Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Bez latviešiem pusfinālā spēlēs arī norvēģi, krievi un Kataras pludmales volejbolisti

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Bez latviešiem pusfinālā spēlēs arī norvēģi, krievi un Kataras pludmales volejbolisti
Kristians Sērems. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vīriešiem cīņu par medaļām turpinās norvēģi Anders Mols un Kristians Sērems, kas tiksies pret latviešiem Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču. Otrā pusfināla pārī spēlēs krievi Oļegs Stojanovskis/Vjačeslavs Krasilņokovs un Čerifs/Ahmeds no Kataras.

Tokijas olimpisko spēļu vīru pludmales volejbola turnīrā šodien paredzēts aizvadīt ceturtdaļfināla spēles. Kā pirmie cīņā par vietu pusfinālā devās norvēģi Anders Mols/Kristians Sērems no Norvēģijas un krievi Iļja Ļešukovs/Konstantīns Semjonovs. Šī bija norvēģu iespēja revanšēties krieviem par zaudējumu grupu turnīrā ar 0-2 (19:21, 19:21).

Spēles ievadā minimālā vadībā izvirzījās Krievijas Olimpiskās komitejas duets, bet tad kļūdījās Semjonovs un Mols ar bloku apturēja Ļešukova uzbrukuma sitienu (6:4). Drīz pēc tam savas kvalitātes aizsardzībā parādīja arī Sērems, palielinot norvēģu pārsvaru uz pusi (9:5). Pēc tehniskā pārtraukuma krievi piecu punktu deficītu samazināja līdz diviem punktiem, uz brīdi atgriežoties cīņā (13:11). Sērems ar darbībām aizsardzībā seta otrajā pusē divreiz ieguva Norvēģijas duetam divu punktu pārsvaru, ļaujot arī uzvarēt pirmajā setā ar 21:17.

Otrajā setā Sērems ar darbību aizsardzībā ļāva tikt pie punkta Molam, kurš norvēģiem kā pirmajiem ļāva tikt pie divu punktu pārsvara (5:3). Drīz vien krievi lika kļūdīties Molam, atjaunojot līdzsvaru uz tablo, bet Semjonovs ar bloku veica vadības maiņu (8:7). Līdz tehniskajam pārtraukumam norvēģi atguva vadību, bet uzreiz pēc tā ieguva arī divu punktu pārsvaru (13:11). Krieviem vajadzēja nedaudz laika, lai atjaunotu neizšķirtu uz tablo, kā arī pārņemtu vadību pēc Ļešukova sekmīgas darbības aizsardzībā (17:16). Seta galotnē pēc ne tās labākās piespēles bumbu autā raidīja Semjonovs, kas norvēģiem ļāva tikt pie mačbumbas. Sērems to atspēlēja aizsardzībā, liekot arī punktu spēlei, ievedot Norvēģijas duetu pusfinālā - 2-0 (21:17, 21:19).

Par norvēģu pretiniekiem ar skaistu uzvaru kļuva Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Tomēr vēl bija jānoskaidro otrs pusfināla pāris. Vakara sesijā vācieši Julius Tole un Klemens Viklers cīnījās ar Krievijas Olimpiskās komitejas pārstāvjiem Oļegu Stojanovski un Vjačeslavu Krasilņikovu. Krievi uzvarējuši visās četrās iepriekšējās duetu tikšanās reizēs, no kurām trīs bija turnīru finālos. Tādējādi Stojanovskis un Krasilņikovs tika pie zelta Hāgas četru zvaigžņu turnīrā, Pasaules kausa tūres finālā 2019. gadā, kā arī šī paša gada pasaules čempionātā Hamburgā.

Spēli labāk sāka vācieši, izvirzoties vadībā ar 3:1, bet tad garāka izspēle noslēdzās ar Stojanovska sekmīgo spēli pie tīkla (3:3). Stojanovskim ar eisu izdevās izvirzīt krievus vadībā ar 9:6, bet tad Viklers pacēla bumbu aizsardzībā, sadeldējot deficītu. Pēc tehniskā pārtraukuma vēlreiz sekmīgi nospēlēja Viklers, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (13:13). Drīz vien Stojanovskis atzīmējās ar bloku, bet tad uzbrukumā kļūdījās Tole, dodot pretiniekiem trīs punktu pārsvaru (18:15). Krievi ieguva iniciatīvu un noslēdza pirmo setu uz pozitīvas nots - 21:16.

Otrā seta sākumā Viklers pēc darbības aizsardzībā izvirzīja Vācijas duetu vadībā ar 4:2, bet Stojanovskis ar bloku uzreiz atjaunoja neizšķirtu uz tablo. Vēlāk viņš ar bloku veica vadības maiņu, krieviem lēnām iegūstot iniciatīvu. Tiesa video izaicinājums neļāva krieviem tikt pie divu punktu pārsvara. Pirms tehniskā pārtraukuma vēl viens video izaicinājums bija viņiem neveiksmīgs, bet tehniskajā pārtraukumā tomēr izdevās doties minimālā vadībā (11:10). Pēc pārtraukuma eisu ieservēja Stojanovskis, bet Viklera kļūda uzbrukumā deva Krievijas Olimpiskās komitejas duetam trīs punktu pārsvaru (15:12). Viklers ar savu spēli aizsardzībā turēja vāciešus spēlē, Tole panāca arī izlīdzinājumu, bet Stojanovskis un Krasilņikovs arī piektajā savstarpējā cīņā prata gūt uzvaru - 2-0 (21:16, 21:19).

Pēdējā ceturtdaļfinālā Kataras pludmales volejbolisti Čerifs Jounouse un Ahmeds Tidžans tikās ar Rio olimpisko spēļu vicečempioniem Paolo Nikolai un Danieli Lupo no Itālijas. Spēles sākumā pāris kļūdas pieļāva Kataras pārstāvji, ļaujot itāļiem izvirzīties vadībā ar 5:2. Tāpat kā astotdaļfinālā, kad iespēlējās Čerifs, tad arī Kataras pāris atjaunoja līdzsvaru uz tablo (6:6). Kādu laiku cīņa ritēja līdzīgi, bet pēc tehniskā pārtraukuma Čerifs pie tīkla nokārtoja trīs punktu pārsvaru (14:11). Situāciju ar eisu uzlaboja Nikolai, bet brīdi vēlāk Kataras duets uzreiz atjaunoja trīs punktu pārsvaru. Tuvojoties seta izskaņai, Čerifs vēlreiz atzīmējās ar bloku, bet to pašu paveica arī pirmās setbumbas izspēlē - 21:17.

Otrā seta sākumā Čerifs un Ahmeds izvirzījās vadībā ar 4:2, bet tad Lupo atspēlēja pāris bumbas aizsardzībā, palīdzot itāļiem pārņemt vadību (5:4). Turpinājumā lieliski blokā spēlēja Čerifs, vairākkārt apturot Lupo uzbrukumus (8:6). Pēc tehniskā pārtraukuma Nikolai bloķēja Ahmeda uzbrukuma sitienu, bet brīdi vēlāk kļūdījās Čerifs, itāļiem atgūstot vadību (12:11). Kādu laiku Itālijas duets noturēja vadību, bet tad Lupo nespēja raidīt bumbu tīklam, kā arī izsita bumbu autā (14:16). Itāļi seta galotnē spēja izglābties pēc Lupo sekmīgās spēles aizsardzībā, atjaunojot neizšķirtu (19:19). Trešās mačbumbas izspēlē itāļi kļūdījās serves uzņemšanā, kas beidzās ar sekmīgu pretinieku uzbrukumu. Līdz ar to Čerifs un Ahmeds iekļuva pusfinālā, kurā tiksies ar Stojanovski un Krasilņikovu - 2-0 (21:17, 23:21).

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, ceturtdaļfināls

DienaLaiksSpēleRezultāts
4. aug.03:00Ļešukovs/Semjonovs (ROC) - Mols/Sērems (Norvēģija)0-2 (17:21; 19:21)
4. aug.04:00Pļaviņš/Točs (Latvija) - Alisons/Alvaru Filju (Brazīlija)2-0 (21:16; 21:19)
4. aug.15:00Tole/Viklers (Vācija) - Stojanovskis/Krasilņikovs (ROC)0-2 (16:21; 19:21)
4. aug.16:00Čerifs/Ahmeds (Katara) - Nikolai/Lupo (Itālija)2-0 (21:17; 23:21)

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, pusfināls

DienaLaiksSpēle
5. aug.15:00Mols/Sērems (Norvēģija) - Pļaviņš/Točs (Latvija)
5. aug.16:00Stojanovskis/Krasilņikovs (ROC) - Čerifs/Ahmeds (Katara)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-08-04 16:59, pirms 3 gadiem
Kā bīča speciālisti vērtē pārējās trīs pusfinālā tikušās komandas? Divas no tām būs jāuzvar, lai izcīnītu zeltu!

     [+] [-]

, 2021-08-04 17:16, pirms 3 gadiem
Norvēģi noteikti ir Nr1 pretendeti uz zeltu un nezinu vai koeficenti jau ir izlikti, bet mēs būsim noteikti milzīgi underdogi ar koefu 5 vai pat 6.. Norvēģi tomēr super spēcīgi un reālakais būtu Krievi pret Norveģiem finala un mēs ar Katariešiem par bronzu. Jo ir

  +1 [+] [-]

, 2021-08-04 17:21, pirms 3 gadiem
te ir skaidrs...Latvija pret KOK Par bronzu

     [+] [-]

, 2021-08-04 22:10, pirms 3 gadiem
Es lieku, ka katarieši paņems zeltu. Ļoti spēcīgi - vienu setu tik vispār zaudējuši. Karstumu no palikušajiem arī vislabāk vajadzētu panest. Ok pusfināls vakarā, bet fināls 11:30 pēc vietējā laika.