Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Seškārtējā olimpiskā čempione kamaniņu sportā Gaizenbergere beidz karjeru

Agris Suveizda

Seškārtējā olimpiskā čempione kamaniņu sportā Gaizenbergere beidz karjeru
Natālija Gaizenbergere. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Seškārtējā olimpiskā čempione kamaniņu sportā vāciete Natālija Gaizenbergere 35 gadu vecumā beidz sportistes karjeru, Geizenbergere svētdien paziņoja Vācijas raidorganizācijai "Bayerischer Rundfunk" (BR).

Gaizenbergere bez sešām olimpiskajām zelta medaļām ir izcīnījusi arī vienu bronzas medaļu un, 2022. gadā Pekinā uzvarot vieniniekos un komandu sacensībās, kļuva par visu laiku medaļām bagātāko Vācijas sportisti ziemas olimpiskajās spēlēs.

"Esmu nolēmusi beigt sportistes karjeru un sagaidīšu ziemu kā pasīva kamaniņu sporta entuziaste," viņa sacīja BR svētdienas vakara raidījumā. "Tas bija lielisks laiks. Man bija iespēja, tik ļoti izbaudīt katru sekundi un svinēt panākumus. Ja kāds man to būtu teicis iepriekš, es būtu teikusi: "Nekad!""

Viņa 16 gadus ilgajā kamaniņu braucējas karjerā ir izcīnījusi 37 pasaules un Eiropas čempionātu medaļas, deviņas reizes kļūstot par pasaules čempioni, astoņas reizes uzvarējusi Pasaules kausa kopvērtējumā un izcīnījusi 74 panākumus Pasaules kausa izcīņas posmos.

Izmantotie resursi:
LETA