Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Zviedru jaunais slēpošanas talants uzvar maratonā, bet tiek diskvalificēts neatbilstoša vecuma dēļ

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zviedru jaunais slēpošanas talants uzvar maratonā, bet tiek diskvalificēts neatbilstoša vecuma dēļ
Alvars Mīlbaks tikko uzzinājis, ka ir diskvalificēts. Foto: www. Längd.se

Piecpadsmit gadus vecais Zviedrijas jaunais slēpošanas talants Alvars Mīlbaks pagājušajā nedēļas nogalē Zviedrijā notikušajās 42km maratona slēpojuma sacensībās finiša līniju šķērsoja pirmais, bet pie uzvaras netika, jo saņēma diskvalifikāciju par to, ka ir par jaunu.

“Craft Ski Marathon” ir Zviedrijas maratonu slēpojuma sacensības, kas norisinās Orsa Grēnklitā. Tā ir tā pati vieta, kur prestižās maratonu slēpojumu "Ski Classics" atklāja sezonu pirms Ziemassvētkiem. Slēpojums nereti piesaista lielu dalībnieku skaitu, un šīs nedēļas nogales slēpojumā bija pieteikušies gandrīz 900 slēpotāju.

Ātrākais 42 kilometru garajā distancē bija 15 gadus vecais Alvars Mīlbaks, kurš ir bijušā Zviedrijas izlases slēpotāja un tagad smērētāja Petera Mīlbeka dēls. Ilgu laiku kopā līderu grupā turējās kupls slēpotāju pulciņš, taču kilometru pirms finiša jaunais puisis veica izrāvienu un izcīnīja uzvaru, kā viņš sākotnēji domāja. Pēc finiša Alvaram pateica, ka viņš ir diskvalificēts. Iemesls diskvalifikācijai ir noteikums, ka nedrīkst startēt distancēs, kas pārsniedz 30 kilometrus, ja neesi kļuvis par junioru, t.i., neesi sasniedzis 17 gadu vecumu.

Šīs nedēļas nogales sacensībās Mīlbaks bija pieteicies pusmaratonam 21 kilometra garumā, taču pēc viena apļa jeb 21km nobraukšanas viņš sacensības turpināja. “Es gribēju turpināt, kad biju noslēpojis pirmo apli jeb 21km, jo vēlējos parādīt citiem, ka man ir kapacitāte garākām distancēm, jo pats to zināju,” portālam Längd.se stāsta Alvars.

Izmantotie resursi:
www. Längd.se

     [+] [-]

, 2022-01-11 08:34, pirms 2 gadiem
Viņš neuzvarēja, jo nebija pieteikts maratona distancē.