Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Seši olimpiskie un divdesmit pasaules zelti: titulētais Ans atkal beidz karjeru

Agris Suveizda

Seši olimpiskie un divdesmit pasaules zelti: titulētais Ans atkal beidz karjeru
Viktors Ans. Foto: AP/Scanpix

Krievijas naturalizētais korejiešu šorttrekists Hjunso jeb Viktors Ans 34 gadu vecumā atklātā vēstulē paziņojis par sportista karjeras beigām. Pirmoreiz karjeru Ans pabeidza 2018. gada septembrī, taču pēc gada nolēma atgriezties.

"Gatavojoties iepriekšējai sezonai, ļoti cītīgi strādāju ar nolūko veikt vēl vienu mēģinājumu atgriezties sportā, lai nākotnē nenožēlotu aiziešanu. Pateicoties Sporta ministrijas un Krievijas Slidošanas federācijas pūliņiem, man izdevās trenēties pēc individuāla plāna, kas, kā man šķiet, ļāva iegūt labu fizisko formu un labi piedalīties Pasaules kausa posmos. Tomēr jutu, ka ar manu pašreizējo formu nav gana, lai kā nākas aizvadītu vēl vienu sezonu," raksta Ans.

"Nezūdošo celgala sāpju dēļ atjaunošanās, ārstēšanas un rehabilitācijas process pēc sacensībām aizņem pārāk daudz laika, tādēļ pilnvērtīgi trenēties ir ļoti sarežģīti. Bez pastāvīgām sāpēm ceļgalā parādījušies ari citi savainojumi, un uzturēt sportisko formu kļūst arvien grūtāk. Tādēļ nonācu pie secinājuma, ka ar vienu pašu motivāciju nav iespējams turpināt sportista karjeru. Domāju, tagad ir atbilstošs brīdis, lai paietu malā," korejietis turpina. "2002. gadā pirmoreiz uzvilku Dienvidkorejas tērpu, izlasē sākot kā visjaunākais sportists, bet tagad Krievijas izlasē jau kļuvu par visvecāko sportistu pasaules šorttrekā. Bez šorttreka nav Hjunso Ana vai Viktora Ana. Šorttreks man dāvāja daudzu līdzjutēju mīlestību, un manā dzīvē, pateicoties šorttrekam, bijis ļoti daudz notikumu."

Pārstāvot savu dzimteni Dienvidkoreju, Ans 2006. gada Turīnas olimpiskajās spēlēs izcīnīja trīs zelta un vienu bronzas medaļu, savukārt no 2003. līdz 2007. gadam pasaules čempionātos tika pie 20 zelta, 10 sudraba un piecām bronzas godalgām. 2010. gada olimpiskajās spēlēs Ans nepiedalījās, bet pirms Soču olimpiskajām spēlēm pievienojās mājiniecei Krievijai, izcīnot vēl trīs zeltus un vienu bronzu. Pasaules čempionātos Krievijas labā Ans ieguva divas zelta, divas sudraba un divas bronzas medaļas. 2018. gada olimpiskajās spēlēs Ans pēc Krievijas diskvalifikācijas netika ielūgts kā neitrālais sportists.

Izmantotie resursi:
https://rsport.ria.ru/20200427/1570...