Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eidukai 20. vieta Pasaules kausa posmā 20 kilometru distancē brīvajā stilā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Eidukai 20. vieta Pasaules kausa posmā 20 kilometru distancē brīvajā stilā
Patrīcija Eiduka. Foto: LOK/Edijs Pālens/ LETA

LETA. Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Davosā Pasaules kausa distanču slēpošanā ceturtajā posmā ierindojās 20.vietā 20 kilometru distancē brīvajā stilā ar atsevišķu startu.

Eiduka sasniedza rezultātu 51 minūte un 6,5 sekundes, no uzvarētājas amerikānietes Džesijas Diginsas atpaliekot divas minūtes un 23,3 sekundes.

Uzrādītais rezultāts Eidukai ir 39,22 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu vērtībā.

Otro vietu 46 sportistu konkurencē ieņēma norvēģiete Ingvilla Flugstade estberga, no Diginsas atpaliekot 5,5 sekundes, bet trešā bija uzvarētājas tautiete Rozija Brenena (+11,2.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc desmit disciplīnām Eiduka ar 314 punktiem ieņem 18.vietu.

Līdere ar 872 punktiem ir norvēģiete Tirila Udnesa Venga, kura svētdien finišēja ceturtā. Otrā ar 738 punktiem ir Diginsa, bet trešā 118 punktus guvušo sportistu vidū ar 625 punktiem ir somiete Krista Permekoski.

U-23 slēpotāju vērtējumā Eiduka ar 314 punktiem saglabā pirmo vietu, par 84 punktiem apsteidzot norvēģieti Helēni Mariji Fossesholmu.

Punktus šajā vērtējumā guvušas 27 sportistes.

Jau ziņots, ka sestdien sprintā Eiduka izcīnīja 17.vietu sprintā brīvajā stilā.

Gada nogalē sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls. Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Slovēnijas pilsētā Planīcā.

Izmantotie resursi:
LETA