Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa ieguvēja pirmo reizi paliek bez medaļas pasaules čempionātā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules kausa ieguvēja pirmo reizi paliek bez medaļas pasaules čempionātā
Dž.Diginsa pēdējā kāpumā stafetē vēl priekšā K.Permekoski, bet finišā bija otrādi. Foto: U.S. Ski & Snowboard - Tom Horrocks

Amerikāniete Džesika Diginsa, kura izcīnīja uzvaru pasaules kausa kopvērtējumā distanču slēpošanā, februāra beigās un marta sākumā Oberstdorfā (Vācija) notikušajā pasaules čempionātā palika bez medaļas. Līdz šim visas pasaules kausa ieguvējas no pašiem pirmsākumiem (1982.gada) tajā pašā sezonā notikušajā pasaules čempionātā bija izcīnījušas vismaz vienu medaļu.

Iepriekš jau tika ziņots, ka Džesika Diginsa sasniedza jaunu ierakstu distanču slēpošanas vēsturē, kļūstot par pirmo ASV slēpotāju sieviešu konkurencē, kas izcīnījusi uzvaru kopvērtējumā. Taču Džesika ir veikusi vēl vienu ierakstu, kurš nav ar to patīkamāko pieskaņu, proti, viņa ir pirmā lielā globusa ieguvēja, kurai tajā pašā sezonā nav izdevies izcīnīt medaļu pasaules čempionātā.

Oberstdorfā čempionāts Diginsai neiesākās labi, jo sprintā viņa nesasniedza pusfinālu, paliekot 24.vietā, bet otrajā disciplīnā 15km skiatlonā viņa ieņēma vien 15.vietu. Ļoti tuvu medaļai Džesika bija 10km brīvajā stilā, kur līdz bronzai pietrūka piecas sekundes. Vēl viena 4.vieta tika iegūta stafetē, kur medaļa bija vēl tuvāk – tikai 0,8 sekunžu attālumā. Turklāt Diginsa pēdējā posma beigās piekāpās somietei Kristai Permekoski. ASV, kuras sezonas pirmajā pusē uzskatīja pat par reālām zelta medaļu pretendentēm, sezonas otrajā pusē vairs nebija tādā formā, neizmantojot iespēju tikt pie medaļas pat pēc favorītkomandas Zviedrijas likstām ar slēpju smēriem klasikas posmā.

Diginsa sezonas laikā izcīnīja vairākas godalgotas vietas, tajā skaitā arī uzvaras. Amerikāniete ieguva arī „Tour de ski” kopvērtējuma titulu, kļūstot par pirmo savas valsts pārstāvi, kurai tas izdevies. Viņas spilgts panākums bija uzvara pasaules kausa posmā Falunā, apsteidzot pašu Terēzi Juhaugu. Nenoliedzami amerikāniete aizvadīja lielisku sezonu, taču tik un tā diez vai Diginsa uzvarētu kopvērtējumā, ja visos posmos ar viņu kopā būtu startējušas skandināvietes.

Olimpisko spēļu sezonā arī ir viena pasaules kausa ieguvēja, kurai nav izdevies tikt pie medaļas, un tā ir Heidi Venga. Norvēģiete uzvarēja 2017./2018.g. sezonā, tiekot pie otrā kopvērtējuma titula, taču Phjončhanā palika bez medaļas. Vengas 8.vieta 30km klasikā bija labākais veikums. Pat Juhaugas prombūtnē, izciešot sodu par dopinga lietošanu, Vengai toreiz neatradās vieta stafetes komandā, kas izcīnīja zeltu.

     [+] [-]

, 2021-03-16 09:26, pirms 3 gadiem
Da labi, šī sezona nav tā, pēc kuru var "bāzt vienā maisā" ar citām sezonām. Kad skandināvietes izlaida atsevišķus posmus un norvēģietes apritē atgriezās tikai pēc Tūres, tad taču bija skaidrs, ka uz PČ skandināvietes būs gatavākas.
Vēl joprojām atmiņā Diginsas lieliskais PČ 2013.gadā, kad pārī ar Randalu izcīnīja zeltu komandu sprintā.