Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Boļšunovs vēlreiz uzvar nervus kutinošā cīņā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Boļšunovs vēlreiz uzvar nervus kutinošā cīņā
Boļšunovam rīt ir iespējas kļūt par absolūto, visu trīs dienu uzvarētāju Falunā. Foto:alkhaleejtoday.co

Slavenajā Zviedrijas slēpošanas centrā Falunā notiekošajā pasaules kausa posmā distanču slēpošanā vīriešiem 15km distancē klasiskajā stilā ar masu startu aizraujošā finiša spurtā ar norvēģiem Johnnesu Hesflotu Klēbo un Polu Gulbergu, otro dienu pēc kārtas uzvaru svinēja Aleksandrs Boļšunovs no Krievijas, kurš vakar bija nepārspēts 15km brīvajā stilā ar intervāla startu.

Otrajā dienā Falunā pirmie uz starta izgāja vīrieši. Distances garums palika nemainīgs, taču brīvo stilu nomainīja klasiskais, kā arī šoreiz intervāla starta vietā bija kopējais jeb masu starts. Tā kā šīs trīs dienu sacensības Falunā nav minitūre, kā to bija pierasts redzēt citus gadus, tad slēpošanas lielvalstis varēja nedaudz pamainīt sastāvu. No norvēģiem cīņā iesaistījās Lahti skiatlona godalgoto vietu ieguvēji – uzvarētājs Emīls Iversens un trešās vietas ieguvējs Pols Gulbergs, kā arī sprintā novembrī Rukā uzvarējušais Eriks Valnes, ļaujot atpūsties vakardien līdz uzvarai mazāk nekā divas sekundes pietrūkstošajam Simenam Krūgeram un pirmo reizi desmitniekā tikušajam Haraldam Amundsenam. Krieviem tik lielas izmaņiņas nenotika, vienīgi „Tour de ski” kopvērtējuma sestā labākā slēpotāja Jevgēņija Belova vietā stājās tūres 11.vietas ieguvējs Iļja Semikovs.

Lai arī distances vidusdaļā nobraucienā viņš piedzīvoja kritienu, tomēr pārējie vadošie slēpotāji uzvedās korekti un nerāvās prom, tāpēc kritiens nekādi nepatraucēja Aleksandram Boļšunovam atgriezties priekšgalā un piedalīties cīņā par uzvaru. Pasaules kausa līdera rāvienu pusotru kilometru līdz finišam „nogulēja” Norvēģijas slēpotāji, izņemot Polu Gulbergu, kurš finiša taisnē ieslēpoja aiz Boļšunova un it kā mēģināja apsteigt, taču špūres maiņā sanāca nedaudz pazaudēt ātrumu, kas norvēģim arī bija izšķirošais uzvaras neiegūšanā. Lai arī vakar viduvēji nostartējušais Klēbo pēdējos pārsimts metros veica milzīgu atspēlēšanos, tomēr apdraudēt krievu slēpotāja uzvaru arī viņš nespēja. Līdz ar to pirms nedēļas pamatīgu kritiku par savu uzvedību izpelnījušais Boļšunovs varēja svinēt uzvaru, otro dienu pēc kārtas to izcīnot ļoti līdzīgā cīņā ar Norvēģijas slēpotājiem un savstarpējā šīs sezonas duelī ar Klēbo samazinot atpalikšanu līdz minimumam 2:3. Līdz ar to rītdienas sprintā būs interesanti, vai rezultāts kļūs neizšķirts, vai arī norvēģis palielinās vadību.

Pēc fotofiniša noskatīšanās Klēbo piešķīra otro vietu, bet Gulbergam trešo, tādējādi pasaules kausa posmos septiņas uzvaras izcīnījušajam Gulbergam otrajā startā izdevās iegūt trešo vietu. Otro reizi šīs sezonas piecos startos ārpus trijnieka un tieši ceturtajā vietā finišēja norvēģis Emīls Iversens, bet vakar trijnieku noslēgušajam Šjūram Rētam šodien piektais rezultāts. Aiz krieva un četriem norvēģiem sestais finišēja itālis Frančesko Defabiani, kurš „Tour de ski” laikā šajā pašā distancē izcīnīja 2.vietu. Ja vakar, rēķinot vietas pirmajā desmitniekā divu lielvalstu starpā, Norvēģija ar 5:3 pārspēja Krieviju, tad šodien rezultāts neizšķirts – 4:4, taču jāņem vērā, ka četri norvēģi bija pieciniekā.

Pasaules kausa 6. posms, 15km klasiskajā stilā ar masu vīriešiem, Faluna (Zviedrija), 81 dalībnieks

V.SportistsValstsRezultāts
1.Aleksandrs BoļšunovsKrievija35:16.3
2.Johannes Hesflots KlēboNorvēģija+0.4
3.Pols GulbergsNorvēģija+0.4
4.Emīls IversensNorvēģija+4.0
5.Šjūrs RēteNorvēģija+4.3
6.Frančesko DefabiāniItālija+4.9
7.Sergejs UstjugovsKrievija+5.9
8.Iļa SemikovsKrievija+6.4
9.Ivans JakimuškinsKrievija+6.6
10Jens BurmansZviedrija+6.7

  -3 [+] [-]

, 2021-01-30 16:06, pirms 3 gadiem
Apsveicu! Krievi labākie!

  -3 [+] [-]

, 2021-01-30 16:06, pirms 3 gadiem
Zvērs!
Un kā latviešiem iet?)))

  -3 [+] [-]

, 2021-01-30 16:07, pirms 3 gadiem
S pobedoj tovarišči !

  -3 [+] [-]

, 2021-01-30 16:10, pirms 3 gadiem
Mēs esam Sovjeti! Par Krieviju!

     [+] [-]

, 2021-01-30 16:39, pirms 3 gadiem
oxa rakstīja: Mēs esam Sovjeti! Par Krieviju!
Tu esi savoks, un nevis sovjets.

     [+] [-]

, 2021-01-30 18:26, pirms 3 gadiem
Beidzot parāda, kas ir kas. A tas soms ar netīro rīcību, lai sēž biksēs

  +1 [+] [-]

, 2021-01-30 18:57, pirms 3 gadiem
Ustjugovs gan ātrs, divreiz desmitniekā vienā piegājienā ticis.

     [+] [-]

, 2021-01-30 20:43, pirms 3 gadiem
šnapi rakstīja: Ustjugovs gan ātrs, divreiz desmitniekā vienā piegājienā ticis.
Es ilgi to pētīju, bet vai nav gadījuma brāļi?!