Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa posmā sprintā Tallinā Eiduka iegūst 28. vietu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules kausa posmā sprintā Tallinā Eiduka iegūst 28. vietu
Patrīcija Eiduka. Foto no slēpotājas privātā arhīva.

Šodien Tallinā Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā 1,4km sprintā brīvajā stilā Aizkraukles novada pārstāve Patrīcija Eiduka kvalifikācijā uzrādīja 25. laiku, bet beigās finālbraucienos ieguva 28. vietu, atkārtojot iepriekšējā sprinta veikumu. Kārtējo uzvaru izcīnīja norvēģis Johannes Klēbo, bet sievietēm trešo posmu pēc kārtas uzvaru svinēja norvēģiete Kristīne Šīstada.

Iepriekš ziņojām, ka Patrīcija Eiduka kvalifikācijā pēc puses bija labāko piecpadsmit vidū, bet beigās ierindojās 25. vietā, kvalifikācijas uzvarētājai Jonnai Sundlingai no Zviedrijas zaudējot nepilnas 12 sekundes un trešo sprintu pēc kārtas kvalificējoties izslēgšanas braucieniem jeb ceturtdaļfinālam.

Iepriekšējās divas reizes ceturtdaļfinālā Patrīcija savā braucienā, kaut arī finišēja noslēdzošajā sestajā vietā, bija turpat blakus un ļoti līdzīgi cīnījās ar tuvākām sāncensēm. Februāra sākumā Toblahā Eiduka tikai sekundi zaudēja brauciena uzvarētājai, taču ļoti līdzīgā konkurencē tomēr nācās samierināties ar sesto vietu savā braucienā.

Patrīcija startēja ceturtajā ceturtdaļfināla braucienā, kurā vienīgajā bija pāragrs starts, par ko dzelteno kartīti nopelnīja zviedriete Marta Rosenberga, ar kuru Eiduka bija vienā braucienā arī pirms dažām dienām Falunā un kura mēneša sākumā startēja Madonā. Arī šoreiz Baltijas vadošā slēpotāja no Vecbebriem finišēja sestā, pirmajā aplī turoties piektajā pozīcijā un beigās 5. vietai zaudējot tikaI pāris sekunžu simtdaļu. Beigās Eiduka tika ierindota 28. vietā. Decembra sākumā Patrīcija Eiduka PK sprintā tika pusfinālā, izcīnot 12. vietu sasniedzot šīs disciplīnas labāko rezultātu.

Jau ziņojām, ka mazāk nekā iepriekš vadošajām zaudēja madoniete Kitija Auziņa, iekļūstot piecdesmitniekā ar 44. vietu (+ 24 sek.) un nopelnot pirmos Pasaules kausa kopvērtējuma punktus, bet rīdziniecei Samantai Krampei neizdevās iekļūt piecdesmitniekā, ierindojoties 51. vietā (+34,48 sek.) no 55 startējušām. Piecdesmitniekā iekļuva abas 2007. gadā dzimušās igaunietes Herta Rajas un Gerda Kivila, kuras abas nepiedalījās pasaules junioru čempionātā, kur Igauniju pārstāvēja tikai viena slēpotāja - uz distancēm koncentrējusies Onnela Rodendau. Jauniņā Kivila, starp citu, pagājušajā gadā uzvarēja Madonā pasaules junioru čempionātā rollerslēpošanā klasikas distancē.

Vīriešiem labākais no latviešiem bija valsts čempions no Madonas Raimo Vīgants, kurš 74 dalībnieku vidū uzrādīja 44. laiku (+9.04 ), otro reizi sezonā tiekot piecdesmitniekā un pie PK kopvērtējuma punktiem. Ļoti ātri sākušais šī gada otrs labākais sprinteris Latvijas čempionātā Lauris Kaparkalējs, kurš pēc 600m bija visaugstāk no mūsējiem, atrodoties 32. vietā, beigās ieņēma 63. vietu (+14,90 sek.). Vienmērīgāku sniegumu rādīja madonietis Niks Saulītis, kuram 69. vieta 74 dalībnieku vidū, pasaules vadošajiem sprinteriem otro reizi karjerā zaudējot mazāk nekā 20 sekundes.

Vīriešiem bija lielāka un spēcīgāka konkurence par iekļūšanu trīsdesmitniekā un arī piecdesmitniekā. Pirmie trīsdesmit satilpa sešās ar pusi sekundēs, bet pirmo un 50. vietu šķīra mazāk nekā desmit sekundes (9,7 sek.). To pastiprina arī fakti, ka ar Vīganta deficītu (9 sek.) sievietēm slēpotājas iekļuva Top15, Kaparkalējs ar 63. vietu no līdera atpalika tik, cik sievietēm 31. laiku uzrādījusī norvēģiete Lotta Venga, bet ar Saulīša zaudētajām nepilnām 20 sekundēm sievietēm dalībnieces bija labāko četrdesmit vidū, kamēr vīriešiem tas deva vietu septiņdesmitnieka beigās.

“Zvaigžņu stundu” līdzīgi kā Raimo Vīgants olimpiskajās spēlēs Pekinā piedzīvoja tieši pirms nedēļas 22. Dzimšanas dienu nosvinējušais Karls Sebastians Dremļuga, kurš sestajā startā PK posmos kvalificējās ar gandrīz tādu pašu rezultātu kā Eiduka, pirmo reizi tiekot trīsdesmitniekā, bet spēja savā ceturtdaļfināla braucienā pārliecinoši apsteigt divus konkurentus, finišējot 4. vietā un beigās iegūstot 18. vietu.

Gan ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu Šīstada nobrauca vienā braucienā ar Jonnu Sundlingu, zviedrietei visu laiku esot priekšā, bet pašā svarīgākajā brīdī netālu no finiša līnijas pasaules un olimpiskā čempione sasvērās un nedaudz pazaudēja balansu, kas arī izšķīra uzvarētājas likteni. Līdz ar Šīstada, kura pagājušajā gadā vienīgajā startā PK palika 36. vietā, bet līdz šī gada janvāra beigām nekad nebija tikusi trijniekā, uzvarēja jau trešo reizi pēc kārtas.

Trešā finišēja sprinta kopvērtējuma līdere Nadīne Fendriha no Šveices. Otro reizi finālā startēja un savu labāko rezultātu ar 4. vietu sasniedza vāciete Koleta Ridzeka. Divas reizes pusfinālā ar 10. un 11. vietu tikusī francūziete Lēna Kventēna pirmo reizi sasniedza finālu un izcīnīja 5. vietu. Savukārt trešo reizi gan šajā sezonā, gan arī karjerā finālā startēja čehiete Terēze Beranova, kura kvalifikācijā bija pat nedaudz aiz Patrīcijas Eidukas - vien 28. vietā, spējot aizcīnīties līdz fināla sešiniekam un kārtējo reizi ieņemot sesto vietu.

Pasaules kausa posms distanču slēpošanā, 1,4km sprinta fināls brīvajā stilā sievietēm, Tallina (Igaunija)

V.SportisteValstsRezultāts
1.K.ŠīstadaNorvēģija2:34.58
2.J.SundlingaZviedrija+0.13
3.N.FendrihaŠveice+2.33
4.K.RidzekaVācija+5.61
5.L.KventēnaFrancija+8.28
6.T.BeranovaČehija+9.40
28.Patrīcija EidukaLatvija

Pasaules kausa posms distanču slēpošanā, 1,4km sprinta fināls brīvajā stilā vīriešiem, Tallina, (Igaunija)

V.SportistsValstsRezultāts
1.J.H. KlēboNorvēģija2:14.35
2.L.ŠanavāFrancija+2.62
3.E.NortugsNorvēģija+3.70
4.E.AngersZviedrija+3.80
5.Ē. ValnessNorvēģija+7.08
6.M.GrateZviedrija+15.77

     [+] [-]

, 2023-03-21 21:32, pirms gada
Patrīcija jau šosezon visu izdarīja un parādīja. Lai veicas nākošo sezonu!