Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "13 gados man sākās depresija, visu dzīvi bijušas mentālas problēmas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "13 gados man sākās depresija, visu dzīvi bijušas mentālas problēmas"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Septiņkārtējais F1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons sportā sasniedzis neiedomājamus augstumus, taču atklāj, ka jau kopš agrīniem pusaudža gadiem cīnījies ar mentālās veselības problēmām.

39 gadus vecais Hamiltons ir viens no panākumiem bagātākajiem pilotiem F1 vēsturē. Brits uzvarējis 105 posmos, kas ir absolūts rekords, tāpat visvairāk reižu uzvarējis kvalifikācijās (104) un guvis visvairāk pjedestālus (204). Savukārt septiņu titulu rekordu sportists dala ar Mihaelu Šūmaheru.

Uzaugot Anglijas pilsētā Stīvenidžā, Hamiltons saskāries arī ar rasismu un gājis cauri dažādiem mentāli smagiem periodiem.

"Jau kopš ļoti agra vecuma, kad biju kādus 13 gadus vecs, man sākās depresija," intervijā "Sunday Times" stāsta Hamiltons. "Domāju, ka tas bija dēļ sacīkstēs piedzīvotā spiediena un grūtībām skolā. Piedzīvoju bulingu. Man nebija neviena, ar ko varu runāt. Kad man bija pāri 20, izgāju cauri dažām ļoti sarežģītām fāzēm. Esmu sadzīvojis ar mentālās veselības problēmām visu savu dzīvi."

Savu viedokli par šo tēmu paudis divkārtējais "Indy 500" uzvarētājs Ārijs Lajendaiks, sakot, ka šajā ziņā ir liela atšķirība starp Hamiltonu un Maksu Verstapenu, kurš veterānu pirms dažiem gadiem gāza no troņa. Publiski ir zināms, ka Verstapens nekad nav izmantojis psiholoģisku atbalstu vai īpaši izglītojies šajā jomā, atšķirībā no daudziem citiem F1 pilotiem.

"Domāju, ka Hamiltons visu pastāstīja godīgi, taču es nevaru viņam just līdzi," medijam "Ziggo Sport" sacīja 71 gadu vecais Lajendaiks. "Man nekad nav bijusi tāda problēma. Es nāku no paaudzes, kur tu vienkārši tiec pats ar to galā. Arī man bijis grūti, bet esmu pats tam ticis pāri, runājot pats ar sevi. Kas attiecas uz Verstapenu, viņš vienkārši ir piezemēts. Galu galā, viņš ir holandietis, tāpat kā es."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 17:28, pirms stundas
Tad jau pēdējais laiks nākt no skapja laukā.