Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Diginsa sarūpē pirmo šīs sezonas zaudējumu Juhaugai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Diginsa sarūpē pirmo šīs sezonas zaudējumu Juhaugai
Džesika Diginsa pēc nelielas lejupslīdes Lahti atkal atgreizusies virsotnē. Foto: Nordic Focus

Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā Falunā sievietēm 10km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu līdzīgā cīņā par uzvaru “Tour de ski” uzvarētāja Džesika Diginsa no ASV par 2 sekundēm pārspēja Terēzi Juhaugu no Norvēģijas, sagādājot pasaules labākajai slēpotājai pirmo zaudējumu šajā sezonā.

Jau vakardienas ievadrakstā bija minēts, ka Terēzei Juhaugai šoreiz būs sīvāka konkurence. Zviedriete Eba Andersone bija netālu, taču šoreiz tās nebija skandināvietes, kas sastādīja vissīvāko konkurenci, bet gan amerikāniete. Tāpat kā vīriešiem arī sievietēm spiedze un ļoti līdzvērtīga cīņa bija līdz pat pašām beigām, turklāt atšķirībā no vīriešu sacensībām sievietēm Diginsa ar Juhaugu līderpozīcijām pamīšus mainījās katrā kontrolatzīmē. Vēl 900m līdz finišam norvēģiete bija sekundi priekšā, bet beigās tomēr divas sekundes piekāpās. Juhauga, kura lielāko sezonas daļu pasaules kausā ir izlaidusi, pēdējo reizi distancē bija zaudējusi pērn martā 30km klasikā Holmenkollenā zviedrietei Frīdai Karlsonei. Starp citu, Karlsone bija tā, kura iesāka visātrāk, bet beigās formu vēl neatguvusī zviedriete atkrita uz 13.vietu. Tikmēr Diginsai šī bija jau ceturtā uzvara šajā sezonā, bet ar visu spēcīgāko slēpotāju dalību pēdējo reizi Olimpiskā čempione komandu sprintā bija uzvarējusi distancē pirms trim gadiem. Starp citu, tieši šajā 10km distancē ar intervāla startu pēdējo reizi neuzvarēja pirms pieciem gadiem Kanādā, kad ierindojās 6.vietā un arī tieši aiz Diginsas.

Trešo vietu izcīnījusī Andersone turpina rādīt stabilitāti un no pēdējiem sešiem startiem distancē jau piekto reizi iekļuva trijniekā. “Tour de ski” pēdējā posmā izcīnītā pirmā vieta ir viņas joprojām vienīgā uzvara. Tieši aiz trijnieka 4.vietā ierindojās Olimpiskā čempione šajā distancē Ragnhilda Hāga, uzrādot savu labāko rezultātu kopš 2018.gada marta. Tikmēr tikai sesto vietu ieguva pirms nedēļas Lahti vareni slidsoli veikusī norvēģu juniore Helēna Fossesholma. Arvien biežāk desmitniekā nostiprinās čehu līdere Katerina Razimova (9.vieta), bet parasti desmitniekā finišējošā austriete Terēze Štadlobere šoreiz palika tālajā 30.vietā. Atrodoties netālu aiz desmitnieka un pēdējo reizi atzīmējoties uz 7,7km atzīmes, izstājās viena no Krievijas līderēm Natālija Ņeprajeva.

Pēc šīsdienas starta uz 31.vietu pasaules kausa kopvērtējumā nobīdījusies Patrīcija Eiduka, bet distances ieskaitē mūsu slēpotāja joprojām turas Top30.

Pasaules kausa 6. posms 10km brīvajā stilā ar intervāla startu sievietēm, Faluna (Zviedrija), 69 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Džesika DiginsaASV23:35.9
2.Terēze JuhaugaNorvēģija+2.1
3.Eba AndersoneZviedrija+14.6
4.Ragnhilda HāgaNorvēģija+40.6
5.Heidi VengaNorvēģija+41.6
6.Helēna Marija FossesholmaNorvēģija+45.5
7.Tirila Udnes VengaNorvēģija+46.5
8.Rozija BrenanaASV+59.1
9.Katerina RazimovaČehija+1:01.2
10.Sadi Maubē-BjornsenaASV+1:01.5

     [+] [-]

, 2021-01-29 20:48, pirms 3 gadiem
Nu un kur mūsējā? ....norvēģietes atgriezās un mūsējā pazuda?