Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Mauriņš: "Līdz sezonas sākumam olimpisko trasi būsim atkoduši par 99%"

Mauriņš: "Līdz sezonas sākumam olimpisko trasi būsim atkoduši par 99%"
Brāļi Juris un Andris Šici. Foto: Kamanas.lv

Līdz Pasaules kausa sezonas sākumam, kas būs jau nākamajā nedēļā, Latvijas kamaniņu braucēji olimpisko Pekinas trasi būs atkoduši par 99%, sarunā ar portālu Sportacentrs.com saka mūsu izlases treneris Kristaps Mauriņš.

Latvijas kamaniņu braucēji atrodas Pekinā, kur februārī notiks olimpiskās spēles. Šobrīd tur notiek treniņi, bet nākamajā nedēļā šajā vietā atklās Pasaules kausa sezonu. Vairumam kamaniņu braucēju šī ir pirmā iepazīšanās ar trasi, kurā jau pēc trim mēnešiem notiks četrgades svarīgākās sacensības.

Mauriņš uzskata, ka februārī Pekina būs pilnībā gatava olimpiskajām spēlēm, bet šobrīd vēl notiek sagatavošanās process, un nevar teikt, ka kamaniņu braucēju uzņemšana būtu pavisam gluda.

“Pasaules kauss kamaniņu sportā viņiem būs vienīgais lielais ģenerālmēģinājums. Viss noteikti ir jauns – tādā mērogā ar tik daudz ārvalstu sportistiem. Jāatzīst, ka pirmajās dienās ķīniešiem nedaudz kliboja organizatoriskie jautājumi – tikai vēlu vakaros vai pa nakti uzzinājām informāciju par nākamās dienas plāniem, cikos jādodas uz trasi un cikos ir maltītes. Ar katru dienu gan paliek arvien labāk un viss lēnām sakārtojas. Ķīnieši mācās ātri. Domāju, uz nedēļas beigām viss jau būs ierastā ritmā, kā esam pieraduši citās trasēs,” domā Mauriņš.

Olimpisko trasi Pekinā viņš nosauc par iespaidīgāko pasaulē – otru tādu nesameklēt. “Jau pati būve kā tāda – starta un finiša mājas, infrastruktūra, piebraucamie ceļi… Treneri var iet pa trases abām malām, arī pa jumtu. Arī pati trases konfigurācija ir ļoti interesanta – ir elementi, kuru nav nevienā citā trasē. Atslēgas vietas no vīriešu starta būs pirmās divas virāžas, līdzīgi arī dāmām. Tās izskatās diezgan grūti izbraucamas. Jābūt ļoti precīziem, lai nepazaudētu laiku vai nenokristu. Pagaidām šķiet, ka trases lejasdaļa, precīzāk 13. virāžas izeja, ir ar netradicionālu līkumu un taisni, kas jāizbrauc ļoti precīzi. Šobrīd tas izdodas ne katrā braucienā.”

Šobrīd Pekinā vēl ir rudenīgi laikapstākļi – ap 10 grādiem silts un saulains, bet ziemā noteikti gaisa temperatūra būs stipri zem nulles. Mauriņš gan prognozē, ka, salīdzinot ar šo brīdi, februārī trase nebūs jūtami citādāka, jo pat tagad siltos apstākļos ledus esot diezgan augstā kvalitātē.

Kamaniņu braucējiem šīs aptuveni trīs nedēļas līdz pat pirmā Pasaules kausa posma noslēgumam jāpavada burbulī, kas ļauj vēl vairāk koncentrēties tiešajiem pienākumiem. “Sportisti ir ļoti iespringuši, ļoti rūpīgi analizē trasi. Ja ir iespēja redzēt trasē kādu citu sportistu, tad to arī dara un pēta, kā iegūt labāko trajektoriju.”

“Vēl neesam aizvadījuši daudz treniņbraucienu, tāpēc nevienu sportistu, kuram šajā trasē veicas labāk, izcelt nevaru. Skaidrs, ka vieglāk pa trasi ir braukt brāļiem brāļiem Šiciem, kuri Pekinā ir otro reizi. Pirms gada viņi bija trases homologācijā,” pauž Mauriņš. “Katrs no sportistiem ir aizvadījis pa pāris labiem braucieniem, kam seko pāris ne visai labi. Pagaidām trūkst stabilitātes, bet tas viss ir saprotams.”

Ne jau tikai latviešiem tā ir, tāpat klājas arī citiem ārzemju braucējiem. Domāju, līdz Pasaules kausa posmam visi piebrauksies un sliktākajā gadījumā līdz nākamās nedēļas sākumam trase būs atkosta jau par 99%. Zināsim, kurā virāžā kas ir jādara, lai varētu veikt maksimāli labu braucienu,” optimistiskā noskaņojumā ir treneris.

Pasaules kausa sezonā būs deviņi posmi, no kuriem septītais 8.-9. janvārī notiks Siguldā. Mauriņš prāto, ka jaunās sezonas favorīti būs vācieši, krievi un austrieši, kuriem nopietnu konkurenci sastādīs latvieši un itāļi.

“Šīs būs nācijas, kas katrā Pasaules kausā cīnīsies par trijnieku. Savukārt olimpiskajās spēlēs superlieliem pārsteigumiem nevajadzētu būt. No tiem, kuri sezonas laikā būs pirmajā astoņniekā, jebkurš var cīnīties par medaļām Pekinā,” uzskata Mauriņš.

Latvijas nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem Pasaules kausa pirmajā posmā, kas norisināsies no 19. līdz 21. novembrim XXIV ziemas olimpisko spēļu trasē Pekinā, seko līdz tiešraidē ''Sportacentrs.com TV'' un interneta portālā ''Sportacentrs.com''.

     [+] [-]

, 2021-11-11 12:48, pirms 2 gadiem
No mūsējiem šobrīd pēc medaļu pretendentiem izskatās Aparjods un divnieki. Dāmās diezgan viduvēji rezutāti. Dāmā dominē Taubica un Bričere. Vislabāk pagaidām iet Austrijas izlasei. Pārējām komandām ar mainīgām sekmēm.

     [+] [-]

, 2021-11-11 13:54, pirms 2 gadiem
Pasekoju mūsējo rezultātiem treniņos. Vīriem pārliecinoši ātrākais un stabilākais ir Aparjods. Pārējie it kā ļoti lodzīgi, tomēr rangs nosacīti izkārtojies šādi - Dārznieks, Bērziņš, Rozītis. Dāmām stabilākā ir Aparjode, bet, kā jau minēju, uz kopēja fona rezultāti nav izcili. Jaunajai Bērziņa pagaidām galīgi nesanāk atkost Ķīnas trasi. Divniekiem, protams, daudz stabilāki ir brāļi Šici, taču ātrāko braucienu līdz šim veikuši Bots/Plūme.

1 brauciens
Aparjods 59,396
Dārznieks 0,358
Bērzinš 0,388
Rozītis 0,607

2braucieni
Aparjods 118,945
Dārznieks 0,671
Bērzinš 0,815
Rozītis 1,097

3 braucieni
Aparjods 178,616
Dārznieks 1,097
Bērzinš 1,288
Rozītis 1,523

1 brauciens
Aparjode 61,116
Zirne 0,327
Tīruma 0,287
Vītola 0,412
Bērziņa 1,044

2 braucieni
Aparjode 122,234
Zirne 0,763
Tīruma 0,801
Vītola 1,115
Bērziņa 2,55

3 braucieni
Aparjode 183,466
Zirne 1,153
Tīruma 1,407
Vītola 2,223
Bērziņa 4,131

1 brauciens
Bo./Pl. 60,109
Šics/Šics 0,056

2 braucieni
Šics/Šics 120,43
Bo./Pl. 0,057

3 braucieni
Šics/Šics 180,942
Bo./Pl. 0,187