Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Atceļ pasaules čempionātu eglīšu mešanā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Atceļ pasaules čempionātu eglīšu mešanā
Foto: Eglītes metēja. Foto: Uwe Anspach/DPA/picture-alliance / dw.com

Karonavīrusa pandēmijas dēļ atcelti ļoti daudzi turnīri dažādos sporta veidos. Nenotiks arī eglīšu mešanas pasaules čempionāts, kas janvāra sākumā bija iecerēts Veidentālē, Vācijā.

Vairāku simtu skatītāju klātbūtnē pasaules čempionāts tradicionāli notiek gada sākumā. Pagājušajās sacensībās pieteicās 92 vīrieši, 40 sievietes, kā arī 35 bērni.

2021. gada 10. janvārī bija ieplānots jau 15. šāds turnīrs. Organizatori apsvēra dažādus variantus, kā aizvadīt turnīru pandēmijas apstākļos, un galu galā nolēma neriskēt. "Tas bija grūts un bēdīgs lēmums, jo šīm sacensībām ir senas tradīcijas. Uz populāro pasākumu vienmēr ierodas daudz cilvēku," informē organizatoru pārstāve Silke Blūma.

Tādējādi pašreizējie pasaules čempioni savus titulus saglabās vēl vienu gadu. "Skāde, bet diemžēl viss jautrais šobrīd ir aizliegts," atzīst daudzkārtējais uzvarētājs Franks Švenders.

Lielākie dabas draugi var atviegloti uzelpot, jo šo maču vajadzībām eglītes tiek vestas no meža. Organizatori neizmanto lietotas eglītes - tās ir sažuvušas un vieglāk lūzt.

Izmantotie resursi:
sueddeutsche.de

  +5 [+] [-]

, 2020-10-22 14:50, pirms 3 gadiem
kāda neraža.

  +5 [+] [-]

, 2020-10-22 15:01, pirms 3 gadiem
Vismaz biju cerējis , ka šo čempionātu jau nu toč varēšu redzēt!!... Nekā...

     [+] [-]

, 2020-10-27 23:51, pirms 3 gadiem
Fak! Te prasās jauns Ādolfa video par šo tēmu