Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2979, Did:0, useCase: 3

Latvijas vīriešu izlasei pirms Pasaules kausa plānotas 7-8 pārbaudes spēles

Rolands Eliņš

Latvijas vīriešu izlasei pirms Pasaules kausa plānotas 7-8 pārbaudes spēles
Luka Banki un Kaspars Cipruss. Foto: LBS

Latvijas vīriešu basketbola izlase šovasar pirms debijas Pasaules kausa finālturnīrā aizvadīs 7-8 pārbaudes spēles, portālam Sportacentrs.com pastāstīja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss, un puse no šīm spēlēm plānota Latvijā, turklāt viena varētu notikt arī ārpus Rīgas.

Latvijas basketbola izlase pirms nedēļas lika punktu kvalifikācijas ciklam, tiesa, par to, ka vasaras beigās piedalīsies Pasaules kausa finālturnīrā, zināja jau vairākas mēnešus iepriekš, pateicoties lieliski aizvadītajām atlases spēlēm. Attiecīgi arī darbs pie PK sagatavošanās cikla jau norisinās.

"Pārbaudes spēļu plāns ir tapšanas procesā, un vēl ir dažas neskaidras lietas, par kurām tad šobrīd pirms laika vēl neizteikšos," norādīja Kaspars Cipruss. "Noteikti, ka mēs vēlamies kādu spēli aizvadīt Latvijā ārpus Rīgas. Nesen jau tas tika darīts, kad spēles bija Saldū un Valmierā, un arī šovasar vēlētos nodrošināt mūsu skatītajiem iespēju vērot izlases spēli ārpus Rīgas."

"Savukārt par Rīgu varu pateikt, ka tajā noteikti būs trīs pārbaudes spēles, bet varbūt arī četras. Tad mūsu plānos ir 1-2 pārbaudes spēles ārzemēs, taču vēl šeit pat Eiropā," turpināja Cipruss. "Un tam papildus vēl plānotas 1-2 spēles Āzijā, visticamāk, tomēr divas."

"Tās būtu nepieciešamas aklimatizācijai, lai vēl pirms čempionāta sākuma mūsu spēlētāji pierastu pie citas laika zonas un klimata, kas šoreiz būs krietni citāds. Tāpat arī būtu vēlams sacensību reģionā ierasties agrāk, lai nebūtu nekādu pārsteigumu veselības ziņā," pastāstīja LBS ģenerālsekretārs.

Kopumā tad Latvijas izlasei tiek plānotas 7-8 pārbaudes spēles, kas tiktu sagatavotas pēc tāda plāna, ka pretinieku spēks pieaug no mača uz maču. Pēc PK atlases beigām LBS arī ir vieglāk runāt ar potenciālajiem pretiniekiem, jo tagad skaidrs, kuras komandas reizē ar Latviju gatavosies finālturnīram. Pārbaudes maču grafiks gan varētu nebūt veidots tikai no PK dalībniecēm, jo uz finālturnīru netikušās Eiropas komandas tobrīd gatavosies olimpisko spēļu pirmskvalifikācijas turnīriem. "Tas ir liels pluss, jo arī tur ir spēcīgas komandas – Turcija, Ukraina, Horvātija," teica Cipruss.

Jau iepriekš vēstīts, ka Latvijas izlase Taivānā izziņota kā viena no trim dalībniecēm (arī Lietuva un Francija) pārbaudes turnīrā šajā valstī 18.-22. augustā, taču LBS galīgo parakstu uz līguma šeit vēl nav likusi. "Pilnīgi oficiāli tas joprojām nav apstiprināts," norādīja Cipruss. "Ja nu uzrodas kāds vēl labāks un interesantāks piedāvājums, tad varēsim to apsvērt. Pagaidām gan īsti nekas neliecina, ka varētu šeit būt izmaiņas."

LBS ģenerālsekretārs uzsvēra, ka, protams, vēlētos pēc iespējas ātrāk panākt skaidrību par izlases plāniem. "Šobrīd vienkārši sēdēt un gaidīt Pasaules kausa grupu izlozi, lai pēc tam reaģētu uz tur notikušo, manuprāt, būtu ļoti nepareizi. Protams, pēc izlozes varēsim vēl šo to pakoriģēt, bet sagatavošanās posma pamatbāzei jābūt gatavai jau tuvākajā laikā. Plāns mums būtībā ir skaidrs, tagad tikai jārealizē."

PK izloze norisināsies 29. aprīlī Filipīnās. Finālturnīrs norisināsies no 25. augusta līdz 10. septembrim Filipīnās, Japānā un Indonēzijā.

  -2 [+] [-]

, 2023-03-06 15:09, pirms gada
Gaidu grozus, lai saprastu, kādas ir mūsu izredzes

  +2 [+] [-]

, 2023-03-06 15:19, pirms gada
grupu izlozi un spēles vietu varēja organizēt 3 dienas pirms sākuma, ko tur diži iespringt ldzjutējiem jāperās pāri pus pasaulei bet uz kurieni viņiem ir nopirktas biļetes viņi pat nezin
Slēpts komentārs: Witslenamitea

  +5 [+] [-]

, 2023-03-06 16:54, pirms gada
Witslenamitea rakstīja: Pirmā pārbaudes spēle varētu būt pret kādu no vājajām izlasēm piemēram tā pati Slovākija ,Kipra ,Norvēģija un pārbaudīt tādus spēlētājus kas izlasē spēlējuši maz vai nemaz un manā ieskatā tie varētu būt
P.G Birkāns ,Skuja
S.G Gludītis ,Misters (šajā pozīcijā maza izvēle)
S.F Močoha ,Vanags ,Francis Lācis
P.F Blumbergs ,Kohs ,Feirbergs.
C Siliņš ,Kriš Helmanis
Domājams būtu intresanti pavērot
P.S ja kādam ir savi varianti var ar ieteikt.
Man ne visai patīk tādi varianti. Nevajadzētu pārāk eksperimentēt ar sastāvu, sākt viss no gala, laika nepietiks. Daudzi basketbolisti tika pārbaudīti sezonas laikā, bieži mainīti virknējums sastāvā, pārbaudīti gan veci , gan jauni, kuri sastāvā jau tika pārbaudīti. Ķersimies pie vecās lietas, jaunu pili necelsim..Tātad ir ko. izvēlieties.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-06 16:55, pirms gada
Nu pirmajās pārbeudes spēlēs jāiespēlē rezervisti. Galvenie spēlētāji tāpat tik maijā parādīsies. Tik par Timmu nav skaidrs, jo tam jau čempis būs pilnās burās.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-06 16:56, pirms gada
Uzreiz var plānot ņemot vērā visus blakus faktorus - avio cena ap 1200, vidējā biļetes cena daudz maz normālā vietā ap 200 EUR ( tur gan pastāv paliela atšķirība, Manilā biļetes vislētākās) Nu un dzīvošana, tas jau atkal no spēļu vietas. Ja LV trāpīs uz Okinavu tad cipars būs stipri sarkans par visu plus vistālākais lidojums. Gan jau būs kādas paketes piedāvājums, bet nekāda lielā optimizācija nesanāks
mo taverna rakstīja: grupu izlozi un spēles vietu varēja organizēt 3 dienas pirms sākuma, ko tur diži iespringt ldzjutējiem jāperās pāri pus pasaulei bet uz kurieni viņiem ir nopirktas biļetes viņi pat nezin

  +4 [+] [-]

, 2023-03-06 16:59, pirms gada
Cobra2 rakstīja: Man ne visai patīk tādi varianti. Nevajadzētu pārāk eksperimentēt ar sastāvu, sākt viss no gala, laika nepietiks. Daudzi basketbolisti tika pārbaudīti sezonas laikā, bieži mainīti virknējums sastāvā, pārbaudīti gan veci , gan jauni, kuri sastāvā jau tika pārbaudīti. Ķersimies pie vecās lietas, jaunu pili necelsim..Tātad ir ko. izvēlieties.
te nav vairs ko pārbaudīt, jo būs visi Eirolīgas spēlētāji, NBA veči un citi labi spēlētāji Eiropas līgās..... mums spēlētāju ir tik daudz ka būs jaatstāj mājās pa kādam labam spēlētājam, bez kuriem kvalī būtu bijis grūti. Lai Dievs dod kādam negūt nekādas nopietnas traumas, žēl tik par Lomažu.....

  +1 [+] [-]

, 2023-03-06 17:11, pirms gada
Nervu bende rakstīja: te nav vairs ko pārbaudīt, jo būs visi Eirolīgas spēlētāji, NBA veči un citi labi spēlētāji Eiropas līgās..... mums spēlētāju ir tik daudz ka būs jaatstāj mājās pa kādam labam spēlētājam, bez kuriem kvalī būtu bijis grūti. Lai Dievs dod kādam negūt nekādas nopietnas traumas, žēl tik par Lomažu.....
Es pieminu, sākumā pārbaudes spēlē pārbaudīt otro sastāvu, kuri aizvietoja līderus. Varbūt kāds iespējams varētu izcelties. Jābūt uz visu gatavam, ja kāds izkritīs no ierindas traumas dēļ.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-06 17:29, pirms gada
gircc rakstīja: Nu pirmajās pārbeudes spēlēs jāiespēlē rezervisti. Galvenie spēlētāji tāpat tik maijā parādīsies. Tik par Timmu nav skaidrs, jo tam jau čempis būs pilnās burās.
Kādā vēl maijā galvenie spēlētāji.Čempis sākas pēdējā augusta nedēļā.
Trīs mēnešus trenēsies?

  +1 [+] [-]

, 2023-03-06 18:54, pirms gada
Witslenamitea rakstīja: Pirmā pārbaudes spēle varētu būt pret kādu no vājajām izlasēm piemēram tā pati Slovākija ,Kipra ,Norvēģija un pārbaudīt tādus spēlētājus kas izlasē spēlējuši maz vai nemaz un manā ieskatā tie varētu būt
P.G Birkāns ,Skuja
S.G Gludītis ,Misters (šajā pozīcijā maza izvēle)
S.F Močoha ,Vanags ,Francis Lācis
P.F Blumbergs ,Kohs ,Feirbergs.
C Siliņš ,Kriš Helmanis
Domājams būtu intresanti pavērot
P.S ja kādam ir savi varianti var ar ieteikt.
uz treniņiem vai nometni var aicināt visus un uz pirmo vai otro spēli pamēģināt MAKSIMUMS pusi no šiem kadriem, bet nu... tu taču uz svarīgu sapulci darbā nedodies ar ķekatām - ķipa, "a varbūt šitais ir baigi labs variants, kā pārvietoties?"

nav laika nekādiem eksperimentiem, kodolam ir jābūt nemainīgam un ietrenētam rīkoties dajebkādā situācijā, un ar divām spēlēm āzijā to nepanāksi. bet L. Banki gan jau tāpat zina labāk un rīkosies kā grib, lai izdodas.

     [+] [-]

, 2023-03-06 18:55, pirms gada
Cobra2 rakstīja: Man ne visai patīk tādi varianti. Nevajadzētu pārāk eksperimentēt ar sastāvu, sākt viss no gala, laika nepietiks. Daudzi basketbolisti tika pārbaudīti sezonas laikā, bieži mainīti virknējums sastāvā, pārbaudīti gan veci , gan jauni, kuri sastāvā jau tika pārbaudīti. Ķersimies pie vecās lietas, jaunu pili necelsim..Tātad ir ko. izvēlieties.
Tieši pirmajās pārbaudes spēlēs kad vājāks pretinieks vajadzētu pārbaudīt tālākās rezerves jo pēc PČ tomēr sāksies EČ atlase kur vairāki līderi vairs nebūs un tad logos pārbaudes spēles grūtāk sarunāt ir ko vajadzētu izmantot tagad.

     [+] [-]

, 2023-03-06 18:56, pirms gada
asinsdesa rakstīja: uz treniņiem vai nometni var aicināt visus un uz pirmo vai otro spēli pamēģināt MAKSIMUMS pusi no šiem kadriem, bet nu... tu taču uz svarīgu sapulci darbā nedodies ar ķekatām - ķipa, "a varbūt šitais ir baigi labs variants, kā pārvietoties?"

nav laika nekādiem eksperimentiem, kodolam ir jābūt nemainīgam un ietrenētam rīkoties dajebkādā situācijā, un ar divām spēlēm āzijā to nepanāksi
Ja būs 7-8 pārbaudes spēles tālākās rezerves var izmantot tikai pirmajās divās jo pamatspēki gribēs arī pēcsezonas atvaļinājumā pabūt un lēnām ieiet formā pirms PK

  -1 [+] [-]

, 2023-03-06 19:38, pirms gada
Pārāk daudz spēles, skaidrs ka plāns iešņaukt piķi, 8 spēlēs var notraumēt kādu līderi.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-06 21:26, pirms gada
Witslenamitea rakstīja: Tieši pirmajās pārbaudes spēlēs kad vājāks pretinieks vajadzētu pārbaudīt tālākās rezerves jo pēc PČ tomēr sāksies EČ atlase kur vairāki līderi vairs nebūs un tad logos pārbaudes spēles grūtāk sarunāt ir ko vajadzētu izmantot tagad.
Mums atlases ciklā bija 29 spēlētāji, citus diezvai tagad sāks izmantot. No tiem 29 lieki pat priekš treniņiem būs vismaz 10, nav tur laika nekādu jauno iespēlēšanai.

     [+] [-]

, 2023-03-06 21:30, pirms gada
Bujumbura rakstīja: Uzreiz var plānot ņemot vērā visus blakus faktorus - avio cena ap 1200, vidējā biļetes cena daudz maz normālā vietā ap 200 EUR ( tur gan pastāv paliela atšķirība, Manilā biļetes vislētākās) Nu un dzīvošana, tas jau atkal no spēļu vietas. Ja LV trāpīs uz Okinavu tad cipars būs stipri sarkans par visu plus vistālākais lidojums. Gan jau būs kādas paketes piedāvājums, bet nekāda lielā optimizācija nesanāks
Būtu interesanti uzzināt, vai LBS piedāvās kaut kādu fanu paku (vai kāda aģentūra), jo grupās tas ceļojums sanāktu lētāks. Varbūt ir kāda fanu grupa, kurai var pievienoties?

     [+] [-]

, 2023-03-06 21:46, pirms gada
Robis rakstīja: Mums atlases ciklā bija 29 spēlētāji, citus diezvai tagad sāks izmantot. No tiem 29 lieki pat priekš treniņiem būs vismaz 10, nav tur laika nekādu jauno iespēlēšanai.
Tieši tā un arī Bianki pirmajās intervijās teica,ka pirms svarīgiem turnīriem kopā no pirmās dienas jātrenējas pamatsastāvam bez jebkādām atlaidēm.

     [+] [-]

, 2023-03-06 22:59, pirms gada
pārbaudes spēli Jelgavā, lūdzu!

     [+] [-]

, 2023-03-07 09:07, pirms gada
Interesanti, kurā grozā Latviju ieliks. Mani aprēķini, ja nešaubos, varētu būt ceturtais grozs. Padomāsim uz priekšu. Argentīna izkrita laukā, kam varētu būt augstāks reitings. Varbūt ne tikai Eiropas, bet uz pasaules kausu spēlēm kā iesācēji pirmo reizi daudzi piedaloties no citiem kontinentiem. Apkopojot reitingu par visiem, Latvijas izlase varētu pacelties augstāk. Kādas domas pārējiem?

     [+] [-]

, 2023-03-07 12:05, pirms gada
Witslenamitea rakstīja: Pirmā pārbaudes spēle varētu būt pret kādu no vājajām izlasēm piemēram tā pati Slovākija ,Kipra ,Norvēģija un pārbaudīt tādus spēlētājus kas izlasē spēlējuši maz vai nemaz un manā ieskatā tie varētu būt
P.G Birkāns ,Skuja
S.G Gludītis ,Misters (šajā pozīcijā maza izvēle)
S.F Močoha ,Vanags ,Francis Lācis
P.F Blumbergs ,Kohs ,Feirbergs.
C Siliņš ,Kriš Helmanis
Domājams būtu intresanti pavērot
P.S ja kādam ir savi varianti var ar ieteikt.
Sapņot nav aizliegts , bet Jūs savus kandidātus atlieciet uz nākošo piecgadi , paŗbaudītu kandidātu jau tā ir pietiekami.

     [+] [-]

, 2023-03-07 18:20, pirms gada
Vienu speli ludzu Valmiera, jo ta ir pilseta kur basketbolu tiesam mil!