Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Bikše un Auziņa kļūst par Latvijas čempioniem slidsoļa distancē, uzvara spēcīgajai Kāsiku

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Bikše un Auziņa kļūst par Latvijas čempioniem slidsoļa distancē, uzvara spēcīgajai Kāsiku
K.Auzņa (pirmā no labās) kopā ar māsām Kāsiku. Foto: Infoski.lv/Agris Veckalniņš.

Šodien Priekuļos Olimpiskā centra Cēsis trasē ar īso distanci brīvajā stilā ar intervāla startu sākās Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotā Latvijas čempionāta distanču slēpošanā otrais posms, kas pieaugušajiem un arī junioriem bija FIS sacensības. Vīriešiem 10km uzvaru ļoti spraigā cīņā, par pussekundi apsteidzot madonieti Lauri Kaparkalēju, izcīnīja cits Madonas novada pārstāvis Indulis Bikše. Sievietēm 5km distancē arī līdzīgā cīņā par uzvaru abu spēcīgo igauņu māsu Kāsiku starpā virsroku ņēma pasaules U23 čempionātā desmitniekā iekļuvusī Kaidi, savukārt pārliecinoši pirmā Latvijas pārstāvju vidū bija trešo vietu ieguvusī madoniete Kitija Auziņa.

Vīriešiem bija pieteikušies 30 slēpotāji, no kuriem startēja 27, bet sievietēm uz starta izgāja 19 slēpotājas. Vīriešiem bija 10km distance, veicot 2,5km apli četras reizes, bet sievietēm uz pusi mazāk – 5km (2x2,5km). Pusstundu pirms sacensībām lietus vietā sāka snigt slapjš sniegs, apgrūtinot smērētāju darbu un arī radot izaicinājumu pašiem slēpotājiem. Līdz ar to arī ne visi varēja parādīt labāko sniegumu un bija zemāk nekā citkārt.

Ja pagājušajā reizē vīriešiem sacentās visi spēcīgākie, tad šoreiz iztrūka Latvijas vadošā slēpotāja un pirms četrām nedēļām turpat Priekuļos abas dienas uzvaras izcīnījušā Raimo Vīganta. Līdz ar to parādījās intriga cīņā par uzvaru, un vīriešiem izvērtās ļoti aizraujošas sacensības. Visu distances laiku ļoti līdzvērtīgi slēpoja trīs izteikti līderi – Indulis Bikše, Edijs Eiduks un Lauris Kaparkalējs. Visos apļos labāko laiku uzrādījušais Bikše nosargāja pārsvaru, bet tas finišā sasniedza nieka 0,4 sekundes, jo pēdējās aplī spēku atrada un tempu kāpināja Kaparkalējs. Līdz ar to Bikšem pirmais zelts šogad, bet Kaparkalējam trešā uzvara junioru konkurencē. Septiņas sekundes no uzvarētāja atpalika Aizkraukles novada sporta skolas pārstāvis Eiduks, kuram trešā vieta kopējā ieskaitē un kārtējais sudrabs junioros.

Tāpat kā pirms mēneša klasikā arī šodien slidsolī bronza tika madonietim Silvestram Švaukstam, kuram kopējā ieskaitē 4. vieta, pusotru minūti atpaliekot no trijnieka FIS sacensībās. Labāko sniegumu šajā sezonā nodemonstrēja madonietis Gustavs Sināts, kuram piektā vieta, distances pusē atrodoties vēl priekšā savam komandas biedram Švaukstam. Sešinieku noslēdza otrs labākais pieaugušo grupā – riteņbraucējs Kristers Kovgers. Aiz 7. vietu ieguvušā rīdzinieka Bruno Krampes astotais bija labākais jaunietis – četrkārtējais Eiropas jauniešu čempions ziemas orientēšanās Ritvars Ļepeškins no Madonas, bet aiz viņa 9. rezultātu uzrādīja bronzas godalgas ieguvējs pieaugušo grupā cēsnieks Mārtiņš Daļeckis, kurš tāpat kā Kovgers ir riteņbraucējs. Šoreiz tikai desmitais bija siguldietis Rainers Paeglis.

Sievietēm, kā jau ierasts, nestartēja Patrīcija Eiduka. Taču atšķirībā no pirmā posma, kad savā starpā sacentās tikai Latvijas slēpotājas, šoreiz dalībnieču pulku papildināja vadošās Igaunijas slēpotājas – 21 gadu vecās dvīņu māsas Keidi un Kaidi Kāsiku, kuras nupat pasaules U23 čempionātā bija labāko piecpadsmitniekā, bet Kaidi 10km slidsolī pat 8. vietā. Pēdējās pāris sezonās uzrādītie rezultāti padarīja igaunietes par favorītēm, un viņas arī attaisnoja favorīšu statusu.

Pēc pirmā apļa abas Kāsiku izvirzījās stabilā vadībā, abas šķirot mazāk par sekundi, kas radīja intrigu cīņā par uzvaru. Beigās Kaidi bija par sešām sekundēm ātrāka un svinēja uzvaru, Keidi ieņemot otro vietu. Kitija Auziņa bija pārliecinoši labākā no latvietēm un finišēja trešā (+1;22), izcīnot zeltu valsts čempionātā. Nedaudz vairāk kā pusotru minūti aiz trijnieka finišēja otra labākā latviete Adriana Osmane (SS “Arkādija”), kurai uzvara S18 grupā un kura negaidīti par 17 sekundēm apsteidza savu komandas biedreni un 1. vietas ieguvēju junioru konkurencē Samantu Krampi (SS “Arkādija”). Sešinieku noslēdza sudraba ieguvēja jaunietēm Linda Kaparkalēja, bet aiz viņas 7. vietā bija trešā labākā S18 jauniete Adriana Šuminska no Krāslavas.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv