Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Bots/Plūme piedzīvo kritienu kamaniņu stafetē, labākie vācieši

Emils Ozerinskis

Bots/Plūme piedzīvo kritienu kamaniņu stafetē, labākie vācieši
Jūlija Taubica. Foto: Mareks Gaļinovskis|FIL

Pasaules kausa sacensības Altenbergā noslēdzās ar kamaniņu stafeti, kurā līdz medaļām Latvijas komandai aizsniegties neizdevās divnieka Mārtiņa Bota/Roberta Plūmes piedzīvota kritiena dēļ.

• Salīdzinoši ar iepriekšējo stafetes sacensību Sočos, Latvijas komandā palicis bija tikai Kristers Aparjods. Aparjoda māsu Kendiju nomainīja Elīza Tīruma, bet brāļu Šicu vietā startēja Roberta Plūmes un Mārtiņa Bota divnieks.

• Latvijas stafetes komanda startēja kā trešā no beigām. Tobrīd līderpozīcijā bija Itālijas izlase. Tīruma un Aparjods savus braucienus veica pārliecinoši, pēdējo posmu nododot līderpozīcijā. Tomēr jaunais latviešu divnieks pārdega, pieļaujot kļūdas un krītot. Bots ar Plūmi no trases izkāpa līdz finišam netiekot un paliekot bez rezultāta. Treneris Kristaps Mauriņš pēc kritiena norādīja, ka abiem sportistiem viss ir kārtībā.

• Par stafetes uzvarētājiem kļuva Vācijas sportisti ar Jūliju Taubicu, Maksu Langengartu un divnieku Egerts/Benekens. Itāļu stafetes komandu vācieši apsteidza par teju trešdaļu sekundes. Vienīgie no augstākā pjedestāla vāciešus varēja noņemt Austrijas stafetes komanda, tomēr Sočos uzvarējušajiem austriešiem Altenbergas trase tik veiksmīgi nepadevās, paliekot vien piektajā vietā.

PK Altenbergas posma stafete

VValstsLaiks
1.Vācija2:23.954
2.Itālija+0.325
3.Krievija+0.493
4.ASV+0.677
5.Austrija+1.119
6.Kanāda+2.275
LatvijaDNF

Izmantotie resursi:
https://www.fil-luge.org/
Latvijas komandai ne visai veiksmīga komandu...

  +1 [+] [-]

, 2021-12-12 15:45, pirms 3 gadiem
Oi, baigi smagais kritiens... Cerams, ka čaļiem viss kārtībā!

     [+] [-]

, 2021-12-12 15:50, pirms 3 gadiem
Kur bija Prāts jaunos laist pie stafetes, lūk rezultāts reizēm arī ar galvu ir JĀDOMĀ

  +1 [+] [-]

, 2021-12-12 17:26, pirms 3 gadiem
Tur arī aizgāja stfetes zelts, bet nu štrunts ar to - kritiens bija diezgan briesmīgs. Cerams, ar kājām viss kārtībā, kur ienāca no virāžas augšās pretējā sienā.

     [+] [-]

, 2021-12-12 18:19, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: Kur bija Prāts jaunos laist pie stafetes, lūk rezultāts reizēm arī ar galvu ir JĀDOMĀ
Pinīsā piekrītu! Šī ir Latvijas komandas stafetē, jaunie puiši malači,bija izcīnījuši trešo vietu,bet šeit ir runa par stabilām vērtībām. Visa vaina jāuzņemas trenerim!

     [+] [-]

, 2021-12-12 18:28, pirms 3 gadiem
Es gan nepiekrītu - sportiskais princips ir jāievēro - kurš dabū augstāku vietu individuāli, tas arī brauc stafetē. Kritiens ir nejauka lieta, bet arī tādā veidā gūst pieredzi. Lai jaunie mācās no savām kļūdām.