Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempioni kamaniņu sportā Egerts un Benekens beidz karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pasaules čempioni kamaniņu sportā Egerts un Benekens beidz karjeru
Tonijs Egerts un Saša Benekens. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Pasaules čempioni Tonijs Egerts un Saša Benekens otrdien preses konferencē Tīringenes Finanšu ministrijā Erfurtē paziņoja par sportistu karjeras beigām.

Duets karjeru beidz ar 11 pasaules čempionu tituliem, piecreiz uzvarot divniekos, divreiz sprintā un četrreiz komandu stafetē. Viņu kontā pasaules meistarsacīkstēs ir arī četras sudraba un trīs bronzas medaļas.

Duets dalību pasaules čempionātos Oberhofā 2023. gada janvārī pabeidza ar trim izcīnītiem čempionu tituliem.

Egerta ar Benekenu uzvaras 54 Pasaules kausa posmos un 106 goda pjedestāli Pasaules kausa posmos un Pasaules kausa sprintā sacensībās ir rekords.

Egerts ar Benekenu sāka braukt kopā 2010. gadā, 2012 .gada 14. janvārī Oberhofā svinot pirmo uzvaru Pasaules kausa posmos.

Duets izcīnījis arī divas olimpiskās medaļas, pagājušajā gadā iegūstot sudrabu Pekinā un bronzu 2018. gadā Phjončhanā, kā arī sešus Eiropas čempionu titulus, četras sudraba medaļas Eiropas meistarsacīkstēs un vienu bronzas godalgu.