Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Spraigā cīņā Boļšunovs tomēr uzvar 15km brīvajā stilā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Spraigā cīņā Boļšunovs tomēr uzvar 15km brīvajā stilā
A.Boļšunovam izdevās revanšēties norvēģiem. Foto:GIAN EHRENZELLER/ KEYSTONE

Slavenajā Zviedrijas slēpošanas centrā Falunā notiekošajā pasaules kausa posmā distanču slēpošanā vīriešiem 15km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu ļoti interesantā sacensībā un spraigā cīņā, apsteidzot norvēģi Simenu Hegstadu Krugeru par 1,8 sekundēm, uzvaru svinēja Aleksandrs Boļšunovs no Krievijas.

Janvāra mēneša noslēdzošo pasaules kausa posmu atklāja vīrieši, sacenšoties 15km distancē brīvajā stilā. Izlaiduši pirms nedēļas Lahti posmu, Falunā ierindā atgriezās Francijas, Itālijas, Čehijas izlases, frančiem pietrūkstot viņu līderim un “Tour de ski” otrās vietas ieguvējam Morisam Maņifikā. Savukārt norvēģiem nestartēja pirms nedēļas pasaules kausa posmā skiatlonā uzvarējušais Emīls Iversens.

Jau no paša sākuma uz uzvaru pieteicās Aleksandrs Boļšunovs, kuram sekoja norvēģu trio – Simens Krūgers, Hans Holunds, Šjūrs Rēte, vistuvāk esot Krūgeram, kas pusdistancē krievam vienīgais zaudēja zem 10 sekundēm (7 sek.). Otrās distances puses sākumā Krūgers deficītu samazināja līdz 4,5 sekundēm, radot intrigu, taču pēc trijām ceturtdaļām distances pasaules kausa līdera pārsvars palielinājās līdz 10 sekundēm, un šķita, ka viss paliek skaidrs. Taču Phjonhčanas Olimpisko spēļu čempions skiatlonā atjaunoja intrigu, jo uz 12,8km atzīmes pasaules čempionāta medaļniekam no Krievijas zaudēja atkal tikai 4 sekundes, bet 900m līdz finišam norvēģa deficīts bija mazāks pat par sekundi. Vairāk spēka finišēšanai bija palicis Krievijas slēpotājam, līdz ar to pēc trīs nedēļu pārtraukuma Boļšunovs varēja svinēt uzvaru, bet Krūgeram, kuram tā bija pirmā godalgotā vieta šajā sezonā, līdz piektajai uzvarai karjerā pietrūka 1,8 sekunžu.

Tādi pati spraiga cīņa kā pirmo norisinājās arī par trešo vietu., tikai vienas valsts pārstāvju starpā. Lai arī pēdējos 7,5km pāris sekundes priekšā bija pasaules čempions 50km distancē Holunds, beigās Rēte viņu apsteidza. Tādējādi Rēte otro individuālo sacensību pēc kārtas nopelnīja godalgoto vietu, bet Holunds, kopš novembra beigās Rukā uzrādītā ātrākā laika iedzīšanā tā arī trijniekā nav ticis. Atšķirībā no Lahti ne vairs viens, bet trīs Krievijas slēpotāji iekļuva desmitniekā, taču norvēģi ar pieciem. 22 gadus vecais Haralds Amundsens trešajā startā pasaules kausa posmos pirmo reizi iekļuva desmitniekā, izcīnot 8.vietu un piesakot pretenzijas uz dalību pasaules čempionātā tā jau pārpilnajā komandā ar pasaules desmitnieka slēpotājiem, tādējādi vēl vairāk apgrūtinot norvēģu treneru izvēli. Tieši aiz Amundsena 9.vietu ieņēma 20 gadus vecais amerikānis Guss Šumakers, kuram tā bija otrā reize desmitniekā.

Izpalika gaidītais duelis starp Johannesu Hesflotu Klēbo un Boļšunovu, jo trīskārtējais Olimpiskais čempions no Norvēģijas nebija tādā formā, lai izrādītu līdzvērtīgu pretestību, krievam pēdējos pāris kilometros pat noķerot minūti priekšā startējušo norvēģi. Abi sprintoja finiša taisnē, cīnoties par dažādām vietām, vien par uzvaru, otrs par vietu sešiniekā. Faktiski jau finiša srinta duelis nesanāca, jo Klēbo bija saņēmis no treneriem stingru norādījumu neapdzīt krievu, lai tas nenāktu par labu pretiniekam cīņā par pirmo vietu ar viņa tautieti Krūgeru.

Rīt 15km klasikā ar masu startu Klēbo būs nedaudz lielākas iespējas, taču visticamāk tikai svētdien sprintā viņam ir iespējas pacīnīties par uzvaru un apsteigt Boļšunovu.

Pasaules kausa 6. posms 15km brīvajā stilā ar intervāla startu vīriešiem, Faluna (Zviedrija), 81 dalībnieks

V.SportistsValstsRezultāts
1.Aleksandrs BoļšunovsKrievija32:33.3
2.Simens Hegstads KrūgersNorvēģija+1.8
3.Šjūrs RēteNorvēģija+23.9
4.Hans Kristers HolundsNorvēģija+25.1
5.Ivans JakimuškinsKrievija+51.7
6.Endrjū MasgreivsLielbritānija+55.5
7.Johannes Hesflots KlēboNorvēģija+1:01.3
8.Haralds Estbergs AmundsensNorvēģija+1:14.5
9.Gūs ŠumahersASV+1:17.4
10.Deniss SpicovsKrievija+1:21.2

  +4 [+] [-]

, 2021-01-29 14:24, pirms 3 gadiem
Kāpēc viņam nav diskābelis uz gadu?

     [+] [-]

, 2021-01-29 14:42, pirms 3 gadiem
Urla krievu!
Slēpts komentārs: erikxxl

  +7 [+] [-]

, 2021-01-29 15:22, pirms 3 gadiem
Par kaut kādu krievu rupekli ir raksts, bet par pašu LV sportistu sasniegumiem kamaniņās PČ!!!! nav pat nekāds preview raksts. WTF?!?!
Slēpts komentārs: oxa

  +3 [+] [-]

, 2021-01-29 16:41, pirms 3 gadiem
Latvieśi ar krieviem tã sakrustojuśies, ka daudzi tadi paśi vatñiki palikuśi.

     [+] [-]

, 2021-01-29 18:41, pirms 3 gadiem
oxa rakstīja: Malacis! Krievi pierādīja ka ir labākie!
ASV kopā ar sabiedrotajiem un krieviem uzvarēja 2 Pasaules karā. ASV šodien ir lielākā Pasaules ekonomika,visi krieveļi brauc uz turieni meklēt laimi,ja nesanāk - atpūšas Makdonaldos,lūr Iphone,iet uz Holivudas kino,ģērbjas ASV brendu drēbēs,brauc Eiropas automašīnās.
Vācija zaudēja karu,krievi to izlaupīja pa tīro. Izlaupīja ar Latviju,Baltiju,ko varēja no Polijas ar.
Šodien Vācija ir Eiropas ekonomika NR 1,Krievija ar 160 milijoniem iedzīvotāju ir vienā līmenī pēc IKP ar Itāliju,kura arī zaudēja karā,ja vien tagad jau nav atpalikusi līdz Grieķijai.
Tiešām krievi sevi pierādīja kā labākie?
PS Japāna arī zaudēja karā,tagad ir viena no bagātākajām Pasaules valstīm.
Vienīgie kam galīgi neiet ir krievi,taču viņi var sevi mierināt ar domu,ka viņu sportisti reizēm uzvar,ir lielākie dopingotāji un īstenie urlu kultūras nesēji sportā

     [+] [-]

, 2021-01-29 23:42, pirms 3 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: ASV kopā ar sabiedrotajiem un krieviem uzvarēja 2 Pasaules karā. ASV šodien ir lielākā Pasaules ekonomika,visi krieveļi brauc uz turieni meklēt laimi,ja nesanāk - atpūšas Makdonaldos,lūr Iphone,iet uz Holivudas kino,ģērbjas ASV brendu drēbēs,brauc Eiropas automašīnās.
Vācija zaudēja karu,krievi to izlaupīja pa tīro. Izlaupīja ar Latviju,Baltiju,ko varēja no Polijas ar.
Šodien Vācija ir Eiropas ekonomika NR 1,Krievija ar 160 milijoniem iedzīvotāju ir vienā līmenī pēc IKP ar Itāliju,kura arī zaudēja karā,ja vien tagad jau nav atpalikusi līdz Grieķijai.
Tiešām krievi sevi pierādīja kā labākie?
PS Japāna arī zaudēja karā,tagad ir viena no bagātākajām Pasaules valstīm.
Vienīgie kam galīgi neiet ir krievi,taču viņi var sevi mierināt ar domu,ka viņu sportisti reizēm uzvar,ir lielākie dopingotāji un īstenie urlu kultūras nesēji sportā
Pofig uz ekonomiku kaut kā!
Mums PSRS nebija bomžu un ubagu, atšķirībā no tevis nosauktajām!
Mēs esam PSRS un Krievijas Impērijas mantinieki, nekada sakara ar ASV mums nav!