Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjodam uzvara Nāciju kausa pirmajā posmā, Rozītis trešais

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Aparjodam uzvara Nāciju kausa pirmajā posmā, Rozītis trešais
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Galinovskis/FIL

Piektdien, 19. novembrī, olimpiskajā Pekinas trasē norisinājās Pasaules kausa kamaniņu sportā pirmā cīņa par vietu pamatsacensībās - Nāciju kauss. Uz starta devās arī pieci Latvijas izlases sportisti, un Kristers Aparjods uzvarēja vīriešu konkurencē.

Kristers Aparjods aizvadīja stabilu braucienu, uzrādot septīto labāko startu, bet brauciena gaitā pakāpās uz pirmo pozīciju, kas tika saglabāta līdz pat finišam. Otrajā vietā vācietis Kriss Renē Eisslers, kurš latvietim piekāpās par 0.444 sekundēm. Savukārt trešo vietu izcīnīja Riks Kristens Rozītis, kuram no 18. pozīcijas startā brauciena gaitā izdevās uzrādīt trešo ātrāko laiku finišā, otrajai vietai piekāpjoties vien par 0.043 sekundēm.

Sieviešu konkurencē starp latvietēm labākais rezultāts Elīzai Tīrumai, kurai finišā septītais labākais laiks, līderei Lisai Šultei piekāpjoties par 0.481 sekundēm. Otrā – vāciete Anna Berreitere (+0.015), bet trešā – amerikāniete Emīlija Svīnija (+0.081). Savukārt Sigitai Bērziņai otrais labākais starts un finišā izcīnīta 10. vieta. Tikmēr Ullai Zirnei – 16. vieta (+0.995). Taču ierobežoto vietu dēļ Zirnei nav iespēja kvalificēties Pasaules kausa pirmajam posmam, jo no katras valsts drīks startēt tikai četras sievietes.

Pārējie Latvijas sportisti – Andris un Juris Šici, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Gints Bērziņš, Artūrs Dārznieks, Kendija Aparjode un Elīna Ieva Vītola – ir iekļauti labāko grupā un automātiski kvalificējas Eberspacher pasaules kausam.

Latvijas nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem Pasaules kausa pirmajā posmā, kas norisināsies no 19. līdz 21. novembrim XXIV ziemas olimpisko spēļu trasē Pekinā, seko līdz tiešraidē ''Sportacentrs.com TV'' un interneta portālā ''Sportacentrs.com''.

PK 1. posms, grafiks

Sestdiena, 20. novembris

10.30 Pirmais brauciens – Divvietīgās ekipāžas
12.00 Otrais brauciens – Divvietīgās ekipāžas
13.25 Pirmais brauciens – Vīri
15.05 Otrais brauciens – Vīri

Svētdiena, 21. novembris

11.55 Pirmais brauciens – Sievietes
13.25 Otrais brauciens – Sievietes
15.25 Komandu stafete

     [+] [-]

, 2021-11-19 11:35, pirms 2 gadiem
Lielisks sniegums ragavu dīdītājiem!

     [+] [-]

, 2021-11-19 14:15, pirms 2 gadiem
Zirne pavisam švakiņa, ne tikai starta rāvienā.

Divniekos Šici ir reāli TOP 3 pretendenti. Aparjods beidzamos treniņus nebrauca vienā grupā ar austriešiem un vāciešiem, tāpēc grūti salīdzināt viņa tempu, bet cerams, ka iesaistīsies cīņā.