Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Jamaikas bobsleja četrinieks brauks uz OS pēc 24 gadu pārtraukuma

Emils Ozerinskis

Jamaikas bobsleja četrinieks brauks uz OS pēc 24 gadu pārtraukuma
Jamaikas bobsleja četrinieks pēc 24 gadu pārtraukuma atgriešas OS. Foto: Ģirts Kehris

Trīs dažādās disciplīnās dalībai Pekinas olimpiskajās spēlēs kvalificējušies Jamaikas bobslejisti, kuri pēc 24 gadu pārtraukuma atgriezīsies uz lielās skatuves ar savu vīru četrienieku.

Vakardien Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) publicēja sarakstu ar olimpiskās kvotas nopelnījušajām nācijām. Tas vēstīja, ka uz Pekinas olimpiskajām spēlēm savus pārstāvjus dāmu monobobos, vīru divniekos un vīru četriniekos varēs sūtīt Jamaika.

Jamaikas bobsleja četrinieks uz olimpiskajām spēlēm brauks pirmo reizi kopš 1998. gada, kad jamaikiešu kvartets startēja Nagano spēlēs. Demsit gadus iepriekš - 1988. gadā Kalgarī spēlēs, kurās Jānis Ķipurs aizstūrēja savu divnieku līdz zeltam, bet četrinieku līdz bronzai, Jamaikas bobsleja četrinieks parūpējās par vienu no visu laiku atmiņā paliekošākajiem olimpiskajiem mirkļiem.

Jamaika ar bobsleja kvartetu olimpiskajās spēlēs bija pārstāvēta no 1988. gada līdz 1998. Paralēli šajā laikā spēlēs startēja arī vīru divnieku ekipāžas, kas tika pie sacīkstēm arī 2002. gadā Soltleiksitijā. Pēc tam gan vīru divniekos sekoja 12 gadu pauze, līdz Jamaikas duets atkal stājās uz starta 2014. gadā Sočos. Pirms četriem gadiem Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pirmo reizi startēja Jamaikas sieviešu bobsleja ekipāža.

Pekinas ledus trasē bobsleja sacensībās eksotika gaidāma ne tikai no Jamaikas kvarteta, bet uz starta vīru sacīkstēs stāsies arī Brazīlijas četrinieks. Savukārt vīru divniekos bez jamaikiešiem un brazīļiem startēs arī Trinidadas un Tobago duets.

Tikmēr kvotu sarakstā IBSF nav iekļāvusi nevienu Āfrikas sportistu, par spīti treneru lūgumam neatstāt renes sportu sacensības bez melnā kontinenta pārstāvniecības.

     [+] [-]

, 2022-01-18 13:08, pirms 2 gadiem
Kā ZB JBNā kovidafēra... Sports bez skatītājiem zaudē ļoti daudz.

Bet aitas tikmēr skrien pēc nākamās devas...

     [+] [-]

, 2022-01-18 15:24, pirms 2 gadiem
visu cieņu, malači