Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionu nepalaida, par ASVEL galveno treneri kļūs Itālijas izlases vadītājs

Agris Suveizda

Pasaules čempionu nepalaida, par ASVEL galveno treneri kļūs Itālijas izlases vadītājs
Edoardo Kazalone un Džanmarko Poceko. Foto: FIBA

Itālijas basketbola izlases galvenais treneris Džanmarko Poceko ir piekritis kļūt par Eirolīgas kluba Vilerbannas ASVEL jauno vadītāju, ziņo Pre Alpina, Eurohoops un citi mediji.

ASVEL prezidents Tonijs Pārkers pēc četru zaudējumu sērijas un izlaista pārsvara Stambulā izšķīrās par sava brāļa Tīdžeja Pārkera atbrīvošanu no amata. Pārkers ASVEL ilgus gadus bija pavadījis gan kā spēlētājs, gan trenera palīgs, gan arī galvenais treneris, taču ASVEl ļoti vāji sākusi sezonu. Eirolīgā ASVEL ar 0-4 ir pēdējā vietā (identiska bilance ir arī Berlīnes "Alba"), bet vietējā čempionātā ar 5-3 ieņem tikai septīto vietu. Arī iepriekšējā sezona nebija spīdoša – pēdējā vieta Eirolīgā un pusfināls Francijā.

Francijas kluba prioritāte bija pasaules čempiones Vācijas izlases galvenais treneris Gordons Herberts, tomēr federācija nevēlējās, lai kanādietis apvienotu amatus, un viņu nepalaida. Cita nostāja turpretī bija Itālijas federācijai, kas atļāva savas izlases trenerim Džanmarko Poceko pievienoties ASVEL. Poceko savulaik ar Sasari "Dinamo" 2019. gadā ieguva FIBA Eiropas kausu un Itālijas superkausu, vēlāk bija Etores Mesīnas palīgs Milānā, bet kopš 2022. gada vasaras vada Itālijas izlasi, sasniedzot ceturtdaļfinālu Eiropas un pasaules čempionātos.

ASVEL šonedēļ uzņems gan Lukas Banki trenēto Boloņas "Virtus", gan arī Banki iepriekšējo klubu "Strasbourg", bet 2. novembrī ciemosies Kauņā. ASVEL vēl nav izziņojusi Poceko pievienošanos, tādēļ vēl nav skaidrs, vai piektdien gaidāma viņa debija un atkaltikšanās ar Banki, kura Latvijas izlase Pasaules kausa mazajā pusfinālā par 5.-8. vietu Itāliju uzvarēja ar 87:82.

Izmantotie resursi:
https://www.prealpina.it/pages/bask...
https://www.eurohoops.net/en/eurole...