Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Tokijas OS otrreiz pārceltas netiks, Japānā tiek pieļauta iespēja spēles atcelt

Rolands Eliņš

Tokijas OS otrreiz pārceltas netiks, Japānā tiek pieļauta iespēja spēles atcelt
Joširo Mori. Foto: Issei Kato/Pool/SIPA/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu orgkomitejas prezidents Joširo Mori intervijā Japānas medijam kategoriski noraidīja iespēju, ka, ja koronavīruss joprojām būs drauds sabiedrības veselībai arī 2021. gadā, olimpiskās spēles varētu pārcelt vēlreiz. „Tādā gadījumā tās tiks atceltas,” uzsvēra Mori.

Tokijas vasaras olimpiskās spēles bija plānotas šovasar, taču koronavīrusa pandēmija lika lemt par to pārcelšanu uz nākamo gadu. „Tokyo 2020” komitejas prezidents Joširo Mori sarunā ar savas valsts mediju „Nikkan Sports” sniedza paskaidrojumus par sagatavošanās darbiem olimpiskajām spēlēm un atzina, ka otrreizēja spēļu pārcelšana ir neiespējama.

„Nē, vēlreiz spēles netiks pārceltas,” Mori sacīja par iespēju, ja arī vēl 2021. gadā koronavīrusa izplatība nav pienācīgi ierobežota. „Tādā gadījumā olimpiskās spēles tiktu atceltas.”

Mori norādīja, ka iepriekš olimpiskās spēles tikušas atceltas tikai kara laikā, taču izteicās, ka šobrīd notiek cīņa pret neredzamu pretinieku, proti, koronavīrusu. „Ja izdosies ierobežot vīrusa izplatīšanos, mēs rīkosim olimpiskās spēles miera režīmā. Esmu drošs, ka cilvēce uz to ļoti cer,” sacīja Mori.

Starptautiskās olimpiskās komitejas un Japānas valsts amatpersonas ir piedāvājušas viedokli, ka 2021. gada vasarā olimpiskās spēles būtu iespēja pasaulei atzīmēt uzvaru pār koronavīrusu, taču joprojām pastāv neskaidrība par Covid-19 slimības ilgtermiņa ietekmi uz sporta un citiem publiskajiem pasākumiem, un arī Japānā tiek izteiktas šaubas, vai 2021. gadā OS sarīkošana būs droša.

Japānas Medicīniskās asociācijas prezidents Jošitaka Jokorura izteicis publisku brīdinājumu, ka būs ļoti grūti sarīkot olimpiskās spēles nākamajā gadā, ja līdz tam nebūs izveidota Covid-19 vakcīna. „Nesaku, ka OS nevajadzētu rīkot, saku, ka būs ļoti grūti to paveikt,” norādīja Jokorura.

Jāpiemin, ka Japānā tiek arī apsvērta ideja par olimpisko un paralimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju apvienošanu. Mori to komentēja, sakot, ka uzklausa piedāvājumus un tos izvērtē, un šajā gadījumā būtu vairāki organizatoriski sarežģījumi, taču viņš piekrita, ka situācija ir atšķirīga no citām OS.

Izmantotie resursi:
https://www.nikkansports.com/
https://www.nikkansports.com/olympi...
https://www.nst.com.my/world/world/...

  +1 [+] [-]

, 2020-04-28 10:41, pirms 4 gadiem
Ko tur arī pārcelsi, ja pēc pāris gadiem jau nākamās.

     [+] [-]

, 2020-04-28 13:58, pirms 4 gadiem
Cīņa ar Neredzamu Ļaundari!