Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Par kamaniņu izlases treneri ieceļ Zinti Šaicānu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Par kamaniņu izlases treneri ieceļ Zinti Šaicānu
Zintis Šaicāns (pa kreisi) Pekinas olimpisko spēļu laikā. Foto: Mikus Kļaviņš

LETA. Latvijas kamaniņu sporta izlasi vadīs Zintis Šaicāns, ziņo Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

LKSF vēsta, ka pēc 2018.gada olimpiskajām spēlēm Phjončhanā Latvijas izlase piecus gadus funkcionēja bez galvenā trenera.

Tomēr LKSF vadība pēc pagājušās sezonas rezultātu izvērtēšanas, treneru un izlases sportistu intervijām, kā arī izvērtējot nepieciešamību pilnvērtīgi sagatavoties 2026.gada olimpiskajām spēlēm Itālijā, nolēma, ka izlasē ir jāievieš korekcijas.

"Ņemot vērā pieaugošo fiziskās sagatavotības un starta rāviena faktoru augstu rezultātu sasniegšanā, kā arī nepieciešamā psihoemocionālā stāvokļa sagatavošanu pirms nākamās sezonas, bija nepieciešamas pārmaiņas izlases sagatavošanās plānos, ko arī, ceram, komanda sekmīgi izdarīs jaunā galvenā trenera vadībā," saka LKSF prezidents Klāvs Vasks.

Atbildot apstiprinoši uz aprīlī izskanējušo piedāvājumu vadīt Latvijas kamaniņu sporta izlasi, Šaicāns amatā stāsies, sākot ar 2023./24.gada sezonu. Jau vasaras darba procesā Šaicāns piedalīsies treniņu darbā, lai ieviestu papildu vingrinājumus starta rāvienu uzlabošanai.

"Tas ir gods un milzīga atbildība vadīt izcilu komandu. Komanda man ir ļoti labi zināma, visi esošie izlases atlēti ir mani bijušie audzēkņi. Līdz ar to rakstura iezīmes un darba ētika ir skaidra," stāsta Šaicāns. "Mana vīzija ir izveidot saliedētu komandu, kur sportisti ir pārliecināti par sevi un katrs no viņiem pierāda sev, ka viņi ir labākie," par mērķiem saka Šaicāns. Viņš uzsver, ka svarīgi nebaidīties no jauniem izaicinājumiem un turpināt attīstības ceļu, un ļoti svarīga ir komandas iekšējā ķīmija un disciplīna.

Šaicāns 2017.gadā uzsāka darbu junioru un jauniešu izlases galvenā trenera amatā, šo sešu gadu laikā izcīnot medaļas gan divās Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs, gan junioru pasaules un Eiropas čempionātos. Šaicāns šajos panākumos uzsver komandas darbu, saliedētu un mērķtiecīgu komandu, kurai bija "skaidrs redzējums, lai sasniegtu visaugstākos mērķus".

Treneris stāsta, ka viņa lielākais gandarījums ir tas, ka junioru un jauniešu sportisti kļuva par personībām, bezbailīgiem atlētiem, kuri gatavi pārvarēt jebkādas grūtības, tādējādi veicinot izaugsmi.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-05-17 23:20, pirms 11 mēnešiem
who?