Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Jamaikas bobsleja četrinieks brauks uz OS pēc 24 gadu pārtraukuma

Jamaikas bobsleja četrinieks brauks uz OS pēc 24 gadu pārtraukuma
Jamaikas bobsleja četrinieks pēc 24 gadu pārtraukuma atgriešas OS. Foto: Ģirts Kehris

Trīs dažādās disciplīnās dalībai Pekinas olimpiskajās spēlēs kvalificējušies Jamaikas bobslejisti, kuri pēc 24 gadu pārtraukuma atgriezīsies uz lielās skatuves ar savu vīru četrienieku.

Vakardien Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) publicēja sarakstu ar olimpiskās kvotas nopelnījušajām nācijām. Tas vēstīja, ka uz Pekinas olimpiskajām spēlēm savus pārstāvjus dāmu monobobos, vīru divniekos un vīru četriniekos varēs sūtīt Jamaika.

Jamaikas bobsleja četrinieks uz olimpiskajām spēlēm brauks pirmo reizi kopš 1998. gada, kad jamaikiešu kvartets startēja Nagano spēlēs. Demsit gadus iepriekš - 1988. gadā Kalgarī spēlēs, kurās Jānis Ķipurs aizstūrēja savu divnieku līdz zeltam, bet četrinieku līdz bronzai, Jamaikas bobsleja četrinieks parūpējās par vienu no visu laiku atmiņā paliekošākajiem olimpiskajiem mirkļiem.

Jamaika ar bobsleja kvartetu olimpiskajās spēlēs bija pārstāvēta no 1988. gada līdz 1998. Paralēli šajā laikā spēlēs startēja arī vīru divnieku ekipāžas, kas tika pie sacīkstēm arī 2002. gadā Soltleiksitijā. Pēc tam gan vīru divniekos sekoja 12 gadu pauze, līdz Jamaikas duets atkal stājās uz starta 2014. gadā Sočos. Pirms četriem gadiem Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pirmo reizi startēja Jamaikas sieviešu bobsleja ekipāža.

Pekinas ledus trasē bobsleja sacensībās eksotika gaidāma ne tikai no Jamaikas kvarteta, bet uz starta vīru sacīkstēs stāsies arī Brazīlijas četrinieks. Savukārt vīru divniekos bez jamaikiešiem un brazīļiem startēs arī Trinidadas un Tobago duets.

Tikmēr kvotu sarakstā IBSF nav iekļāvusi nevienu Āfrikas sportistu, par spīti treneru lūgumam neatstāt renes sportu sacensības bez melnā kontinenta pārstāvniecības.


, 2022-01-18 13:08, pirms 2 gadiem
Kā ZB JBNā kovidafēra... Sports bez skatītājiem zaudē ļoti daudz.

Bet aitas tikmēr skrien pēc nākamās devas...
, 2022-01-18 15:24, pirms 2 gadiem
visu cieņu, malači
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.