Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Spānijas "EuroBasket" varonis Brauns gatavs spēlēt arī Pasaules kausā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Spānijas "EuroBasket" varonis Brauns gatavs spēlēt arī Pasaules kausā
Lorenzo Brauns. Foto: FIBA

Amerikāņu saspēles vadītājs Lorenzo Brauns, kurš neilgi pirms iepriekšējā Eiropas čempionāta ieguva Spānijas pilsonību un palīdzēja valstsvienībai izcīnīt titulu, paudis gatavību spēlēt arī Pasaules kausa finālturnīrā šovasar.

Lorenzo Brauna naturalizācija Spānijas valstvienībā izsauca lielu kritiku, taču galu galā lēmums atmaksājās - amerikāņu saspēles vadītājs bija otrs labākais punktu guvējs komandā (16,7), otrs labākais rezultatīvo piespēļu dalītājs visā turnīrā (7,6), un kaldināja spāņu zelta medaļas. Brauns tika iekļauts arī čempionāta simboliskajā izlasē.

Telavivas "Maccabi" basketbolista stāsts Spānijas izlasē gan ar to nav beidzies, jo 32 gadus vecais saspēles vadītājs paudis gatavību pārstāvēt valstsvienību arī šovasar gaidāmajā Pasaules kausa finālturnīrā: "Noteikti [piedalīšos.] Gaidu, lai redzētu to, kas mūs gaida šajā vasarā. Un esmu gatavs ķerties pie darba."

Ja pirms "EuroBasket" Brauna naturalizācija tika izmantota, lai kompensētu sastāva iztrūkumus saspēles vadītāja pozīcijā, īpaši Rikija Rubio personā, tad tagad paredzams, ka Braunam un Rubio spēles laiku varētu nākties dalīt: "Nedomāju, ka tā būs liela problēma. Viņš ir spēlētājs, kurš piespēlē pirmkārt, un es varu darīt kaut ko no abām lietām [arī punktu gūšanas]."

Brauns un Rubio ir bijušie komandas biedri. Abi 2014./15. gada sezonā pārstāvēja Minesotas "Timbervolwes", kur katrs aizvadīja attiecīgi 29 un 22 spēles. Rubio lielāko daļu spēļu sakrāja tās sezonas ievadā, vēlāk guva potītes savainojumu, kā dēļ nācās izlaist ilgu laika periodu. Ziemā komandai pievienojās Brauns, taču, ironiskā kārtā, sezonas izskaņā sastāvā atgriežoties tieši Rubio, Brauna loma krietni samazinājās, un pēc sezonas viņš Minesotu pameta.

Spānijas izlasē Brauns atradis lielisku saikni ar tās galveno treneri Serdžio Skariolo. Abi jau iepriekš sastrādājušies NBA komandas Toronto "Raptors" rindās. "Viņš man ir radījis ko tādu, ko pat iepriekš nebiju iztēlojies. Vairākas Eiropas komandas bija uzmetušas aci uz mani, un cilvēki tajās valstīs redzēja, ko es varu izdarīt. Man bija iespēja spēlēt ar daudziem talantīgiem spēlētājiem no NBA un Eiropas," savu pieredzi "EuroBasket" atcerējās Brauns. "Šī iespēja man atvēra daudz durvju un palīdzēja. Par to esmu ļoti pateicīgs."

Uz 2023. gada Pasaules kausa finālturnīru Spānijas basketbolisti dosies esošo čempionu statusā. Pirms četriem gadiem par PK izcīņas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts tieši jau minētais Rikijs Rubio.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-187825-...

  -1 [+] [-]

, 2023-04-07 14:43, pirms gada
Īsts patriots 😂😂

     [+] [-]

, 2023-04-07 16:02, pirms gada
Spēlē jau viņš labi, tikai ar to identitāti problēmas. Amerikānis, nēģeris, spānis? Nav drusku par daudz? Tomēr spāņi pretendēs uz trijnieku. PČ būs diezgan neprognozējams. Izteiktu favorītu (izņemot USU) nav, visām pārējām komandām līmenis krities (Argentīna un tā pati Espana), ja visi atbrauc, tad franči būs interesanti. Kas brauks no Kanādas, nav izziņots (uz papīra vareni). Austrālija? Diez vai, Beins vairs nav uz strīpas un Milzs pavecs.

     [+] [-]

, 2023-04-07 16:50, pirms gada
dzabarbols rakstīja: Spēlē jau viņš labi, tikai ar to identitāti problēmas. Amerikānis, nēģeris, spānis? Nav drusku par daudz? Tomēr spāņi pretendēs uz trijnieku. PČ būs diezgan neprognozējams. Izteiktu favorītu (izņemot USU) nav, visām pārējām komandām līmenis krities (Argentīna un tā pati Espana), ja visi atbrauc, tad franči būs interesanti. Kas brauks no Kanādas, nav izziņots (uz papīra vareni). Austrālija? Diez vai, Beins vairs nav uz strīpas un Milzs pavecs.
Nav pie kājas ,kas viņš ir katrai valstij ir iespēja pieteikt vienu naturalizēto izlasē un to dara pat top-izlases.

  +1 [+] [-]

, 2023-04-07 21:21, pirms gada
Izlasēm ar naturalizētiem spēlētājiem vajadzētu aizliegt piedalīties jebkādos turnīros.

     [+] [-]

, 2023-04-07 22:57, pirms gada
ballbreaker rakstīja: Izlasēm ar naturalizētiem spēlētājiem vajadzētu aizliegt piedalīties jebkādos turnīros.
Muļķības