Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Brāļi Šici priecīgi iemēģināt Pekinas olimpisko spēļu trasi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Brāļi Šici priecīgi iemēģināt Pekinas olimpisko spēļu trasi
Brāļi Šici. Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas kamaniņu braucēji Andris Šics un Juris Šics iemēģina 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu trasi. Mūsu sportisti dalās iespaidos par šo pasākumu.

23. oktobrī Latvijas kamaniņu sporta izlases kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici izlidoja uz 2022. gada olimpisko spēļu ledus trases homologāciju jeb izmēģināšanu. "Mūsu ceļš pagāja ļoti labi, bija gan jāveic vairāki Covid-19 testi. Testus veicām Latvijā, Vācijā un iebraucot Ķīnā. Forši bija tas, ka ķīnieši uz Vāciju mums (Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas sportistiem un treneriem) bija atsūtījuši speciālu čarterreisu, lai mūs droši nogādātu Ķīnā!"

Brāļi stāsta, ka dienas režīms ir sasprings un strikti saplānots. "Mūsu dienas režīms ir diezgan saplānots, ceļamies 6.00 no rīta, tad dodamies uz trasi, lai vērotu ķīniešu sportistu treniņu un labāk izprastu trases līnijas. Pēc tam arī mēs paši sēžamies kamanās un veicam savus braucienus. Pēc treniņa trasē mums uzreiz ir sapulce, kuras laikā visi kopā (sportisti un treneri) apspriežam trasē aizvadītos braucienus, skatāmies video un tos analizējam, kā arī izrunājam trases braukšanas plānu nākamajai dienai. Mums visu laiku ir jāatrodas maskās un strikti jāievēro šeit esošie noteikumi, vienīgais mirklis, kad drīkstam noņemt maskas ir tad, kad atrodamies savās istabiņās."

Andrim un Jurim šī jau ir trešā olimpiskās trases homologācija. "Kopā esam piedalījušies četrās trašu homologācijās, proti, Soču, Pjončhanas un šobrīd Pekinas trasē, kā arī esam piedalījušies Paramonovas trases homologācijā, bet tā trase nebija olimpiskā," stāsta pieredzējušie kamaniņu braucēji. "Jāsaka, ka pirmie iespaidi par trasi bija ļoti labi, var redzēt, ka ķīnieši ir ieguldījuši lielu darbu, strādājot pie trases arhitektūras un būvēšanas, trase tiešām ir interesanta."

27. oktobrī tika aizvadīti pirmie braucieni Pekinas olimpisko spēļu ledus trasē. "Veicām trīs braucienus un jau pēdējā braucienā pakāpāmies startēt no dāmu starta pakājes. Visus trīs braucienus nobraucām stabili, ar katru braucienu aizvien vairāk sākām izprast trasi, kā arī trešajā braucienā jau sasniedzām 116km/h. Sajūtas bija interesantas, adrenalīns bija sakāpis, jo veikt pirmo braucienu šajā trasē bija kaut kas pilnīgi jauns. Trase nav pārāk vienkārša, bet mēs vairāk teiktu to labā ziņā, jo šajā trasē būs “jāatkož” daudz mazu knifiņu, lai spētu braukt ātri. Runājam ar citiem sportistiem un kopumā visi ir ļoti pozitīvi pacilāti par to, kas šeit notiek un par to, kāda ir trase."

Kurai jau no esošajām trasēm šī ir līdzīga? "Šajā trasē ir daudz līdzīgi elementi citām trasēm, kā, piemēram, Nagano, Sočiem, Vistlerai un citām augstas klases trasēm, bet ir arī virāžas, kas ir kaut kas pilnīgi jauns un nekur citur nav redzēts."

2. novembrī sportisti atgriezīsies Latvijā, lai turpinātu gatavošanos kamaniņu sporta jaunajai sezonai, kas tiks atklāta ar 27.-29. novembra Pasaules kausa posmu Insbrukā, Austrijā.

Izmantotie resursi:
kamanas.lv