Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas kērlingistes sīvā cīņā piekāpjas vācietēm

Latvijas kērlingistes sīvā cīņā piekāpjas vācietēm
Publicitātes foto

Olimpiskā kvalifikācijas turnīra otrās dienas vakara spēlē Latvijas kērlinga komanda tikās ar Vācijas valstsvienību un ļoti saspringtā spēlē, papildus endā piedzīvoja zaudējumu ar 7:8.

Spēles sākumā komandas spēlēja agresīvi un jau pirmajā endā Ivetas Stašas-Šaršūnes komanda piespieda pieredzējušo Vācijas komandas skipu Andreu Šepu kļūdīties un bez pēdējā akmens gūt 2 punktus, taču jau nākamajā endā Vācija atbildēja arī ar divu punktu guvumu. Taču tas mūsu meitenes nesatricināja un līdz spēles pārtraukumam pēc piektā enda atradāmies vadībā 5:4.

Lūzuma punkts spēlē iestājās astotajā endā, kad Vācija izmantoja mūsu kļūdas lai bez pēdējā akmens gūtu punktu un izvirzītos vadībā 6:7. Devītajā endā atkal nedaudz pietrūka, un Šepa ar saviem pēdējiem diviem metieniem ļoti labi nobloķēja mājas centru, un mūsu komanda bija spiesta samierināties tikai ar vienu gūtu punktu, kas nozīmēja to, ka desmito endu uzsākām bez pēdējā akmens un pie vienāda rezultāta 7:7.

Desmitajā endā Vācija tīrīja nost visus akmeņus, lai neļautu mums aizķerties, taču pēdējais izsitiens Šepas izpildījumā bija nedaudz par šauru, kā rezultātā no mājas izslīdēja abi akmeņi, un mums bija vēl viena iespēja ekstra endā, kurs spējām radīt situāciju, kad mūsu pēdējo metienu bija jāieved aiz sarga un tas atstātu Vācijai ļoti sarežģītu situāciju pēdējam metienam. Neskatoties uz komandas pūlēm, pēdējais akmens bija dažus centimetrus par īsu, un pretinieces guva nepieciešamo punktu uzvarai

Pēc spēles komandas vice skips Ieva Krusta par saspringto spēli teica: "Patiesībā tās sajūtas ir tādas, ka spēle bija ļoti laba un līdzīga. Nerunājot par pēdējiem endiem, spēles vidū bija situācijas, kur mēs kļūdījāmies. Situācijas, kur varējām paņemt divus punktus un nepaņēmām. Domāju, ka šīm situācijām bija izšķirošā nozīme, bet otrā spēles pusē viņām sāka labāk iet, bet mēs nepadevāmies un atkal dabūjām to enerģiju un spēles beigas pierāvām. Desmitajā endā, kad viņas novāca sargus un ka spēle ir beigusies un, ka mums jācer uz Andrea kļūdu un mums izdevās uzminēt kur nolikt to akmeni, jo Andrea jau vienreiz šādā pašā situācijā bija kļūdījusies. Tāpēc cerējām, ka notiks atkal tas pats. Žēl, ka zaudējām, bet spēle bija laba, tikai katra mūsu kļūda ļāva viņām paiet mums solīti priekšā.”

Sieviešu olimpiskais kvalifikācijas turnīrs

#valstsU-Z
1.Ķīna2-0
2.Japāna2-0
3.Vācija2-1
4.Čehija1-2
5. Latvija1-2
6.Norvēģija1-2
7.Itālija0-2

Latvijas komandas spēļu grafiks:

datumsdaiksspēlerezultāts
10.12.21:00Latvija - Itālija8:7
11.12.13:00Latvija - Norvēģija4:7
21:00Latvija - Vācija7:8
12.12.15:00Latvija - Japāna
13.12.9:00Latvija - Ķīna
14.12.9:00Latvija - Čehija
15.12.9:301 vs. 2 (uzvarētājs kvalificējas OS)
17:301 vs. 2 zaudētājs vs. 3 (uzvarētājs kvalificējas OS)

Izmantotie resursi:
Curling.Lv

     [+] [-]

, 2013-12-12 11:07, pirms 11 gadiem
Šī būtu bijusi svarīga uzvara

     [+] [-]

, 2013-12-12 11:43, pirms 11 gadiem
Šopai ar vairāk nekā 35 gadu pieredzi šajā sporta veidā nervi bija izturīgāki. Lai gan vakar nebija arī viņas diena un reāli bija iespēja uzvarēt.
Ļoti svarīga ir šīs dienas spēle pret Japānu. Ja to uzvaram, tad iespējas vēl, ja ne, tad gatavojamies ZO 2018.gadā.
Skatītajiem jāsaprot, ka mūsdienās kērlingā sievietes domā, spēlē un izpildās kā veču spēlēs. Ja tas tā nav, tad Tu TOP vidū neesi un nebūsi