Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

FIBA skaidro PK izlozes ilgo gaidīšanu un Kiriļenko plānoto dalību tajā

Rolands Eliņš

FIBA skaidro PK izlozes ilgo gaidīšanu un Kiriļenko plānoto dalību tajā
FIBA Pasaules kausa trofeja. Foto: FIBA

Starptautiskā Basketbola asociācija (FIBA) komunikācija ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka Pasaules kausa izloze šoreiz norisināsies tik vēlu saistībā ar reliģiskajiem svētkiem, kā arī paskaidroja, ka Krievijas Basketbola federācijas prezidents Andrejs Kiriļenko PK izlozi apmeklēs kā FIBA centrālās padomes loceklis.

Portāls Sportacentrs.com nedēļas sākumā jau vēstīja par LBS vadības un citu PK dalībvalstu pārstāvju neapmierinātību ar faktu, ka Pasaules kausa izlozes ceremoniju FIBA ieplānojusi tik vēlu, proti, 29. aprīlī, kas ir vairāk nekā divus mēnešus pēc kvalifikācijas turnīru beigām. LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss intervijā norādīja, ka nevar paskaidrot iemeslus šādai izvēlei, jo tos nezina, un tas nebija paskaidrots arī FIBA iepriekš publicētajā paziņojumā par Manilā gaidāmo PK grupu izlozi.

Šodien FIBA Komunikācijas nodaļa mūsu portālam sniedza atbildi uz jautājumu "Kāda bija FIBA argumentācija, izvēloties Pasaules kausa izlozi aizvadīt tik vēlu pēc kvalifikācijas turnīru beigām, it īpaši, ja tā noteiks ne tikai izlašu pretiniekus, bet arī valsti, kurā jāaizvada grupu spēles?"

"Pirmkārt, mēs noteikti ar aizrautību gaidām brīdi, kad Latvijas izlase piedalīsies savā pirmajā FIBA Pasaules kausa finālturnīrā," atbildē norādīja FIBA Komunikācijas nodaļas pārstāve. "Atbildot uz jautājumu par PK izlozes datumu, norādām, ka bija jāņem vērā tādu reliģisko brīvdienu kā Lieldienas un Ramadāns ietekme un sekas. Kopā ar praktiskajiem apsvērumiem tas noveda pie lēmuma, ka FIBA Pasaules kausa izloze šajā konkrētajā gadījumā norisināsies vēlāk nekā ierasts, proti, 29. aprīlī Filipīnās."

Pēdējās PK kvalifikācijas spēles tika aizvadītas februāra beigās. Lieldienas, kas ir vieni no nozīmīgākajiem svētkiem kristietībā, šogad tiks atzīmētas aprīļa pirmajā pusē, un Lielā Piektdiena būs septītajā aprīlī. Savukārt Ramadāns ir nozīmīgs periods islāma kalendārā, kas šogad tiks ievērots no 23. marta līdz 21. aprīlim.

PK izlozes ceremonija notiks īpašā FIBA pasākumā, kas risināsies aprīļa pēdējās nedēļas nogalē, un FIBA paredzējusi dažādas aktivitātes, ieskaitot PK haļļu un infrastruktūras apskati un ekskursijas, abās dienās. Kā vēsta Filipīnu mediji, sagaidāma arī vairāku NBA leģendu klātbūtne, un šeit tiek nosaukti tādi vārdi kā Jao Mings, Dirks Novickis, Luiss Skola un... Andrejs Kiriļenko, bijušais NBA basketbolists, bet šobrīd Krievijas Basketbola federācijas prezidents.

Uz portāla Sportacentrs.com jautājumu par Kiriļenko dalību un/vai klātesamību PK izlozes ceremonijā FIBA Komunikāciju nodaļa sniedza šādu atbildi, nenoraidot apgalvojumu par Krievijas Basketbola federācijas prezidenta plānoto dalību PK izlozes nedēļas nogales pasākumos: "28. aprīlī, dienu pirms izlozes, ir paredzēta FIBA centrālās padomes sēde, kas būs pirmā šogad."

Lai arī Krievijas izlases kā agresorvalsts pārstāves ir šobrīd izslēgtas no FIBA turnīriem, taču šīs valsts Basketbola federācijas prezidents Andrejs Kiriļenko joprojām ieņem vietu FIBA centrālajā padomē, kurā ir arī citas pieminētās NBA leģendas Jao Mings un Dirks Novickis.

LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss nedēļas pirmajā pusē sarunā ar mūsu portālu pauda pārsteigumu par Kiriļenko plānoto dalību šajā pasākumā: "Teikšu godīgi, mums pietiek savu organizatorisko lietu Latvijā, lai nevarētu paspēt izsekot arī citu organizētajiem pasākumiem, tāpēc man tas ir jaunums. Ja Krievijas Basketbola federācijas prezidents būs izlozē, pie viena galda, protams, nesēdēsim. Te gan jāuzsver, ka Krievija nekādā gadījumā nepiedalīsies Pasaules kausā, par to nemaz nav runas. Un, ja piedalītos, tad droši vien mēs paši pamatīgi apsvērtu nepiedalīšanos. Bet tagad – man nav informācijas, kādā statusā viņš tur būs un ko darīs un vai tas būs arī pašā izlozē. Katrā gadījumā es daudz priecīgāks būšu par Karmelo Entonija, kurš ir viens no PK2023 vēstniekiem, plānoto klātbūtni šajā pasākumā."

LBS jau iepriekš publiski iebildusi pret agresorvalstu pārstāvniecību FIBA varas gaiteņos un kopā ar astoņām citām valstīm februāra vidū protestējot atsauca savu dalību no "FIBA Wilead" programmas, kā arī pauda gatavību atsaukt savus pārstāvjus no visām FIBA struktūrām.

Tāpat jāatgādina, ka FIBA ģenerālsekretārs Andreas Zagklis marta sākumā publiski pavēstīja, ka pieminētajā FIBA centrālās padomes sēdē aprīlī tiks lemts arī par to, vai Krievija un Baltkrievija varēs atgriezties starptautisko sacensību apritē, atzīstot, ka pastāv iespēja, ka FIBA paziņos Krievijas izlases iespējām piedalīties OS2024 pirmskvalifikācijas turnīrā.

Slēpts komentārs: vienkārši Anatolijs

  +3 [+] [-]

, 2023-03-10 15:42, pirms gada
Cipruss ļoti labi atbildēja💪👍

Bet nu skaidrs tāpat ka nekādi Kiriļenko tur nebūs

  -3 [+] [-]

, 2023-03-10 15:57, pirms gada
Ok, ar krieviem nesēdēs pie viena galda, tas viss ir labi, a ar ķīniešiem? dzīvu cilvēku orgānu tirdzniecība, genocīds pret vīgriem, tibetiešiem un falengong praktizētājiem? visi cilvēktiesību pārkāpumi tā kā ir ok kamēr no aļika pa lēto var mantiņas pasūtīt?

  +1 [+] [-]

, 2023-03-10 16:08, pirms gada
interesants pavērsiens

  +7 [+] [-]

, 2023-03-10 16:29, pirms gada
Janoss1989 rakstīja: Ok, ar krieviem nesēdēs pie viena galda, tas viss ir labi, a ar ķīniešiem? dzīvu cilvēku orgānu tirdzniecība, genocīds pret vīgriem, tibetiešiem un falengong praktizētājiem? visi cilvēktiesību pārkāpumi tā kā ir ok kamēr no aļika pa lēto var mantiņas pasūtīt?
Pilnīgi pie pakaļas. Viens no ārlietu guru savulaik pateica, katrai valstij ir savas intereses un mūsu intereses ir nožmiegt to 21.gs Hitleru, kurš apdraud visu mūsu reģionu un ir gatavs iznīcināt miljonus lai tik atjaunotu impēriju.

  +6 [+] [-]

, 2023-03-10 17:34, pirms gada
vienkārši Anatolijs rakstīja: Nesedes pie viena galda
Kas ir nabaga Ciprus un kas ir AK47??? Te pat nav korekti salīdzināt!!!
Kas ir Cipruss, mēs zinām. Un zinām arī to, ka Kiriļenko ir agresorvalsts funkcionārs, tādēļ - persona non grata. Vēl kādi jautājumi no vatenieku nometnes?

  +4 [+] [-]

, 2023-03-10 17:45, pirms gada
vienkārši Anatolijs rakstīja: Nesedes pie viena galda
Kas ir nabaga Ciprus un kas ir AK47??? Te pat nav korekti salīdzināt!!!
Cipruss-brīvs cilvēks Kiriļenko крепостной(dzimtcilvēks) понял?

  +3 [+] [-]

, 2023-03-10 18:34, pirms gada
vienkārši Anatolijs rakstīja: Nesedes pie viena galda
Kas ir nabaga Ciprus un kas ir AK47??? Te pat nav korekti salīdzināt!!!
Teica runājoša súdu čupa

  +1 [+] [-]

, 2023-03-10 18:51, pirms gada
fāzeļi shēmo

     [+] [-]

, 2023-03-10 21:43, pirms gada
Man nekā pretī pret Andrei Kiriļenko talantu basketbola laukumā,bet ir pret, ka viņam ir jābūt Izloze,jo nav normāli Krievija agresora valsts ir tur vispār

  +1 [+] [-]

, 2023-03-11 00:17, pirms gada
Pēc "loģikas" valsts finansējumu izlasei nost...
Ar ko tieši šis būs savādāk par jau sodītajiem??? 😁😁😁

     [+] [-]

, 2023-03-11 02:34, pirms gada
Nu pēc loģikas Latvijas izlase nepiedalās. Tas protams joks, bet zinot Caksas impotenci sportā, es nebrīnīšos

  -2 [+] [-]

, 2023-03-11 03:52, pirms gada
Ja Latvijas basketbola pārstāvji apzināti brauks uz pasākumu, zinot to, ka tur būs agresorvalsts federācijas prezidents, obligāti jāatņem valsts finansējums basketbolam!

  +1 [+] [-]

, 2023-03-11 08:24, pirms gada
Un līdz ramadānam (23. martam) nemācēja ieplānot izlozu..

Nē, nu saprotams, uz pēdējo mirkli pērkot, biļetes dārgas

     [+] [-]

, 2023-03-12 08:27, pirms gada
V~l jau varēja atsaukties uz ķīniešu vai Lieldienu salu un Maiju kalendāru...
🐏

     [+] [-]

, 2023-03-15 20:51, pirms gada
Nedrīkst atņemt naudu basketbolaam