Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvija vēl nav saņēmusi līgumu par līdzdalību pārbaudes spēlēs Taivānā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Latvija vēl nav saņēmusi līgumu par līdzdalību pārbaudes spēlēs Taivānā
Lietuviešu basketbolisti Edgars Žeļonis un Mindaugs Kupšs 2023. gada 17. februārī Ņū Taipejas rātsnamā. Foto: CNA

"Pastāv liela iespēja, ka Latvijas vīriešu valstsvienība 18.-22. augustā Taivānā aizvadīs pēdējās pārbaudes spēles pirms Pasaules kausa, taču oficiāls līgums vēl nav saņemts," pirmdien, 20. februārī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com teica Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Pārbaudes spēles rīkos Taivānas profesionālā basketbola līga “T1 League” un tās notiks “Xinzhuang gymnasium” zālē Ņū Taipejā, piektdien, 17. februārī, preses konferencē Ņū Taipejas rātsnamā paziņoja līgas ģenerālsekretārs Edvards Čangs.

Lietuvas basketbola federācija sākusi darbu pie jaunas stratēģijas – pārdot vīriešu valstsvienību kā zīmolu ārzemju tirgos, īpaši Āzijā, atklāja LKF ģenerālsekretārs Mindaugs Balčūns. “Mums tika piedāvātas daudzas vietas, bet nešauboties izvēlējāmies Taivānu. Šī ir labākā vieta, jūs mīlat basketbolu, jums ir infrastruktūra un spēcīgi rīkotāji – lieliska vieta, kur spēlēt basketbolu.”

Gaidāms, ka pārbaudes spēlēs piedalīsies trīs komandas. Balčūns piektdien teica, ka Latvija ir formāli apstiprinājusi līdzdalību, kamēr Francijas galavārds vēl tiek gaidīts. “Mēs gandrīz apstiprinājām Franciju, mums tikai nepieciešama trenera piekrišana.”

Sportacentrs.com pirmdien noskaidroja, ka Latvijas Basketbola savienība vēl nav saņēmusi oficiālu līgumu par līdzdalību pārbaudes spēlēs Ņū Taipejā. Viens no iemesliem – ātrāka došanās uz Āziju ir saistīta ar papildus izmaksām.

Latvijai un Taivānai ir bijuši basketbola kontakti. Taivānas juniori 2011. gadā – Ķīnas Republikas simtgadē – piedalījās FIBA U19 Pasaules kausā Valmierā un Rīgā. Latvijas studentu valstsvienība Gunta Endzela vadībā 2017. gadā izcīnīja bronzas medaļu 29. universiādē Taipejā.

Balčūns piektdien norādīja, ka Lietuvai un Taivānai ir kopīgas vērtības – abas valstis var piedalīties apmaiņas programmās, īpaši basketbola pamatu līmenī. “Zinu, cik ļoti cilvēki šeit mīl basketbolu. Zinu, cik lieli plāni jums ir basketbolā un Lietuva dalīsies ar labāko, kas tai ir. Mums ir viena no efektīvākajām basketbola sistēmām pasaulē.”

Lietuva cer Pasaules kausā startēt ar NBA spēlētājiem sastāvā, teica LKF ģenerālsekretārs. “Domants Sabonis jau apstiprinājis līdzdalību. Jons Valančūns intervijā izteicies, ka gaida spēlēšanu valstsvienībā, tāpēc mums varētu būt labākais iespējamais sastāvs.”

Pasaules kauss notiks 25. augustā – 10. septembrī Japānas piektajā lielākajā salā Okinavā, Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā un Filipīnu galvaspilsētā Manilā. Turnīra izloze paredzēta sestdien, 29. aprīlī.

Izmantotie resursi:
https://focustaiwan.tw/sports/20230...

     [+] [-]

, 2023-02-20 13:33, pirms gada
Skaidrs, ka no Lietuvas puses tas ir politisks jautājums. Lielie Taivānas draugi.

Vai tad taivānieši neapmaksātu Latvijas komandas izdevumus? Tomēr taču pozitīvā PR akcija. Nu tad lai maksā.

     [+] [-]

, 2023-02-20 14:32, pirms gada
Izskatās, ka gaida izlozi, lai pielāgotos. Lai gan visai skaidrs, ka jābrauc ātrāk, lai var aklimatizēties. Tas būtu pēdējais turnīrs pirms PK. Cerams, ka uzspēlēs arī Arēnā savu skatītāju priekšā.

     [+] [-]

, 2023-02-20 15:39, pirms gada
Tur jau arī politika.
Pirms kāda gada Lietuvas biznesam bij ko turēt, kad Lietuva atļāva Taivānai (Taipejai) atvērt savu pārstāvniecību pie sevis, žmiedza cik varēja. Bet Lietuvai tas kā..., arī 1990.gadā, kad padomija savā agonijā sāka daudzas lietas piegriezt, šie mierīgi noturējās.