Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Vadības maiņa vienošanos neizjauc – konkurentes pussargs Laimers pievienojas "Bayern"

Agris Suveizda

Vadības maiņa vienošanos neizjauc – konkurentes pussargs Laimers pievienojas "Bayern"
Konrāds Laimers svin kausa iegūšanu. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Vācijas spēcīgākais futbola klubs Minhenes "Bayern" pavēstījis par četru sezonu līguma parakstīšanu ar 26 gadus veco austriešu centra pussargu Konrādu Laimeru, kurš no konkurentes "Leipzig" pievienojies kā brīvais aģents.

Topošie brīvie aģenti jau pusgadu līdz līguma beigām drīkst panākt oficiālas vienošanās ar nākamajiem klubiem, un Laimers jau ilgāku laiku bija vienojies ar Bavārijas milzi. Tiesa gan, kopš tā laika "Bayern" vadības apcirkņos bijis ļoti daudz pārmaiņu – galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans, kurš vēlējās Laimeru, tika atlaists jau martā, bet maijā pēc titula iegūšanas durvis tika parādītas arī izpilddirektoram Oliveram Kānam un sporta direktoram Hasanam Salihamidžičam. Laimers gan tik un tā ir nokļuvis Minhenē.

Zalcburgas audzēknis Laimers līdz šim spēlēja "Red Bull" sistēmā. Ar "Salzburg" viņš izcīnīja četrus titulus pēc kārtas un 2017. gadā par septiņiem miljoniem eiro pievienojās "Leipzig", ar kuru izcīnījis divus Vacijas kausus un arī 2021. gada Bundeslīgas otro vietu. Šosezon "Leipzig" finišēja trešajā vietā.

Laimers aizvadītajā Bundeslīgas sezonā piedalījās 21 spēlē, 17 reižu devās pamatsastāvā un guva trīs vārtus. Lielāko daļu sezonas pirmā apļa viņš izlaida saites plīsuma dēļ – tā bija Laimera pirmā nopietnā trauma kopš potītes lūzuma, kā dēļ viņš izlaida gandrīz visu 2020./21. g. sezonu. Austrijas izlasē Laimers ir aizvadījis 26 spēles un guvis divus vārtus.

Izmantotie resursi:
https://fcbayern.com/en/news/2023/0...