Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais čempions šorttrekā Žerārs 22 gadu vecumā beidz karjeru

Andrejs Siliņš

Olimpiskais čempions šorttrekā Žerārs 22 gadu vecumā beidz karjeru
Semjuels Žerārs. Foto: AFP / Scanpix

2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu čempions šorttrekā 1000 metru distancē Semjuels Žerārs 22 gadu vecumā paziņojis par profesionāla sportista karjeras beigšanu.

Žerārs izcīnīja Kanādai zeltu 1000 metros, kā arī palīdzēja Kanādas komandai tikt pie bronzas 5000 metru stafetē, savukārt gan 500 metros, gan 1500 metros palika soli no pjedestāla - ceturtais. Žerārs ir viens no tikai četriem kanādiešiem, kurš kļuvis par olimpisko čempionu šorttrekā.

"Pametu sportu apmierināts ar paveikto. Lēmumu esmu kārtīgi pārdomājis, esmu merā ar šo izvēli un esmu gatavs nākamajai savas dzīves nodaļai," medijiem pavēstīja sportists. Žerāra kontā ir arī piecas pasaules čempionāta sudraba godalgas un viena bronza.

Vienlaikus par karjeras beigšanu paziņoja arī 29 gadus vecā Kasandra Bradeta, kura 2016. gadā izcīnīja pasaules čempionāta sudrabu 3000 metru komandu stafetē, bet bronzu - 2016. gada pasaules čempionātā 1000 metros, kā arī 2018. gadā 3000 metru stafetē.

"Visas karjeras laikā manī kāda balss teica, lai turpinu šo ceļu, neraugoties uz visām problēmām. Tagad šī pati balss saka, ka esmu sasneigusi to, kas bija jāsasniedz. Tagad lūkojos pēc jauniem izaicinājumiem," pavēstīja Bradeta.

Izmantotie resursi:
https://speedskating.ca/

  +1 [+] [-]

, 2019-05-28 11:32, pirms 5 gadiem
Tagad jaunie ātri sasniedz, pārdeg un pamet. Nav jau brīnums, ar visu to spiedienu, darbu jau no agras bērnības. Dzīves tikpat kā nav bijis.
Galvenais lai nepazūd, kā gadās daudziem izbijušiem profesionālajiem sportistiem. Atrast kaut ko kas aizrauj, nevis aizrauties ar tusiņiem un nelegālām vielām.