Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

LOV nākamās sezonas ziemas sastāvā iekļauj 61 sportistu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

LOV nākamās sezonas ziemas sastāvā iekļauj 61 sportistu
Martins Dukurs. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas Olimpiskās vienības dalībnieku sapulce šodien izvērtēja ziemas sporta veidu sportistu sasniegumus aizvadītajā sezonā un nosauca A, B un C sastāvus 2020.-2021. gada sezonai. LOV sastāvos tika iekļauti sportisti, kuri aizvadītajā sezonā bija izpildījuši atlases kritērijus. A sastāvā 21, tostarp 18 pārstāvji renes sporta veidos.

LOV valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis atzīmē, ka ir prieks vismaz par ziemas sporta veidu pārstāvjiem, kuru sniegumu Covid-19 pandēmijas izraisītās pārmaiņas neskāra tik ļoti kā vasaras sporta veidu pārstāvjus. Gandrīz visi ziemas sportisti varēja pabeigt savu sacensību sezonu, bet bija daži izņēmumi - piemēram, daiļslidošanas pasaules čempionāts tika atcelts. Pašreiz iezīmējas sen nebijusi situācija, kad vasaras un ziemas olimpiskās spēles varētu notikt viena pusgada laikā.

Piezīme: tabulās ar zvaigznīti atzīmētie sportisti tikuši augstākā sastāvā ar LOV dalībnieku sapulces lēmumu.

A (21 sportists)

Sporta veids Sportisti
ĀtrslidošanaHaralds Silovs
BiatlonsBaiba Bendika*; Andrejs Rastorgujevs
BobslejsOskars Ķibermanis; Matīss Miknis; Lauris Kaufmanis; Dāvis Spriņģis; Oskars Melbārdis; Arvis Vilkaste; Jānis Strenga; Intars Dambis
SkeletonsMartins Dukurs; Tomass Dukurs
Kamaniņu sportsKendija Aparjode; Kristers Aparjods; Andris Šics; Juris Šics; Oskars Gudramovičs; Pēteris Kalniņš; Ulla Zirne; Elīza Cauce*

Finansējuma apjoms sportista treniņu darba un sacensību atbalstam līdz 15 950 eiro.

B (24 sportisti)

Sporta veidsSportisti
BobslejsRalfs Bērziņš; Edgars Nemme; Edgars Pirogs; Dāvis Kaufmanis; Helvijs Lūsis; Ivo Dans Kleinbergs; Māris Priekulis; Reinis Nungurs
DaiļslidošanaDeniss Vasiļjevs
Kamaniņu sportsElīna Ieva Vītola; Gints Bērziņš; Eduards Ševics-Mikeļševics; Lūkass Krasts; Sigita Bērziņa; Kaspars Rinks; Ardis Liepiņš; Justīne Maskale; Mārtiņš Bots; Roberts Plūme
SkeletonsEndija Lāsma Tērauda; Krists Netlaus; Elvis Veinbergs
SlēpošanaPatrīcija Eiduka*
ŠorttreksRoberts Krūzbergs

Finansējuma apjoms sportista treniņu darba un sacensību atbalstam līdz 11 200 eiro.

C (16 sportisti)

Sporta veidsSportisti
BiatlonsRenārs Birkentāls*; Edgars Mise*
BobslejsEmīls Cipulis; Arnis Bebrišs; Loreta Beķerniece; Renārs Grantiņš*
DaiļslidošanaAngelina Kučvaļska*
Kamaniņu sportsViktorija Ziediņa; Selīna Elizabete Zvilna; Riks Kristens Rozītis; Kristens Putins; Imants Marcinkēvičs
Kalnu slēpošanaDženifera Ģērmane*
SkeletonsDārta Estere Zunte
SlēpošanaRaimo Vīgants*
ŠorttreksReinis Bērziņš

Finansējuma apjoms sportista treniņu darba un sacensību atbalstam līdz 2 800 eiro.

Tuvākajā laikā LOV organizēs tikšanās videokonferences režīmā ar ziemas sporta veidu federācijām, treneriem un sportistiem, lai varētu uzsākt finansēt atlētu gatavošanos pirmsolimpiskajai sacensību sezonai.

Izmantotie resursi:
Maruta Vilciņa, Latvijas Olimpiskā vienība
olimpiade.lv

  +1 [+] [-]

, 2020-04-28 18:14, pirms 4 gadiem
Kas bija jāizdara Denisam Vasiļjevam, lai tiktu A sastāvā? Viņš EČ šogad taču izcīnīja 6.vietu! Lēmumi par Bendiku un Eiduku, manuprāt, ļoti pareizi. Baigi daudz kamaniņnieku, bet laikam tā bija arī iepriekšējos dažos gados.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-28 18:19, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kas bija jāizdara Denisam Vasiļjevam, lai tiktu A sastāvā? Viņš EČ šogad taču izcīnīja 6.vietu! Lēmumi par Bendiku un Eiduku, manuprāt, ļoti pareizi. Baigi daudz kamaniņnieku, bet laikam tā bija arī iepriekšējos dažos gados.
bet Inārītis tukšā...

  +2 [+] [-]

, 2020-04-28 18:27, pirms 4 gadiem
Dārzniekam labākā sezona karjerā pēc vietām skatoties..ar bešā

  -1 [+] [-]

, 2020-04-28 18:55, pirms 4 gadiem
Kas tās par zvaigznītēm?

  +1 [+] [-]

, 2020-04-28 19:06, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Kas tās par zvaigznītēm?
Izlasi taču rakstu!

  +1 [+] [-]

, 2020-04-28 19:18, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kas bija jāizdara Denisam Vasiļjevam, lai tiktu A sastāvā? Viņš EČ šogad taču izcīnīja 6.vietu! Lēmumi par Bendiku un Eiduku, manuprāt, ļoti pareizi. Baigi daudz kamaniņnieku, bet laikam tā bija arī iepriekšējos dažos gados.
Jātiek 1.-3. Vietā EČ. PČ 1-8.v.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-28 19:33, pirms 4 gadiem
Elīna Ieva Vītola; Gints Bērziņš; Eduards Ševics-Mikeļševics; Lūkass Krasts; Sigita Bērziņa; Kaspars Rinks; Ardis Liepiņš; Justīne Maskale; Mārtiņš Bots; Roberts Plūme

Šitie vienā maisiņā ar Patrīciju Eiduku...tas tak ir vienkārši joks.

     [+] [-]

, 2020-04-28 19:34, pirms 4 gadiem
Tagad LOV sastāvā tiek arī monoboba pārstāvji??

  +1 [+] [-]

, 2020-04-28 20:14, pirms 4 gadiem
Laosh rakstīja: Jātiek 1.-3. Vietā EČ. PČ 1-8.v.
PČ tika atcelts. Manuprāt, viņs bija pelnījis būt A sastāvā.

     [+] [-]

, 2020-04-28 20:29, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Elīna Ieva Vītola; Gints Bērziņš; Eduards Ševics-Mikeļševics; Lūkass Krasts; Sigita Bērziņa; Kaspars Rinks; Ardis Liepiņš; Justīne Maskale; Mārtiņš Bots; Roberts Plūme

Šitie vienā maisiņā ar Patrīciju Eiduku...tas tak ir vienkārši joks.
Ko tu par viņiem zini? Zini, ka Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Bērziņš kļuva par olimpisko čempionu, bet Rinks/Liepiņš kļuva par vicečempioniem? Zini, ka Bērziņa Eiropas junioru čempionātā izcīnīja bronzu? Tie visi ir perspektīvi jaunieši, tieši tajā vecumā, kad ir svarīgi paturēt viņus sportā, lai nodrošinātu pāreju uz pieaugušo sportu, bet tu saki - joks.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-28 20:30, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Kas tās par zvaigznītēm?
Stenderē ieskrēji?

  -1 [+] [-]

, 2020-04-28 21:13, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: bet Inārītis tukšā...
Par to tikai prieks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2020-04-29 00:53, pirms 4 gadiem
Tiem kamaniņniekiem jau visiem ragavas nepietiks. Galīgi aptrakuši.

     [+] [-]

, 2020-04-29 05:43, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Ko tu par viņiem zini? Zini, ka Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Bērziņš kļuva par olimpisko čempionu, bet Rinks/Liepiņš kļuva par vicečempioniem? Zini, ka Bērziņa Eiropas junioru čempionātā izcīnīja bronzu? Tie visi ir perspektīvi jaunieši, tieši tajā vecumā, kad ir svarīgi paturēt viņus sportā, lai nodrošinātu pāreju uz pieaugušo sportu, bet tu saki - joks.
Vai tu zini, ka ārpus niecīgās renes sektas nevienu tas nekasa?

     [+] [-]

, 2020-04-29 16:27, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Vai tu zini, ka ārpus niecīgās renes sektas nevienu tas nekasa?
Niecīga ir tikai kamaniņu heiteru sekta - tu, bans un zaipis, bet ar kamaniņu sportu Latvijā nodarbojas simtiem jauniešu un līdzjutēju ir tūkstošiem.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-29 19:09, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Niecīga ir tikai kamaniņu heiteru sekta - tu, bans un zaipis, bet ar kamaniņu sportu Latvijā nodarbojas simtiem jauniešu un līdzjutēju ir tūkstošiem.
Tūkstošiem? Cilvēku, kas reāli seko un saprot kas notiek kamanās un citos renes sportos ir gaužām maz. Tas, ka Siguldā savācās čupa ir tikai tāpēc, ka nav īsti ko citu darīt un ieeja par velti. Kopumā tas līdzjutēju pulks ir gaužām plāns.
Par LOV sastāvu iekļaušanu diskusijas varētu būt ilgas un garas, bet man nebūs saprotams šis lēmums, ka čota visi kas noslīd līdz galam jaunatnes čempjos ir lov sastāvos..

     [+] [-]

, 2020-04-29 19:55, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Tūkstošiem? Cilvēku, kas reāli seko un saprot kas notiek kamanās un citos renes sportos ir gaužām maz. Tas, ka Siguldā savācās čupa ir tikai tāpēc, ka nav īsti ko citu darīt un ieeja par velti. Kopumā tas līdzjutēju pulks ir gaužām plāns.
Par LOV sastāvu iekļaušanu diskusijas varētu būt ilgas un garas, bet man nebūs saprotams šis lēmums, ka čota visi kas noslīd līdz galam jaunatnes čempjos ir lov sastāvos..
https://sportamarketings.lv/

https://twitter.com/MekijsNazis/sta...

     [+] [-]

, 2020-04-29 20:40, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Niecīga ir tikai kamaniņu heiteru sekta - tu, bans un zaipis, bet ar kamaniņu sportu Latvijā nodarbojas simtiem jauniešu un līdzjutēju ir tūkstošiem.
Ja ragaviņām ir tūkstošiem fanu, tad pārējiem ziemas sporta veidiem desmitiem tūkstoš. Pārējiem sporta veidiem ļoti grūti izaugt par kaut ko pēc šitādas sistēmas.

     [+] [-]

, 2020-04-30 06:32, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: https://sportamarketings.lv/

https://twitter.com/MekijsNazis/status/1229112759855480834
Nu padsmitā vieta Latvijā. Vietā, kur knapi pasaules sports nr.1 velk uz priekšu mirušās kājas... Labi, ka padalījies ar saitu un norādīji, ka man ir taisnība. Padsmitā vieta Latvijā kamaniņu sportam, lai gan bez dažiem individiduālajiem uzlecējiem (teniss, bokss, biatlons, daiļslidošana) Latvijā ir 3 sporta veidi

     [+] [-]

, 2020-04-30 20:25, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Nu padsmitā vieta Latvijā. Vietā, kur knapi pasaules sports nr.1 velk uz priekšu mirušās kājas... Labi, ka padalījies ar saitu un norādīji, ka man ir taisnība. Padsmitā vieta Latvijā kamaniņu sportam, lai gan bez dažiem individiduālajiem uzlecējiem (teniss, bokss, biatlons, daiļslidošana) Latvijā ir 3 sporta veidi
Bet tu jau prasīji par auditoriju, kur respektīvi Bobslejs ir 4.vietā, Kamaniņas 8.vietā. Sanāk ka seko līdzi ļoti daudzi tūkstoši, un neizskatās ka tik savācas uz Siguldas posmu, jo ieeja par brīvu.