Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Bots/Plūme piedzīvo kritienu Pekinas trasē, pirmais posms būs jāizlaiž

Rolands Eliņš

Bots/Plūme piedzīvo kritienu Pekinas trasē, pirmais posms būs jāizlaiž
Latvijas divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme. Foto: FIL | Mareks Galinovskis

Piektdien, 12. novembrī, jaunākā Latvijas ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme Pekinas ledus trasē treniņa laikā piedzīvoja kritienu, kura rezultātā Mārtiņš Bots lauza kājas īkšķi, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

“Nokritām pēdējā, 16. virāžā. Kāja pārgāja pāri bortam un atsitu pirkstu galus, bet pats kritiens nebija traks. Pagaidām jāsēž tepat. Pēc Ķīnas aizbraukšu uz Latvijas Olimpisko vienību, lai ārsti apskata, un tad domāsim tālāk, kā rīkoties. Iespējams, uz Sočiem jau būsim gatavībā, skatīsimies, cik ātrs būs dzīšanas process,” par notikušo stāstīja Mārtiņš Bots.

Izlases menedžeris Kristaps Mauriņš precizē, ka puišiem pirmais pasaules kausa posms ies secen: “Divnieks Bots/Plūme piedzīvoja kritienu, kurā Mārtiņš atsita kājas īkšķi, rentgenā parādīja, ka ir lūzums, bet kauls nav nobīdījies un operācija nav vajadzīga. Skaidrs, ka Eberspacher pasaules kausa pirmais posms Pekinā ies gar degunu. Par tālāko būs jāskatās pēc veselības stāvokļa, cik ātri lūzums dzīs.”

Iepriekšējā sezonā Bots un Plūme Pasaules kausa kopvērtējumā finišēja septītajā vietā.

Latvijas nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem Pasaules kausa pirmajā posmā, kas norisināsies no 19. līdz 21. novembrim XXIV ziemas olimpisko spēļu trasē Pekinā, seko līdz tiešraidē ''Sportacentrs.com TV'' un interneta portālā ''Sportacentrs.com''.

PK 1. posms, grafiks

Sestdiena, 20. novembris

10.30 Pirmais brauciens – Divvietīgās ekipāžas
12.00 Otrais brauciens – Divvietīgās ekipāžas
13.25 Pirmais brauciens – Vīri
15.05 Otrais brauciens – Vīri

Svētdiena, 21. novembris

11.55 Pirmais brauciens – Sievietes
13.25 Otrais brauciens – Sievietes
15.25 Komandu stafete

Izmantotie resursi:
Bots/Plūme Pekinas trasē piedzīvo nepatīkamu...

  +3 [+] [-]

, 2021-11-12 15:48, pirms 2 gadiem
Bļāviens... Ies secen papildus apmēram 15 treniņbraucieni un sacensības. Pamatīga neveiksme. Kājas īkšķa trauma kamaniņu braucējam laikam ir ļoti nepatīkams savainojums, jo pēdas visu laiku ir "zem sitiena". Lai izdodas ātri atveseļoties!

  -1 [+] [-]

, 2021-11-12 19:03, pirms 2 gadiem
Nu jebal, vēl sliktāk nevarēja gadīties? Olimpiskā trase, katrs brauciens no svara, lai atkostu pilnībā līdz spēlēm. Un še tev.

     [+] [-]

, 2021-11-12 19:29, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Bļāviens... Ies secen papildus apmēram 15 treniņbraucieni un sacensības. Pamatīga neveiksme. Kājas īkšķa trauma kamaniņu braucējam laikam ir ļoti nepatīkams savainojums, jo pēdas visu laiku ir "zem sitiena". Lai izdodas ātri atveseļoties!
Ar pēdām stūrē un vada kamanas. Jā, es jau paredzēju, ka pēdējās virāžās var kaut kas notikt. Lai izdodas ātri atveseļoties.