Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2979, Did:0, useCase: 3

EuroBasket 2025: pafantazēsim par sastāvu

Andrejs Siliņš

EuroBasket 2025: pafantazēsim par sastāvu
Kristaps Porziņģis. Foto: FIBA

Prieka vēsts pāršalca Latvijas basketbola sabiedrību 30. marta pēcpusdienā, kad Minhenē noskaidrojās, ka tieši Latvijā 2025. gada septembrī tiks noskaidroti Eiropas meistartitula ieguvēji groza bumbā. Pasākuma organizēšana garantē arī Latvijas izlases līdzdalību finālturnīrā, kas, raugoties no šodienas perspektīvas, nemaz vairs nav uzskatāma par pašsaprotamu lietu, par kādu tika uzskatīta gadiem ilgi. Tieši tāpat no šodienas perspektīvas varam pazīlēt kafijas biezumos, kādā sastāvā mūsu komanda tā gada vasarā varētu būt.

Uzreiz jāteic, ka viss turpmāk sekojošais ir hipotētiski spriedelējumi un fantāzijas auglis, skatoties, vērtējot un prognozējot no šīs dienas skatu punkta. Akmenī nav kalta pat rītdiena, kur nu vēl tas, kas notiks pēc trīsarpus gadiem. Tāpēc aicinu šim materiālam pieiet viegli un komentāru sadaļā piedāvāt savas versijas pēc ielūkošanās kafijas biezumos.

Ilgus gadus regulāru satraukumu par Latvijas valstsvienību radīja mazā konkurence saspēles vadītāja pozīcijā. Jāņa Strēlnieka klātesamība allaž ļāva atviegloti nopūsties, pat neraugoties uz to, ka gadiem ilgi savā klubu karjerā Jānis spēlē kā otrais numurs. Tāda, kas nopietni apdraudētu talsenieka pozīcijas, nebija. Tagad tā vairs nevaram teikt. 2025. gada 1. septembrī Jānis aizvedīs meitu uz pirmo skolas dienu otrajā klasē un vakarā sagriezīs torti, atzīmējot savu 36. dzimšanas dienu. Viņa draugs un vienaudzis Dairis Bertāns uz kūku nevarēs ierasties, jo kapteiņa statusā vedīs Latviju pirmajā Eiropas čempionāta cīņā.

Latvijas raķete būs palīgs no soliņa, jo pamata pieciniekā aizsargu pozīcijās laukumā dosies Kristers Zoriks (27 pilni gadi finālturnīra laikā) un Artūrs Kurucs (25), bet šīs izlases līderis būs trenera taktikas džokeris no soliņa - karjeras labāko basketbolu demonstrējošais Eiropas lielklubos spēlējošais Rihards Lomažs (29). Tāpat no soliņa ar spilgtām epizodēm spēli atsvaidzinās Artūrs Žagars (25). Nesen 20 gadu slieksni sasniegušais Juris Vītols šoreiz būs palicis soli no iekļūšanas sastāvā, tāpat kā Roberts Bērziņš (24), kurš pēc vairākām labām sezonām Latvijas spēcīgākajā klubā būs spēris drošus soļus leģionāra maizē.

Vieglo uzbrucēju līnijā pieredzējušajiem Artūram Strautiņam (26) un Rodionam Kurucam (27) pieklājīgu konkurenci sastādīs Spānijā joprojām spēlējošais Freds Bagatskis (21), kurš nekautrēsies izmantot katru iespēju un viņa spēja trāpīt sarežģītus metienus liks palauzīt galvu treneru štābam par sastāva izvēli. Arī cita “spāņa” Rodija Mačohas (22) daudzpusība un apņēmība ar melno darbu izgrauzt vietu sastāvā tiks novērtēta ar pailgu uzturēšanos kandidātu sarakstā.

Spēka uzbrucēju pozīcijā būs visnežēlīgākā konkurence. Dāvis Bertāns (32) un Rolands Šmits (30) būs stabilās vērtības, bet Andrejam Gražulim (32) konkurenci sastādīs Mārcis Šteinbergs (24) un pieredzes bagātais Mareks Mejeris (34), bet pie iespējas darboties treniņos tiks arī Frederiks Meinarts (20). Latvijas izlase spēlēs modernu basketbolu, kurā jebkuram ceturtajam numuram jāvar spēlēt arī piektā numura pozīcijā, tāpēc priekšroka būs tiem, kuriem uz to brīdi kaulos vairāk spēka. Šīs izlases lielākā zvaigzne, protams, būs Kristaps Porziņģis (30), kurš būs motivācijas pilns izcīnīt lielas uzvaras. Lielākās galvassāpes treneru štābam būs izvēlēties starp stabilu ACB līgas vērtību Anžeju Pasečņiku (29) un Klāvu Čavaru (29), kurš pretī Anžeja dotībām liks spēju kvalitatīvi paveikt mazāk spilgtās, bet komandai vajadzīgās lietas. Izlases treniņos iekrāto pieredzi atspērienam klubu karjerā izmantos gados jaunākie centri Krišs Helmanis (23) un Pēteris Pinnis (21).

Tāpat kā 2017. gada septembrī, kas daudzu līdzjutēju atmiņās palicis kā visu laiku labākās Latvijas izlases sastāvs cīņā par Eiropas meistara godu, arī 2025. gada čempionātā mūsu sastāvā būs divi NBA spēlētāji - tie paši divi, kas pirms astoņiem gadiem Stambulā. Tagad jau krietni pieredzējušāki. Porziņģis pirms gada būs ticis pie jauna līguma, bet Dāvim pilnvērtīgu līdzdalību izlases treniņnometnē patraucēs jaunā līguma noslēgšana. Bertāns pievienosies mazliet vēlāk, kad būs ticis pie līguma ar NBA titula pretendenti, kas ar ierobežotiem līdzekļiem meklēs perfektu lomas spēlētāju - snaiperi. Labā noskaņojumā Dāvis būs gatavs šaut un lādēt arī valstsvienības rindās.

Izlasi aizvien trenēs Luka Banki, kurš divas vasaras iepriekš būs vadījis mūsu komandu pirmoreiz vēsturē Pasaules kausa izcīņā. Itālietim pēc augstajiem sasniegumiem ar Latvijas izlasi būs piedāvājumi no Eirolīgā spēlējošajiem klubiem Boloņā un Minhenē, bet Eirolīgas konflikts ar FIBA tobrīd beidzot būs atrisināts, un, lai gan LBS joprojām nevarēs atļauties maksāt Banki viņa patieso tirgus cenu, pienākumu apvienošanas kārtībā minhenieši būs atļāvuši Lukam turpināt darbu arī izlasē, un Banki silto jūtu dēļ iespēju turpināt darbu būs pieņēmis.

Arī šoreiz izlases modelis tiks dēvēts par visu laiku labāko. Ja 2017. gadā mums bija tikai divi Eirolīgā iepriekšējo sezonu aizvadījuši spēlētāji, tad 2025. gadā būs par pārīti vairāk. Aizvien mums būs mazāk NBA un Eirolīgas spēlētāju, nekā veselai virknei Eiropas basketbola lielvalstu, taču tas nemazinās līdzjutēju prātos ilūziju par to, ka šai izlasei viss cits, izņemot medaļas, būs izgāšanās. Tomēr tribīnēs noskaņojums būs labs, jo cilvēki pratīs novērtēt, ka zēni prot ne tikai smuki driblēt un mest pa grozu, bet arī grauzt zemi un upurēties komandas labā.

1 2 36 komentāri
Slēpts komentārs: ziemelcuuka

  -7 [+] [-]

, 2022-04-07 10:34, pirms 2 gadiem
ziemelcuuka rakstīja: Kautkāds vājprāts…
Vēl tak varēja uzrakstīt ka Lebrons ar dēlu būs paņēmuši LV pilsonību lai varētu kopā uzspēlēt un Lebrons varētu izcīnīt ari Eč zeltu…
autors jau arī aicina šim rakstam "pieiet viegli" un piedāvāt savas prognozes, ja redzējums ir atšķirīgs.

     [+] [-]

, 2022-04-07 11:03, pirms 2 gadiem
Jānis Timma kur nav iekļauts

  +1 [+] [-]

, 2022-04-07 11:37, pirms 2 gadiem
Pinnis, Vītols un Meinarts? Pilnīgi nezināmi lielumi (vai pagaidām vēl mazumi?)! Par mazo Bagiju tāda skepsīte, šajā vecumā vari būt supertalants, bet pēc pāris gadiem - nevienam nevajadzīgs pūsļa dauzītājs.
Bet fantāzija laba!

     [+] [-]

, 2022-04-07 11:38, pirms 2 gadiem
Bet šo gabaliņu vajag saglabāt, pēc trīs gadiem atvērt, un tad, kā saka - pasmotrim skazal sļepoi!

  +3 [+] [-]

, 2022-04-07 12:23, pirms 2 gadiem
Ak diesss, kāds mākslīgs murgs(atvainojos par tiešumu)
Tas fakts vien, ka izdomā salikt sastāvu ar kaudzi sevi necik nerealizējušiem jauniešiem, liek man izmantot tieši šādu apzīmējumu. Cilvēkbērn, kurš radījis šo fantāziju savārstījimu, vai kaut nedaudz seko reālajiem notikumiem basketbolā? Vai vispār seko tam, cik no perspektīvajiem pēdējo 10 gadu laikā ir kļuvuši par kaut cik nopietniem spēlētājiem lielajos basketbola čempionātos? Varbūt, būtu jāsāk vispār ar to? Ir tie, kas sevi daudzmaz pierādījuši, ar tiem teorētiski var rēķināties. Novienādot Pasečniku ar Čavaru? Tur viss vienos vārtos, Čavars nekad nemetīs 10 punktus Spānijā līgā. Domāju, par to pat nav vērts diskutēt.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-07 12:26, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: autors jau arī aicina šim rakstam "pieiet viegli" un piedāvāt savas prognozes, ja redzējums ir atšķirīgs.
J
Ja pieiet tik viegli, tad var sākt rakstīt, ka Sirsniņam būs iestājusies piektā elpa un viņš trīskārši pārspēs pats sevi.
Vajag tomēr pirmām kārtām likt pirmajā rindā tos, kuri jau ir sevi pierādījuši, par kaut ko, kaut kur cīnās utt. Pat tad, ņemot vērā laika posmu, kurš paies līdz reālajiem notikumiem, ne ar ko nevar rēķināties.

  +2 [+] [-]

, 2022-04-07 12:32, pirms 2 gadiem
Juniors Helmanis centrs? Smieklīgi. Laikam neesi redzējis kā viņš realitātē darbojas? Protams, laiks rādīs.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-07 12:48, pirms 2 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Ak diesss, kāds mākslīgs murgs(atvainojos par tiešumu)
Tas fakts vien, ka izdomā salikt sastāvu ar kaudzi sevi necik nerealizējušiem jauniešiem, liek man izmantot tieši šādu apzīmējumu. Cilvēkbērn, kurš radījis šo fantāziju savārstījimu, vai kaut nedaudz seko reālajiem notikumiem basketbolā? Vai vispār seko tam, cik no perspektīvajiem pēdējo 10 gadu laikā ir kļuvuši par kaut cik nopietniem spēlētājiem lielajos basketbola čempionātos? Varbūt, būtu jāsāk vispār ar to? Ir tie, kas sevi daudzmaz pierādījuši, ar tiem teorētiski var rēķināties. Novienādot Pasečniku ar Čavaru? Tur viss vienos vārtos, Čavars nekad nemetīs 10 punktus Spānijā līgā. Domāju, par to pat nav vērts diskutēt.
Tikai mūsu treneri laikam var izvēlēties koka kluci Čavaru Pasečņika vietā. Negrib vai nemāk izmantot tik meistarīgu spēlētāju?

  +3 [+] [-]

, 2022-04-07 13:01, pirms 2 gadiem
Es autora vietā, pat, ja fantāziju līmenī, saliktu spēlētājus vairākās skaidri saprotamās grupās, pirmā, veterāni, kuri veidojuši izlases kodolīgi iepriekš, tādi, kuri pēc vecuma vēl teorētiski spēs dot pienesumu laukumā, otrā, tie, kuri jau šobrīd dragā normālās komandās un čempionātos, kuri uz to brīdi būs spēka un pieredzes gados, trešā, tie, kuri tieši šobrīd cenšas izkarot savas minūtes labu komandu sastāvos, tālāk jau mūsu mistiskās talantīgo jauniešu rezerves, kuras dod kaut kādas cerības. Tas būtu loģiski un vienlaikus, joprojām, fantāziju līmenī.

     [+] [-]

, 2022-04-07 13:12, pirms 2 gadiem
Viss pareizi ar niansi, ka, neieklustot Pasaules kausa izcīņā, Banki atvadās no izlases trenera amata un Blūms ir jaunais gensekretārs. Nu un KP cerams laba veselība.

  +2 [+] [-]

, 2022-04-07 13:46, pirms 2 gadiem
Puse no minētajiem jauniešiem nebūs izlases tuvumā... Uzreiz saku, ka izlases sastāvs būs krietni pieredzējušāks. Es pat neizslēdzu Timmas atgriešanos.

  +3 [+] [-]

, 2022-04-07 13:47, pirms 2 gadiem
Un Meieru ar Mejeri arī nevajag norakstīt, uzreiz saku. Var būt ierindā uz savu pēdējo turnīru. Vērtīgi kadri.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-07 14:22, pirms 2 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Puse no minētajiem jauniešiem nebūs izlases tuvumā... Uzreiz saku, ka izlases sastāvs būs krietni pieredzējušāks. Es pat neizslēdzu Timmas atgriešanos.
Es ar nesaprotu šādu fantāzijas lidojumu, manuprāt, krietni pāragri norakstīt to pašu Timmu, kurš, esot labā formā, noteikti lietderīgāks izlasē par Rodionu, lai gan es arī Rodionu nenorakstu, jo arī viņam ir iespēja salikt savu karjeru pa plauktiem. Tāpat, ja neviens no jaunajiem saspēles vadītājiem nesasniegs kaut tuvu līmeni, kāds ir Strēlniekam vai vajag automātiski izmest Jāni no izlase saspēlnieka vietas tikai tāpēc, ka viņam tobrīd paliks 36?
Domāju, ka nē, ir pietiekami daudz labu piemēru, kur spēlētāji sekmīgi darbojas arī šādā vecumā.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-07 14:24, pirms 2 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Un Meieru ar Mejeri arī nevajag norakstīt, uzreiz saku. Var būt ierindā uz savu pēdējo turnīru. Vērtīgi kadri.
Un norakstīt vai pastumt malā tos, kuriem būs 30-33 gadi, vispār ir garām, sevišķi, ja vietā nav stabili konkurētspējīgāku spēlētāju, kuri ir 23-27 vecumā( kas ir jau zināmas pieredzes un fiziskā brieduma apvienojums)

 -11 [+] [-]

, 2022-04-07 15:06, pirms 2 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Es autora vietā, pat, ja fantāziju līmenī, saliktu spēlētājus vairākās skaidri saprotamās grupās, pirmā, veterāni, kuri veidojuši izlases kodolīgi iepriekš, tādi, kuri pēc vecuma vēl teorētiski spēs dot pienesumu laukumā, otrā, tie, kuri jau šobrīd dragā normālās komandās un čempionātos, kuri uz to brīdi būs spēka un pieredzes gados, trešā, tie, kuri tieši šobrīd cenšas izkarot savas minūtes labu komandu sastāvos, tālāk jau mūsu mistiskās talantīgo jauniešu rezerves, kuras dod kaut kādas cerības. Tas būtu loģiski un vienlaikus, joprojām, fantāziju līmenī.
laba doma!

  -1 [+] [-]

, 2022-04-07 16:23, pirms 2 gadiem
Kur pamatvērtības Blūms un Ate? Jankam tad būs tikai 43, un, gan jau, LBL2 pie Saldus vēl labas minūtes griezīs un pułīs pa 25 trojkām spēlē. Dažreiz arī kādu trāpīs un, gadījumā, ja izlasē nepańems, pēc zaudējumiem teiks: “Eh, mani atkal nepańēma.”

     [+] [-]

, 2022-04-07 18:38, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Kur pamatvērtības Blūms un Ate? Jankam tad būs tikai 43, un, gan jau, LBL2 pie Saldus vēl labas minūtes griezīs un pułīs pa 25 trojkām spēlē. Dažreiz arī kādu trāpīs un, gadījumā, ja izlasē nepańems, pēc zaudējumiem teiks: “Eh, mani atkal nepańēma.”
Iesmejot par Blūmu der arī pie viena atcerēties, ka viņu norakstīja diezgan daudz gadus pēc kārtas, bet Janka tikmēr ar saviem trakajiem truļiem izvilka diegan daudzas saspringtas spēles. Un vēl ir tāda lieta, vai tā ir viņa vaina, ka jaunie ir tik mīksti un bezcerīgi, ka nespēja no izlases ar savu sniegumu izspiest veco Blūmu? Jo lielākoties jau ir, ka jaunajam ar sakostiem zobiem jāraujas tikt izlasē. Ja neraujas un nepierāda to ik spēlē ar sniegumu laukumā, kam tādu vajag? Kāds no tāda jaunā labums?

     [+] [-]

, 2022-04-07 20:31, pirms 2 gadiem
4 no nosauktajiem jaunajiem tikpat labi var 2025.gadā nespēlēt basketu, no tā, ko esu redzējis spriežu.
Neviens no viņiem nav pat uz pusi tā izcēlies jauniešu čempī kā, piemēram, Žagars.

  +3 [+] [-]

, 2022-04-07 20:57, pirms 2 gadiem
Labs raksts! Principa piekritu. Vel pievienotu U18 sudraba izlases top3 dzeku Veveri, kurs sogad atgriezas pec traumas, tapec Valmieras puika nav vel forma. Tomer viens no savas paaudzes talantigakajiem speletajiem. Tapat interesanti ka attistisies VEF akademijas audzekna Krumina nakotne VEFA + Bumeisters no Ventspils labs kadrs, ari Greitans no Valmieras loti interesants jaunais! Plus talantigakais 2004.gads Rudmiezis. Augums virs 2m ar stabilu metienu! Ari starp citu Valmieras produkts. Tas ta manai piebildei.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-07 20:59, pirms 2 gadiem
Onslovs rakstīja: 4 no nosauktajiem jaunajiem tikpat labi var 2025.gadā nespēlēt basketu, no tā, ko esu redzējis spriežu.
Neviens no viņiem nav pat uz pusi tā izcēlies jauniešu čempī kā, piemēram, Žagars.
Tur jau tā lieta, rakstā tiek samesti jaunie, kas pat jauniešos nerādija neko izcilu. Tad jau var sarakstā mest pilnīgi visus, jo, ja nu pēkšņi kāds no šiem izšauj- “fantāziju līmenī”
Atliek tikai cerēt, ka Žagars Vācijā iespēlēsies un kļūs par pilnvērtīgu saspēlnieku laba līmeņa klubā un čempionātā. Jo pretējā gadījumā mums aiz Žagara vairs pavisam pilnīgi neviena, kurš būtu kaut cik nopietni vērtējams nav. Tas pats Zoriks, lai arī ir labi spēlējis VEfā un arī izlasē, nav pagaidām čempionāta līmeņa saspēlnieks.

     [+] [-]

, 2022-04-07 21:04, pirms 2 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Labs raksts! Principa piekritu. Vel pievienotu U18 sudraba izlases top3 dzeku Veveri, kurs sogad atgriezas pec traumas, tapec Valmieras puika nav vel forma. Tomer viens no savas paaudzes talantigakajiem speletajiem. Tapat interesanti ka attistisies VEF akademijas audzekna Krumina nakotne VEFA + Bumeisters no Ventspils labs kadrs, ari Greitans no Valmieras loti interesants jaunais! Plus talantigakais 2004.gads Rudmiezis. Augums virs 2m ar stabilu metienu! Ari starp citu Valmieras produkts. Tas ta manai piebildei.
Labs raksts izlases kontekstā? Ar spēlētājiem, kuri klubu līmenī vēl nav pat īsti sevi pieteikuši pieaugušo basketbolā? Nu nez, es šim nevaru piekrist. Izlases kontekstā es sāku spēlētāju redzēt tikai tad, ja viņš sevi spēj pieaugušajos, ja viņu sāk pamanīt un pie sevis aicināt uz tādiem nopietna līmeņa klubiem ārpus LV. Būtu vēlams arī vismaz vienu pilnu sezonu ar daudzmaz regulār spēles laiku, lai var sākt pieskaitīt pie izlases kandidātu loka. Avansu došana lielākoties sevi neattaisno.

     [+] [-]

, 2022-04-07 21:07, pirms 2 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Labs raksts! Principa piekritu. Vel pievienotu U18 sudraba izlases top3 dzeku Veveri, kurs sogad atgriezas pec traumas, tapec Valmieras puika nav vel forma. Tomer viens no savas paaudzes talantigakajiem speletajiem. Tapat interesanti ka attistisies VEF akademijas audzekna Krumina nakotne VEFA + Bumeisters no Ventspils labs kadrs, ari Greitans no Valmieras loti interesants jaunais! Plus talantigakais 2004.gads Rudmiezis. Augums virs 2m ar stabilu metienu! Ari starp citu Valmieras produkts. Tas ta manai piebildei.
Es piekrītu par Vēveri, bet pagaidām neesmu redzējis viņu spēlējam pārliecinoši veču basketbolu. Tāpēc arī svarīgi, runājot par jaunajiem, ņemt vērā to, cik veiksmīgi ir izdevies īstenot pāreju pieaugušo basketbolā. Jo viena lieta, ja 17-19 gadu vecumā džeks rauj pa LBL lejasgalu vai vidu, pavisam cita, ja ir 21-23, tas ir tāds punkts, kur vai nu ir vai arī nav nekas.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-07 21:35, pirms 2 gadiem
Vai Latvija Eurobasket 2022 spēlēs diskvalificētās Krievijas vietā?

Nav dzirdēts, ka šis jautājums būtu apspriests. Pēc visiem notikumiem, grūti iztēloties, ka Krievija jau pēc pāris mēnešiem varētu aizvadīt spēles ar Eiropas izlasēm, tā it kā nekas nebūtu noticis un uzsāktais karš pret citu valsti būtu piemirsts.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-07 21:52, pirms 2 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Labs raksts izlases kontekstā? Ar spēlētājiem, kuri klubu līmenī vēl nav pat īsti sevi pieteikuši pieaugušo basketbolā? Nu nez, es šim nevaru piekrist. Izlases kontekstā es sāku spēlētāju redzēt tikai tad, ja viņš sevi spēj pieaugušajos, ja viņu sāk pamanīt un pie sevis aicināt uz tādiem nopietna līmeņa klubiem ārpus LV. Būtu vēlams arī vismaz vienu pilnu sezonu ar daudzmaz regulār spēles laiku, lai var sākt pieskaitīt pie izlases kandidātu loka. Avansu došana lielākoties sevi neattaisno.
Tas jau nav janem tik nopietni. Seit vienkarsi zurnalists izsaka savus minejumus par sastavu uz 2025.gadu. Atļaujoties ari prognozet vairaku talantigako jauno speletaju attistibu. Protams nav teikts, ka ta bus un viedokli par daudziem speletajiem var atskirties!

     [+] [-]

, 2022-04-07 21:54, pirms 2 gadiem
Latvis rakstīja: Vai Latvija Eurobasket 2022 spēlēs diskvalificētās Krievijas vietā?

Nav dzirdēts, ka šis jautājums būtu apspriests. Pēc visiem notikumiem, grūti iztēloties, ka Krievija jau pēc pāris mēnešiem varētu aizvadīt spēles ar Eiropas izlasēm, tā it kā nekas nebūtu noticis un uzsāktais karš pret citu valsti būtu piemirsts.
Visticamāk nē, jo pēc FIBA ranga vieta pienāktos Melnkalnei.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-07 22:16, pirms 2 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Tas jau nav janem tik nopietni. Seit vienkarsi zurnalists izsaka savus minejumus par sastavu uz 2025.gadu. Atļaujoties ari prognozet vairaku talantigako jauno speletaju attistibu. Protams nav teikts, ka ta bus un viedokli par daudziem speletajiem var atskirties!
Labi, varbūt tad liekam izlases sastāvā Biedriņu? Ja tā pavisam nenopietni?))
Es tomēr dodu priekšroku fantazēt balstoties uz faktiem un sniegumu. Jo tas 25ais nav tik tālu aiz kalniem, lai kandidātos liktu tos, kuri vispār neko nav spēlējuši pieaugušo basketbolā. Ja vēl tie būtu jauniešu turnīros tiešām spilgti sevi nodemonstrējuši spēlētāji, tad vēl kaut cik. Būs jāpriecājas, ja reāli esošie talanti pa 2-3 gadi būs sevi uzspodrinājuši līdz nopietniem izlases kandidātiem. Bet ko runāt par tiem, kas nav bijuši nedz superizcili jauniešos, nedz arī tie sper nopietnus soļus pieaugušajos?
Piemēram, tas pats Artūrs Kurucs, jā talantīgs, labi pie Vef sevi parādīja, kas notika tālāk? Čalis iesprūda, vai ar viņu jau var nopietni rēķināties? Nevar. Vajag vismaz vienu labu sezonu, lai var sākt runāt. Ar Žagaru tas pats. Nosacīti, Mačoha un Helmanis, tīri teorētiski var kaut kur aizsniegties, bet vēl pagaidām milzīga jautājumzīme. Visi pārējie pavisam totālā miglā. Varbūt kāds no ASV studentiem līdzigi Zorikam atgriežoties šaipusē sevi pēkšņi parādīs labā nozīmē. Bet tas ir tikai minējums. Tai pat laikā, divi talantīgie garie, kā Miška, Blumbergs, jau tikpat kā skaidrs, ka nebūs palīgi izlasē, lai gan skaitījās krietni labāki par to pašu Helmani un Mačohu. Tāds ir tas pārejas posms, diezgan švaka bilance

  +2 [+] [-]

, 2022-04-07 22:49, pirms 2 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Labi, varbūt tad liekam izlases sastāvā Biedriņu? Ja tā pavisam nenopietni?))
Es tomēr dodu priekšroku fantazēt balstoties uz faktiem un sniegumu. Jo tas 25ais nav tik tālu aiz kalniem, lai kandidātos liktu tos, kuri vispār neko nav spēlējuši pieaugušo basketbolā. Ja vēl tie būtu jauniešu turnīros tiešām spilgti sevi nodemonstrējuši spēlētāji, tad vēl kaut cik. Būs jāpriecājas, ja reāli esošie talanti pa 2-3 gadi būs sevi uzspodrinājuši līdz nopietniem izlases kandidātiem. Bet ko runāt par tiem, kas nav bijuši nedz superizcili jauniešos, nedz arī tie sper nopietnus soļus pieaugušajos?
Piemēram, tas pats Artūrs Kurucs, jā talantīgs, labi pie Vef sevi parādīja, kas notika tālāk? Čalis iesprūda, vai ar viņu jau var nopietni rēķināties? Nevar. Vajag vismaz vienu labu sezonu, lai var sākt runāt. Ar Žagaru tas pats. Nosacīti, Mačoha un Helmanis, tīri teorētiski var kaut kur aizsniegties, bet vēl pagaidām milzīga jautājumzīme. Visi pārējie pavisam totālā miglā. Varbūt kāds no ASV studentiem līdzigi Zorikam atgriežoties šaipusē sevi pēkšņi parādīs labā nozīmē. Bet tas ir tikai minējums. Tai pat laikā, divi talantīgie garie, kā Miška, Blumbergs, jau tikpat kā skaidrs, ka nebūs palīgi izlasē, lai gan skaitījās krietni labāki par to pašu Helmani un Mačohu. Tāds ir tas pārejas posms, diezgan švaka bilance
Mišku jau gan es nenorakstītu. Laba loma šogad vefā un turpat 20 minūtēs 8 punkti vidēji mačā. Noteikti ir progresējis.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-07 23:03, pirms 2 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Labs raksts! Principa piekritu. Vel pievienotu U18 sudraba izlases top3 dzeku Veveri, kurs sogad atgriezas pec traumas, tapec Valmieras puika nav vel forma. Tomer viens no savas paaudzes talantigakajiem speletajiem. Tapat interesanti ka attistisies VEF akademijas audzekna Krumina nakotne VEFA + Bumeisters no Ventspils labs kadrs, ari Greitans no Valmieras loti interesants jaunais! Plus talantigakais 2004.gads Rudmiezis. Augums virs 2m ar stabilu metienu! Ari starp citu Valmieras produkts. Tas ta manai piebildei.
Nepārspīlē ja.

     [+] [-]

, 2022-04-07 23:05, pirms 2 gadiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: Nepārspīlē ja.
Kas tev nepatik?

     [+] [-]

, 2022-04-08 00:04, pirms 2 gadiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: Mišku jau gan es nenorakstītu. Laba loma šogad vefā un turpat 20 minūtēs 8 punkti vidēji mačā. Noteikti ir progresējis.
Pavisam jau nenorakstu, jo brīnumi reizēm notiek. Bet būsim arī mazliet reālisti,ja? Cik viņam gadi, 19,20? Tam vecumam tas būtu ok

  +1 [+] [-]

, 2022-04-08 01:00, pirms 2 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Pavisam jau nenorakstu, jo brīnumi reizēm notiek. Bet būsim arī mazliet reālisti,ja? Cik viņam gadi, 19,20? Tam vecumam tas būtu ok
2000.gadā dzimis, tāpat kā Žagars un A.Kurucs. Tātad 21 vai 22. Gluži jau par veterānu nenosauksi ne?

     [+] [-]

, 2022-04-08 02:50, pirms 2 gadiem
Miškam tikai uzvārds jānomaina, citādi izlasē spēlēt viņam nedrīkst ļaut. Izklausās pēc krievu propogandas.

     [+] [-]

, 2022-04-08 12:15, pirms 2 gadiem
Viens ir raksta formulējums formā, kā būs, nevis - kā varētu būt.
Otrs ir raksta struktūra - varētu skaidrāk saprast, kas no zināmajiem basketbolistiem būs labākajā formā vai jau dziļa veterāna statusā. Piemēram, autors noraksta Strēlnieku (visticamākais, pamatoti), bet tikai Jānis skaidri zinās, vai spēs palīdzēt. Ja spēs, tad kā 2.saspēles vadītājs vai pieredze uz soliņa noderēs 100%.
Junioru piesaukšana vienmēr ir nepateicīga lieta. Paskatāmies uz pagātni - cik daudzi ir labā vecumā pašlaik un varētu jau tagad spēlēt izlases līmenī, bet pazuda attīstībā vai traumas... (agrākajos gados Kalve, tagad - Vecvagars, Bonis, Žagars, nemaz nerunājot par tiem, kas spīdēja, bet tā arī nenokļuva šajā līmenī. Cita kategorija - apstājās izaugsmē, viens no spilgtākajiem pārstāvjiem - Anžejs).

3 gadi nav tik tālu, tāpēc noteikti kodolu veidos esošie un zināmie spēlētāji. Varbūt 1-2 jauni uzvārdi, ne vairāk. Pārējie noteikti jau apostīja gaisu izlasē, viss būs atkarīgs no veselības un, kas svarīgi, galvenā trenera. Ja tiešām tiksim uz PK un tur labi nospēlēsim, lai Banki turpina, bet pagaidām esmu ļoti skeptisks par viņa redzējumu, lai gan 2 uzvaras pret Beļģiju reti kurš gaidīja.

     [+] [-]

, 2022-04-08 15:29, pirms 2 gadiem
Porziņģis pirms gada būs ticis pie jauna līguma, ...(c)....Kur?...Spānijā, Itálijā, Latvijā?...No kurienes tādas fantāzijas?.....Autor, kāds ir otrs scenārijs....Porzińģim jādziedë trauma, Bertāniem Rūjienā jāpalīdz trūkumcietējiem, Żagars apprecējies un sieva stāvoklī....Bezjēdzīgs raksts.
1 2 36 komentāri