Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2956, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs: ''Tas, kas rakstīts pasē, neliecina par to, kā jūties. Visu salīdzinu pret sevi''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Rastorgujevs: ''Tas, kas rakstīts pasē, neliecina par to, kā jūties. Visu salīdzinu pret sevi''
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Vianney Thibaut, Nordic Focus/IBU

Latvijas Televīzijas raidījumā ''Sporta Studija'' viesojās Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

''Gadi ir gadi. Tas, kas rakstīts pasē, neliecina par to, kā tu jūties un kādi ir rādītāji. Visu salīdzinu tikai pret sevi. Iepriekš biju ātrākais starp pasaules ātrākajiem biatlonistiem. Man tikai jāsalīdzina pret sevi un jāskatās, kādās līknēs eju, un ko rādītāji rāda treniņos un konkrētos nogriežņos un mēnešos,'' sacīja 36 gadus vecais Andrejs Rastorgujevs.

Jaunajā sezonā tiks mainītas starta grupas – vadošie 15 biatlonisti vairs nebūs sacīkstes sākumā. ''Liels sašutums atlētu komisijā bija saistīts ar starta grupām. No top sportistiem, protams. Es arī esmu tajā skaitā, ja paskatāmies uz Pasaules kausa kopvērtējumu. Tas daudz ko var ietekmēt. No vienas puses varbūt tas ir labi mums, jo ar jauno sistēmu, kad bija liegums fluoram, parafīniem, pulveriem un smērēm, mums slēpes bija jādod ātrāk. Principā – ir starts un pusstundu pirms starta slēpēm jābūt starta pozīcijā. Līdz ar to, ja vēlāk startējam, jo mazāk servisa cilvēku, jo mazāk iespēju notestēt vairāk produktu savam startam,'' sacīja Latvijas labākais biatlonists.

''Slēpju sagatavošanas ziņā viss paliek kā bijis, arī treneru korpusā – Valdis Bērziņš par šaušanu, Intars Berkulis par sistēmu un fiziko pusi, Pērs [Olavs Treteruds] par mentālo pusi,'' par savu komandu jaunajā sezonā stāstīja Rastorgujevs. ''Ir mainījies menedžeris – tagad ir pieslēgts tikai pagaidu menedžeris. Skatīsimies, kāda būs sadarbība. Pagaidām neteikšu vārdu un uzvārdu.''

Pasaules kausa biatlonā 2024./2025. gada sezona 30. novembrī startēs Kontiolahti, Somijā. Paredzēti deviņi posmi, no kuriem pēdējais no 21. līdz 23. martam norisināsies Holmenkollenē, Norvēģijā.

2025. gada pasaules čempionāts biatlonā no 12. līdz 23. februārim tiks aizvadīts Šveicē.

Pilns sarunas ieraksts

     [+] [-]

, 15:47, pirms 2 stundām
Interesanti, kas notiek ar meiteņu komandu. Pagājušās sezonas beigās iezīmējās 2 potenciālās konkurentes pamatsastāvam. Vai tagad pamatkomandā viņas būs kopā ar pārējām 4, lai lejasgalam būtu jāpacīnās par iekļūšanu 4-niekā (tagad, cik noprotu, Latvijas meitenēm, tāpat kā puišiem, pienākas 4 kvotas Pasaules kausā).