Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Spraigā finišā Svāna ātrākā sprintā, uzvarot otro dienu pēc kārtas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Spraigā finišā Svāna ātrākā sprintā, uzvarot otro dienu pēc kārtas
Linna S'vāna. Foto: fasterskier.com

Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā Falunā noslēdzošajā sacensību dienā sievietēm sprintā klasiskajā stilā uzvaru izcīnīja zviedriete Linna Svāna, tiekot pie augstākā panākuma otro dienu pēc kārtas un kopumā uzvarot ceturtajā šīs sezonas sprintā.

Sievietēm tāpat kā vīriešiem šajā sezonā sprintā līdzšinējos piecos startos ir trīs dažādas uzvarētājas – viena ar trim un divas ar vienu panākumu. Pa vienai uzvarai izcīnījušas šveiciete Nadīna Fendriha un amerikāniete Rozija Brenana, kamēr trīs reizes ātrākā ir bijusi Linna Svāna, kura Ziemeļvalstu boikota dēļ decembrī bija spiesta izlaist Davosas un Drēzdenes sprintus. Līdz ar to pagājušās sezonas sprinta globusa ieguvēja, pat neskatoties uz trim uzvarām, jo divas iegūtas „Tour de ski” un viena Rukas minitūrē, kur par pirmo vietu posmā dod uz pusi mazāk (50 punktus), pagaidām sprinta kopvērtējumā atradās vien 7.vietā.

Sievietēm arī neiztika bez pārsteigumiem kvalifikācijā, jo starp labākajām trīsdesmit neiekļuva Šveices galvenā cerība un Drēzdenes sprinta uzvarētāja Nadīne Fendriha, kura ko tādu pēdējos divos gados piedzīvoja pirmo reizi. Nepilnu pēdējo trīs gadu laikā kvalifikāciju nepārvarēja vakardienas otrās vietas ieguvēja Jūlija Stupaka, līdz ar to viena no vadošajām valstīm Krievija ceturtdaļfinālā bija pārstāvēta tikai ar vienu slēpotāju, bet beigās pusfinālā ar nevienu.

Ceturtdaļfinālā apstājās titulētā norvēģu sprintere Maikena Kaspersena Falla, līdz ar to Olimpiskajai un pasaules čempionei nesanāca tik laba atgriešanās pasaules kausa apritē, pagājušo sezonu noslēdzot uz nepatīkamas nots – 31.vieta Drammenas sprintā martā.

Finālā par uzvaru līdzīgi cīnījās trīs slēpotājas, ātrākajai esot Svānai, kura līdz ar to šosezon sprintā vēl nav izjutusi zaudējuma rūgtumu. Tikai ar fotofiniša palīdzību varēja noteikt, ka otrā ir Anamarija Lampiča, kurai tā bija ceturtā godalga šosezon un trešo reizi otrajā vietā, tā arī netiekot pie uzvaras, kas viņai sanāca divreiz pagājušajā sezonā. Zviedriete Jonna Sundlinga atkārtoja novembra beigās Rukas panākumu un vēlreiz izcīnīja trešo vietu.

Pasaules kausa 6. posms, sprints klasiskajā stilā sievietēm, Faluna (Zviedrija), 66 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Linna SvānaZviedrija3:13.17
2.Anamarija LampičaSlovēnija+0.33
3.Jonna SundlingaZviedrija+0.33
4.Johanna HagstrēmaZviedrija+3.68
5.Tirila Udnes VengaNorvēģija+7.06
6.Ane Apelkvista StensetaNorvēģija+18.00

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm

V.SportisteValstsPunkti
1.Džesika DiginsaASV1174
2.Jūlija StupakaKrievija904
3.Rozija BrenanaASV879
4.Eba AndersoneZviedrija861
5.Tatjana SorinaKrievija780
6.Natālija ŅeprajevaKrievija727
7.Linna SvānaZviedrija656
8.Terēze JuhaugaNorvēģija611
9.Anamarija LampičaSlovēnija558
10.Nadīna FendrihaŠveice522