Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eidukai Pasaules kausa distanču slēpošanā posmā 41. vieta sprintā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eidukai Pasaules kausa distanču slēpošanā posmā 41. vieta sprintā
Patrīcija Eiduka. Foto: Valancic/Sportida/SIPA/Scanpix

Šodien Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā, kas norisinās Somijas slēpošanas centrā Lahti, klasiskā stila sprinta kvalifikācijā ieņēma 41.vietu, nekvalificējoties izslēgšanas kārtām jeb ceturtdaļfinālam.

Kvalifikācijā startēja 56 slēpotājas, kuru vidū Eiduka uzrādīja 41. laiku, finišējot pēc trim minūtēm un 21,46 sekundēm un pirmo reizi sezonā sprintā paliekot ārpus četrdesmitnieka. No labākā laika īpašnieces- olimpiskās un pasaules čempiones Jonnas Sundlingas no Zviedrijas - Patrīcija atpalika 14,59 sekundes. Līdz trīsdesmitniekam, kas kvalificējās ceturtdaļfinālam, pietrūka četru sekunžu.

Šis Patrīcijai Eidukai šajā sezonā PK posmos bija trešais sprints klasiskajā stilā, diemžēl nevienu reizi neizdodoties sasniegt ceturtdaļfinālu šajā slēpošanas stilā. Labākais rezultāts klasikas sprintā tika uzrādīts "Tour de ski" laikā, kad Valdifiemmē kvalifikācijā Eiduka ierindojās 31. vietā, līdz trīsdesmitniekam pietrūkstot pussekundei.

Savukārt slidsoļa sprintā Eiduka no sešiem startiem piecas ir tikusi uz izslēgšanas kārtām, tikai vienu reizi paliekot aiz "strīpas" ar 32. vietu "Tour de ski" sākumā Valmisteirā. Turklāt divas reizes slidsoļa sprintā viņa ir bijusi divdesmitniekā, vienu no kurām arī pusfināla divpadsmitniekā.

Vīriešiem kvalifikācija sāksies plkst.12.05. Finālsacensības, kurās startēs 30 ātrākie slēpotāji pēc kvalifikācijas, sāksies plkst.14, un izšķirošās cīņas tiešraidē translēs kanāls "Eurosport 1".

Pasaules kausa sezona noslēgsies svētdien, kad slēpotāji sacentīsies 20 kilometru distancē klasiskajā stilā ar kopēju startu.

     [+] [-]

, 2023-03-25 23:07, pirms gada
Fuj kausa īpašniecei Dālkvistai ar komandas biedrenes palīdzību apsteidzot Fendrihu. 1/4-finālā Ilar palaida finišā garām, lai tiktu pusfinālā.