuri Pasaules kausa kvalifikācijas ietvaros nav izlaiduši ne spēli.

Kas nākuši klāt? Pirmā numura pozīciju papildinājis Kristers Zoriks, kurš augustā izlases rindās varētu spēlēt pirmo reizi šī gada laikā. Viņa prombūtnē sevi veiksmīgi apliecinājis Toms Leimanis, kamēr uzbrūkošā aizsarga pozīcijā par vienu no izlases līderiem kļuvis Rihards Lomažs. Nepiekāpīgs aizsardzībā ir Artūrs Kurucs, bet Artūra Strautiņa prombūtnes dēļ lielākā izšķiršanās treneriem var rasties uzbrucēja jeb trešā numura pozīcijā – tur treneriem būs jāizvēlas starp Jāni Bērziņu un Rodionu Kurucu, neizslēdzot, ka šajā pozīcijā, tāpat kā jūnijā, nāksies spēlēt Dāvim Bertānam. Ceturtā numura pozīcijā veiksmīgi var spēlēt daudzpusīgais liepājnieks Mareks Mejeris, bet centra pozīcijā Lukas Banki vadībā sevi no labākās puses apliecinājis Klāvs Čavars.

"Grūti pateikt – man šķiet, ka nav nemaz tik daudz kas mainījies. Standarts – visi esam palikuši vecāki, ar lielāku pieredzi, cits treneru korpuss. Es īpaši ar galvu nedraudzējos tajā laikā,’’ iespēju pajokot preses konferencē pirms gaidāmajām spēlēm izmantoja Porziņģis, atbildot par sajūtām atgriezties izlasē pēc piecu gadu pārtraukuma.

‘’Nebiju starp tiem, kas 2017. gada piekto vietu uzskatīja par neveiksmi. Tolaik norādīju, ka mūsu zvaigžņu sastāva brieduma gadi būs nākamajā Eiropas čempionātā. Ja ne nelaimīgā "What’s up Bulgaria?" spēle, tad nākamā mēneša sākumā mēs baudītu Latvijas izlases zvaigžņu sastāvu brieduma gados nevis ar ilūziju par medaļām, bet ar pavisam pamatotu mērķi cīnīties par tām. Diemžēl tāda iespēja nebūs, taču jau iepriekš rakstīju par potenciālo 2025. gada Eiropas čempionāta sastāvu, kurā, visdrīzāk, būs liela daļa šī brīža spēlētāju. Cerams – karjeras pīķī. Priecē, ka no mūsu zvaigžņotā sastāva staro motivācija ierasties ne tikai tad, kad lielajā forumā jāpiedalās, bet arī tad, kad par šo dalību jācīnās,’’ šī brīža situāciju vērtēja basketbola apskatnieks Andrejs Siliņš, kuram piebalsoja Reinis Lācis.

‘’2017. gadā 1980. gadu beigās un 1990. gada sākumā dzimušie basketbolisti bija savā karjeras labākajā punktā – Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Žanis Peiners, sarakstam pieskaitu arī Jāni Timmu. Gados jaunie papildspēki kā Kristaps Porziņģis un Rolands Šmits pacēla tās iespējas. Šoreiz situācija ir cita – sākusies 1990. gadu vidus un beigu dzimušo basketbolistu paaudze – Rihards Lomažs un Kristers Zoriks sevi pieteikuši kā līderus. Iepriekš pieminētie spēlētāji nu ir pieredzējušie basketbolisti, kuri ir nopietns papildspēks. Grūti salīdzināt abas izlases, bet man ir aizdomas, ka 2017. gadā tā bija mazliet spēcīgāka. Kopumā jāraugās, vai šai paaudzei izdosies sasniegt Eirolīgas līmeņa augstumus – Rihards ir tajā uzspēlējis, bet Rolands spēlē jau ilgu laiku. Vēsture liecina, ka ir jābūt aptuveni pieciem līdz sešiem augstākā kaluma basketbolistiem Eiropas līmenī, lai uz ko varētu pretendēt.’’

Izlases sastāvs 2017. un 2022. gadā ar Kristapu Porziņģi

2017. gada sastāvs2022. gada kandidāti
Jānis StrēlnieksJānis Strēlnieks
Aigars ŠķēleKristers Zoriks
Jānis BlūmsToms Leimanis
Dairis BertānsDairis Bertāns
Kristaps JaničenoksRihards Lomažs
Žanis PeinersArtūrs Kurucs
Jānis TimmaRodions Kurucs
Dāvis BertānsDāvis Bertāns
Andrejs GražulisAndrejs Gražulis
Rolands ŠmitsRolands Šmits
Kristaps PorziņģisKristaps Porziņģis
Mārtiņš MeiersKlāvs Čavars
Artis Ate
Jānis Bērziņš
Mareks Mejeris
Kaspars Bērziņš

Ko izlase ar Porziņģa atrašanos laukumā iegūst?

‘’2017. gads man palicis atmiņā kā gads, kad man un vēl citiem bija super viegli spēlēt. Bija Kristaps, Dāvis, Jānis – mēs visi no distances bijām tik bīstami, ka tik viegli spēlēt vēl nekad nebija bijis. Domāju, ka tagad būs līdzīgi. Visi, kas būs laukumā, ir bīstami tieši no tālienes un tas mums atvērs laukumu vaļā,’’ Kristapa Porziņģa faktoru izlasē preses konferencē uzteica kapteinis Dairis Bertāns.

‘’Kristaps ir mūsu piešprice. Īpaša spēlētāja mēraukla – talants un spējas padarīt pārējos puišus labākus. Viņa klātbūtne dāvās jaunus strāvojumus un padarīs mūsu spēli efektīvāku,’’ preses konferencē gandarījumu par Porziņģa pievienošanos atklāja Luka Banki, taču neuzskatīja, ka līdz ar viņa esamību izlases spēles stils būtiski mainīsies. ‘’Mums ir savs stils un identitāte, taču viņa klātbūtne jāizmanto pareizi. Viņš var citus padarīt labākus. Šodien (pirmdien) bija pirmais gatavošanās treniņš – bija jūtama citādāka atmosfēra, kad atsevišķi spēlētāji ienāk zālē. Ticu, ka tādiem spēlētājiem kā Kristaps ir spējas citus padarīt labākus.’’

2017. gadā Porziņģis izcēlās ar vairākām skaistām epizodēm. To atceras arī Reinis Lācis, uzsverot, ka tā gada čempionātā uzbrukums bijis augstākajā līmenī. ‘’Atceros, ka uzbrukums tika veidots ap viņa atlētiskumu. Izlasē bija meistarīgi piespēlētāji un labi tālmetienu izpildītāji. Toreiz spēlēto uzbrukumu varēja salīdzināt Goldensteitas ‘’Warriors’’, jo spēlētāji viens otram pavēra iespējas. Bija nepieciešams viens aizsegs un tas rezultējās dankā. Uzbrukumā veidojās nebeidzamas opcijas ar noslēguma iespējām.’’

Preses konferencē Luka Banki īpaši akcentēja faktu, ka Porziņģis ar atrašanos laukumā padarīs citus labākus. Ko tas nozīmē? Skaidrs, ka liepājniekam tiks pievērsta pastiprināta uzmanība aizsardzībā, taču līdz ar to brīvāki kļūs pārējie spēlētāji laukumā. Tas arīdzan nozīmē to, ka aizsardzības komandai būs jādomā ne tikai par Porziņģa neitralizēšanu, bet arī citu laukumā esošo basketbolistu ierobežošanu. "Kristapa gadījumā aizsardzības komandai būs trīs reizes vairāk jāuztraucas par citiem izlases spēlētājiem laukumā. Piemēram, ja blokam garām Porziņģim skrien Dāvis Bertāns, tad viņu nevar laist brīvu uz tālmetiena līnijas. Augsta līmeņa spēlētāji piesaista daudz lielāku uzmanību aizsardzībai,'' Banki akcentēto preses konferencē vairāk skaidro Reinis Lācis.

Līdz ar atrašanos laukumā tāda kalibra basketbolists kā Kristaps Porziņģis var atvērt brīvas rokas citiem, kas var apstiprināt Daira Bertāna teikto preses konferencē, ka, spēlējot kopā ar liepājnieku, pārējiem atrasties laukumā ir krietni vieglāk, jo tiem veidojas neskaitāmas iespējas pabeigt uzbrukumu vai nu ar tālmetienu, vai brīvu metienu no citām pozīcijām.

Kā un kādos virknējumos Kristapu Porziņģi varētu laukumā izmantot šajā reizē?

‘’Domāju, kādus brīžus man būs pa četri jāuzspēlē. Treniņos brīžiem mani ieliek ‘’pa četri’’, bet Klāvu ‘’pa pieci’’. Pēc tam es arī kā piektais numurs uzspēlēju. Gan jau, ka treneri atradīs veidu, kā visus var pēc iespējas efektīvāk izmantot,’’ intervijā MVP par savu iespējamo lomu atklāja Porziņģis.

Lukas Banki vadībā šī kļuvusi par pirmo reizi, kad izlases sastāvs ir ar tik daudz opcijām garajā galā. Kristapam Porziņģim 221 cm, Klāvam Čavaram 205 cm, Rolandam Šmitam 207 cm, Marekam Mejerim 207 cm, Dāvim Bertānam 208 cm, Andrejam Gražulim 202 cm, bet Rodionam Kurucam 206 cm. Ja sastāvā tiks iekļauts Kaspars Bērziņš, tad pieteikumā būs vēl viens garā gala spēlētājs ar augumu 213 cm. Uzrunātie basketbola zinātāji uzsver – šī ir reize, kad Lukam Banki nāksies demonstrēt savas trenera kvalitātes. ‘’Tas viņam būs interesants pārbaudījums. Šķiet, ka Banki vadībā vēl neesam redzējuši tik izteiktu dilemmu sastāva izvēlē,’’ saka Reinis Lācis. ‘’Šis sasaukums būs pārbaudījums trenerim Banki, kuram jānodemonstrē sava meistarība ar mūsu valstsvienību vēl nebijušos apstākļos,’’ novērojumam piekrīt Andrejs Siliņš.

Abi gan ir vienisprātis – Kristaps Porziņģis vairāk tiks izmantots centra pozīcijā. ‘’Jau 2017. gadā pie trenera Bagatska Porziņģis spēlēja piektā numura pozīcijā, lai gan tolaik klubā vairāk veica spēka uzbrucēja pienākumus. Piecu gadu laikā basketbols turpinājis attīstīties šai virzienā, pats Kristaps daudz vairāk spēlējis kā centrs un skaidrs, ka turpmāk karjerā visvairāk spēlēs tieši šajā pozīcijā. Varam sagaidīt, ka izlasē būs tāpat, padarot mūsu spēli īpaši kustīgu un daudzveidīgu uzbrukumā un variēt spējīgu aizsardzībā,’’ atklāj Andrejs Siliņš, kurš turpina, ka trīs sekunžu noteikuma savā zonā neesamība FIBA turnīros ļaus Porziņģim vēl vairāk demonstrēt labākās prasmes tieši spēlē savā laukuma galā.

Pastāv iespēja Kristapam spēlēt arī ceturtā numura pozīcijā, Klāvam Čavaram dodoties laukumā kā centram. ‘’Klāvs var labi papildināt Kristapu, ja viņš tiek laists laukumā spēka uzbrucēja pozīcijā,’’ šī risinājuma plusu saredz Reinis Lācis. Pie šāda veida virknējuma var izveidoties situācija, ka, līdzīgi kā jūnijā, Dāvis Bertāns var tikt iemēģināts uzbrucēja jeb trešā numura pozīcijā. ‘’Turku sastāvu esmu pētījis. Manuprāt, tur esošie uzbrucēji ir tādi, kas lielas problēmas individuāli nesagādātu. Dāvi gan nevajadzētu atstāt aizsardzībā pret Džedi Osmenu, bet pieļauju, ka tur izlases treneriem būs savs plāns, kā, piemēram, ar Rodiona Kuruca laišanu pretī,’’ taktiskos risinājums akcentē Lācis. Potenciāli tiek pieminēta arī Mareka Mejera iespējamā spēlēšana trešā numura pozīcijā un Osmena neitralizēšanā aizsardzībā. ‘’Mūsu sastāvs ļauj variēt ar ļoti interesantiem virknējumiem. Piemēram, Porziņģa duets ar Gražuli spēka uzbrucēja pozīcijā arī sola potenciāli jaudīgu groza apakšu,’’ sastāva dažādo virknējumu iespēju tēmu trešā, ceturtā un piektā numura pozīcijā noslēdz Andrejs Siliņš.

Kādu basketbolu var sagaidīt no paša Porziņģa? Pieejamajos treniņu video daudz novērots, ka liepājnieks strādā pie dažādajām metienu kustībām, izkopj pustālā metiena precizitāti un strādā pie tālmetiena, kas nebija tas precīzākais iepriekšējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā. ‘’Grūti spriest, kā būs tagad. Iztēlojos, ka Kristaps vairāk spēlēs viens pret vienu, arī ar muguru pret grozu un viņa metienam no distances būs lielāka nozīme,’’ iespējamo 27 gadus vecā spēlētāja darbību laukumā ieskicē Reinis Lācis. Nekur tālu nav pazudis arī pirms pieciem gadiem demonstrētais atlētiskums. Intervijā MVP Porziņģis atklāja, ka ir tuvu tam svaram, kādā bija 2017. gadā. Tieši tajā viņš jūtas komfortablāk laukumā.

19. augustā pret Igauniju un 25. augustā pret Turciju atnākušajiem līdzjutējiem ‘’Arēnā Rīga’’ būs tā retā reize Latvijas basketbola spīdekli redzēt klātienē un novērtēt viņa talantu un to, cik labākus komandas biedrus šāda veida basketbolistus padara laukumā.

I grupa 2022. gada 15. augustā

#KomandaU-Z+/-Punkti
1Grieķija3-1+237
2Latvija3-1+127
3Turcija2-2+216
-----
4Beļģija2-2-16
5Serbija1-3-115
6Lielbritānija1-3-445

     [+] [-]

, 2022-08-17 13:57, pirms 2 gadiem
Šis sastāvs izskatās tikai nedaudz vājāks par 2017.g. modeli .Būtu Andžejs un Artūrs S.,tad noteikti ne sliktāks,bet varbūt pat ar lielākām variācijas iespējām.Ar uzbrukumu vajadzētu būt OK,vairāk uztrauc aizsardzība un tas ,ka manuprāt par vēlu ir uzsākti nopietni koptreniņi un tikai viena pārbaudes spēle.

     [+] [-]

, 2022-08-17 14:02, pirms 2 gadiem
No stūrīša bezmaz vai automātiski liek iekšā.
Tāpat kā Biedriņš savulaik treniņos sodiņus.

Un vai tiešām Gražulis tik īss?

     [+] [-]

, 2022-08-17 15:30, pirms 2 gadiem
Lomažs, Zoriks, Leimanis, Kurucs tomēr ir nopietni pastiprinājumi PG/SG pozīcījās!

  +1 [+] [-]

, 2022-08-17 15:39, pirms 2 gadiem
Mērķis spēlēt labi 2025 gadā - super.. bet 2024 gadā ir Parīzes OS, varbūt tiekam uz PK 2023, kvalificējamies no turienes uz Parīzi un lielos darbus varam darīt arī Parīzē, kas tad tur no konkurentiem nāks klāt - ASV, pārējās medaļas tāpat dalīs Eiropas komandas + Austrālija un Kanāda!

Pirmajam mērķim jābūt nevis medaļas EČ 2025 bet tikšana uz PK 2023 un cīņa par ceļazīmi uz Parīzes OS un cīņa par medaļām tur!!

Tas būtu grandiozs notikums - Latvijas vīriešu basketbola izlase Olimpiskajās Spēlēs Parīzē cīnās par medaļām!

Atkal kaut ko murgojam par medaļām kkad nākotnē, bet atkal nedzīvojam šodienā!!

2 grandiozi turnīri priekšā, tiekam uz turieni no sākuma!!

     [+] [-]

, 2022-08-17 15:44, pirms 2 gadiem
datmons rakstīja: Lomažs, Zoriks, Leimanis, Kurucs tomēr ir nopietni pastiprinājumi PG/SG pozīcījās!
Strēlnieks lieliskā formā ir zvērs, tāpat Dairis tāds bija, ja Lomažs varētu aizstāt Dairi tad es neredzu nevienu argumentu lai izlase ar Zoriku laukumā justos tik pat labi kā izlases jutās ar lielisku Strēlnieku uz laukuma.

Viens ir haipot LIBL un kkur čempionu līgā, pavisam kas cits ir vadīt saspēli Eirolīgā kā piemēram Olympiacos vai CSKA!!

Zorikam līdz Strēlnieka līmenim vēl augt un augt!! VEFā spēlējot viņš turpinās haipot pa LIBL un ČL, vajag tikt prom un sākt spēlēt ārpus siltumnīcas apstākļiem!!

Arī no Lomaža gribētos redzēt stabilu spēli EL kā to savulaik darīja Dairis, Lomažam jau 26 gadi tomēr, jāspēlē augstākā līmenī ikdienā.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-17 15:46, pirms 2 gadiem
inter hok rakstīja: Šis sastāvs izskatās tikai nedaudz vājāks par 2017.g. modeli .Būtu Andžejs un Artūrs S.,tad noteikti ne sliktāks,bet varbūt pat ar lielākām variācijas iespējām.Ar uzbrukumu vajadzētu būt OK,vairāk uztrauc aizsardzība un tas ,ka manuprāt par vēlu ir uzsākti nopietni koptreniņi un tikai viena pārbaudes spēle.
Katra spēlētāja zaudējums nav foršs, bet vai Strautiņa zaudējums ir tik traģisks.. nu.... šaubos!

  +1 [+] [-]

, 2022-08-17 17:27, pirms 2 gadiem
inter hok rakstīja: Šis sastāvs izskatās tikai nedaudz vājāks par 2017.g. modeli .Būtu Andžejs un Artūrs S.,tad noteikti ne sliktāks,bet varbūt pat ar lielākām variācijas iespējām.Ar uzbrukumu vajadzētu būt OK,vairāk uztrauc aizsardzība un tas ,ka manuprāt par vēlu ir uzsākti nopietni koptreniņi un tikai viena pārbaudes spēle.
Diemžē, bet problēma jau ir vecums. Komandas līderu vidējais vecums ir ievērojami audzis, Strēlnieks, Dairis jau ir ēnas no 17. gada modeļa... Nu baigi žēl, ka Zagars nepiepildīja cerības, arī Rodions. Par Timmu vispār klusēju, 25 gadus vecais Timma, lieliskā formā un motivēts, šo izlasi pastiprinātu ļoooti... Tagad Timmas nav. Es arī atdotu priekšroku 17. gada modelim. Savukārt 25. gada modelis, visdrīzāk, būs vēl kripatu vājāks, ja vien pārītis no jaunajiem neuzrādīs pamatīgu lēcienu meistarībā.

     [+] [-]

, 2022-08-17 17:28, pirms 2 gadiem
sandis444444 rakstīja: Strēlnieks lieliskā formā ir zvērs, tāpat Dairis tāds bija, ja Lomažs varētu aizstāt Dairi tad es neredzu nevienu argumentu lai izlase ar Zoriku laukumā justos tik pat labi kā izlases jutās ar lielisku Strēlnieku uz laukuma.

Viens ir haipot LIBL un kkur čempionu līgā, pavisam kas cits ir vadīt saspēli Eirolīgā kā piemēram Olympiacos vai CSKA!!

Zorikam līdz Strēlnieka līmenim vēl augt un augt!! VEFā spēlējot viņš turpinās haipot pa LIBL un ČL, vajag tikt prom un sākt spēlēt ārpus siltumnīcas apstākļiem!!

Arī no Lomaža gribētos redzēt stabilu spēli EL kā to savulaik darīja Dairis, Lomažam jau 26 gadi tomēr, jāspēlē augstākā līmenī ikdienā.
Zorika + vēl ir gadi. Strēlnieks 24 gados nebija neko daudz labāks, manuprāt. Paskatīsimies, kāds viņš būs 25-27 gados.

     [+] [-]

, 2022-08-17 18:03, pirms 2 gadiem
Izskatīsies kā mūsu Livonijas bruņinieki, jau 800 gadus lepni un biedējoši !

     [+] [-]

, 2022-08-17 22:29, pirms 2 gadiem
Atslēgas spēlētāji izlasē Timma/Rodions Kurucs, ja Rodions parādīs savu spēli ........
tad jautājumu nebūs, kura izlase spēcigāka.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-18 09:10, pirms 2 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Zorika + vēl ir gadi. Strēlnieks 24 gados nebija neko daudz labāks, manuprāt. Paskatīsimies, kāds viņš būs 25-27 gados.
Strēlnieks 22os gados jau vadīja saspēli EK komandā S-pēterburgas Spartak sastāvā un 24os gados jau ļoti labi spēlēja Eirolīgā Bagatska vadībā Budivelnik komandā!

     [+] [-]

, 2022-08-18 09:17, pirms 2 gadiem
Nepieciešams lai Strēlnieks būtu ierindā labā formā, bez top līmeņa 1. PG garantētas auzas, nekāds Leimanis vai Zoriks to līmeni pret top defu un top offence ilgi nepavilks nevienā laukuma galā, bet viņi var but diezgan efektīvu kā otrie pg, protams liels paldies Leimanim, ka atveras pareizajā brīdī.
Mums nav daudz spēlētāju kas ir labi 1vs1 skoreri, RL un KP pa lielam, kas ir ļoti svarīgi crunch time un brīžos kas nekritīs jumperi. Bet nu kopumā, ja treneris visu saliek vietās skats ir labāks kā 2017 un varēs spēlēt kā līdzigi gandriz ar jebkuru komandu IMO

     [+] [-]

, 2022-08-18 11:47, pirms 2 gadiem
LargeProfessor rakstīja: Nepieciešams lai Strēlnieks būtu ierindā labā formā, bez top līmeņa 1. PG garantētas auzas, nekāds Leimanis vai Zoriks to līmeni pret top defu un top offence ilgi nepavilks nevienā laukuma galā, bet viņi var but diezgan efektīvu kā otrie pg, protams liels paldies Leimanim, ka atveras pareizajā brīdī.
Mums nav daudz spēlētāju kas ir labi 1vs1 skoreri, RL un KP pa lielam, kas ir ļoti svarīgi crunch time un brīžos kas nekritīs jumperi. Bet nu kopumā, ja treneris visu saliek vietās skats ir labāks kā 2017 un varēs spēlēt kā līdzigi gandriz ar jebkuru komandu IMO
Clutch Time. 🙂

     [+] [-]

, 2022-08-18 12:16, pirms 2 gadiem
Protams, svarīgi, lai būtu maksimāli liels skaits augstākajā līmenī spēlējošu basketbolistu, aļa NBA, Eirolīga, ACB utt, tas palielina izredzes uz uzvaru in general, bet... Katrā spēlē laukumā ir konkrēti spēlētāji, kuri cīnās par uzvaru un tajā brīdī svarīgi ne tikai tas, ka ikdienā spēlē Eirolīgā, bet gan tava kā spēlētāja mentālā gatavība.
Vēl kā tagad atmiņā stāv - viens no Eirolīgas labākajiem 3p metējiem Dairis vienā laukuma galā troikas uzmet 1:10, otrā galā čalis no 8.spēcīgākais Balkānu līgas komandas iemet clutch troiku un komanda uzvar. Vai tajā brīdī bija svarīgi kur kurš spēlē? Šķiet, ka ne. Svarīga ir mentālā noturība un nenormāla ticība saviem spēkiem - tas ir tas, kas mūsu basketbolistiem(un ne tikai) ļoti pietrūkst, lai sasniegtu medaļas.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-18 12:49, pirms 2 gadiem
Visu cieņu Bagijam bet Banki ir labāks treneris. Protams Bagijs ir uzbrukuma eksperts, bet Slovēnijas spēli nolēja uz aizsardzības rēķina. Eiropas basī nevar ielaist 100 pt un cerēt uz uzvaru, lai vai kāds tas pretinieks. Šogad izlase labāka kā 2017.g manā skatījumā, pieredzējušāka un mentāli gatavāka.

     [+] [-]

, 2022-08-18 13:09, pirms 2 gadiem
Jānis Kalnevics rakstīja: Visu cieņu Bagijam bet Banki ir labāks treneris. Protams Bagijs ir uzbrukuma eksperts, bet Slovēnijas spēli nolēja uz aizsardzības rēķina. Eiropas basī nevar ielaist 100 pt un cerēt uz uzvaru, lai vai kāds tas pretinieks. Šogad izlase labāka kā 2017.g manā skatījumā, pieredzējušāka un mentāli gatavāka.
Nu neskrien notikumiem pa priekšu. Ar visu šo super sastāvu var noliet šo kvalifikāciju, varu derēt, tad teksti būs pilnīgi pretēji. Laiks rādīs, šis būs pirmais cikls, kad trenera rokās būs elitāra izlase. Ja viņš tiešām būs labāks kā Bagijs, tad gaidu pārliecinošas uzvaras. Šeit nederēs nosargātas uzvaras, nolieti pārsvari vienā 1/4 vai mistiski zaudējumi spēles beigās. Gaidu stabilas spēles no sākuma līdz beigām, tad tavs viedoklis būs apstiprinājies.

     [+] [-]

, 2022-08-18 13:22, pirms 2 gadiem
Jānis Kalnevics rakstīja: Visu cieņu Bagijam bet Banki ir labāks treneris. Protams Bagijs ir uzbrukuma eksperts, bet Slovēnijas spēli nolēja uz aizsardzības rēķina. Eiropas basī nevar ielaist 100 pt un cerēt uz uzvaru, lai vai kāds tas pretinieks. Šogad izlase labāka kā 2017.g manā skatījumā, pieredzējušāka un mentāli gatavāka.
Bagijs ir sovjets, nav spējīgs strādāt ar brīvajiem latviešiem. Grūti, ja spēlētāji ir līmeņus augstāk. Priekš ukraiņiem vēl šajā paaudzē ideāls treneris, pa ŗusski s pŗijebalķisskim akcentom.

     [+] [-]

, 2022-08-18 14:26, pirms 2 gadiem
Nu garais gals ir praktiski identisks ar 2017. gadu, tikai atšķirība, ka Šmits un Gražuls itagad ir līmeni augstāki spēlētāji. tas pats Porziņģis un Bertāns ar ir pieredzējušāki, un Čavars Meiera vietā neko diži tur nemaina. Bet nu Sf pozīcijā, gan ir diezgan liels kritums, jo no esošajiem līdz 2017. gada Timmam, te visiem vēl tāls ceļš ejams. un arī Peiners bija savā pīķī tajos gados. un par aizsargiem grūti pateikt. lai arī Bertāns un Strēlnieks vairs nav labākajos gados, tomēr 2017. gada modelī nebija rezervē tāda kalibra spēlētājs kā Lomažs. un plus vēl uzskatu, ka Zoriks Šķēles vietā tomēr ir upgreids