Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

J. Šics par Itālijas piedāvājumu: "Parādījās vīzija un izaicinājums sev"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

J. Šics par Itālijas piedāvājumu: "Parādījās vīzija un izaicinājums sev"
Juris Šics. Foto: Mareks Gaļinovskis/kamanas.lv

Pēc panākumiem bagātās sportista karjeras beigām kamaniņu braucējs Juris Šics palicis sev pazīstamā sporta vidē, tikai citā amatā - kļuvis zināms, ka Šics pievienojies Itālijas izlases treneru korpusam, kur būs atbildīgs par kamanu tehniku. Sarunā ar Sportacentrs.com siguldietis skaidroja, kā abas puses nonākušas līdz sadarbībai.

"Palīdzēšu viņiem attīstīt tehniku jaunā virzienā," stāsta Juris Šics, "laiks rādīs, gan jau varēs palīdzēt arī ar vieninieku kamanām, bet zināmākais lauciņš un lielākā pieredze man ir divnieki. Jāuzsāk darboties, un tad jau redzēs, bet vismaz sākumā tie būs divnieki."

Piecu olimpisko spēļu dalībnieks atklāj, ka līdz šādam lēmumam nonācis secīgu notikumu rezultātā: "Beidzās sezona, un sākumā [ar brāli Andri] domājām, ka vēl paši varētu braukt, bet tad pieņēmām lēmumu beigt karjeru. Biju uzsācis iesaistīties ģimenes biznesā ar tēvu, un viss vairāk vai mazāk bija nokārtojies. Tad nāca vairāki piedāvājumi."

Visvairāk uzrunājis esot Itālijas piedāvājums - Eiropas dienvidu valsts pārstāvji 2026. gadā Milānā un Kortīnā uzņems ziemas olimpiskās spēles, kas nosprausts kā lielais mērķis Jura Šica sadarbībai ar itāļu komandu: "Tas atkal ieinteresēja, parādījās jauna vīzija un izaicinājums sev - palīdzēt cilvēkiem, kas gatavojas olimpiskajām spēlēm."

39 gadus vecais kamaniņu braucējs kopā ar divus gadus jaunāko brāli Andri savas karjeras laikā izcīnījuši trīs olimpiskās medaļas. 2010. gadā Vankūverā latvieši izcīnīja sudrabu divniekos, bet četrus gadus vēlāk savam krājumam pievienoja pa bronzas godalgai gan divniekos, gan stafetē.

Vai arī sportista karjeras laikā ar Itālijas komandu brāļiem bijis ciešāks kontakts? "Nē - mēs jau šajā sportā esam diezgan ilgi, un mums ar jebkuru izlasi ir diezgan draudzīgas attiecības. Viņi laikam ir novērtējuši to, ko mēs esam darījuši, ir redzējuši, kā mēs attīstāmies. Droši vien redzēja, ka neesmu palicis kamaniņu vidē Latvijā, un uzrunāja mani. Jau ir diezgan vēls - jūlijs, un biju noskaņojies uz to, ka nedaudz ir jāiepauzē, bet laikam šis piedāvājums nāca īstajā brīdī, izvērtēju un pieņēmu," ieskatu paver Itālijas kamaniņu izlases papildinājums.

Šobrīd Juris ķēries klāt pie priekšdarbiem, saprotot, ko iespējams paveikt līdz ledus sezonas sākumam trasēs. "Soli pa solim un uz priekšu. Vasaras darbu vairāk koncentrēju pie sevis Latvijā, un, kad kāds paraugs būs uztaisīts, tad parādīšos tur. Tāds arī nebija mērķis [strādāt uz vietas Itālijā] - gribēju vairāk padarīt arī savus darbus un būt kopā ar ģimeni. Nāks tuvāk sezona, un tad droši vien viss ieies tajās pašās sliedēs, kā bija - tikai nebūs pašam jāstartē, bet gan jāvēro, kā startē audzēkņi," noslēdz Šics.

Jaunā Pasaules kausa sezona sāksies novembra beigās Insbrukā, Austrijā.

     [+] [-]

, 2022-07-14 15:56, pirms 2 gadiem
...cerams, ka ar medu iesmērēs itāļiem slieces!