Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Valsts svētkos vīriešu kērlinga komandas uzsāks dalību Latvijas čempionātā, fināla diena TV4

Linda Mangale
Linda Mangale

Valsts svētkos vīriešu kērlinga komandas uzsāks dalību Latvijas čempionātā, fināla diena TV4
Foto: Roberts Voskāns

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā vīriešu komandas Kērlinga hallē, Rīgā uzsāks cīņu par 2023.gada čempionu titulu. Fināla dienas spēles, kas norisināsies 8.maijā, tiešraidē tiks translētas TV4 kanālā.

Latvijas čempionāts kērlingā vīriešu komandām būs pēdējais 2022./2023.gada sezonas čempionāts, kas norisināsies divas nedēļas nogales pirms šīs sezonas noslēguma dienas – 20.maija. Par titulu sacentīsies septiņas komandas, kur dažām no tām sastāvos vērojamas nelielas izmaiņas. Pašreizējā un divkārtējā Latvijas čempiona titula turētāja Mārtiņa Trukšāna komandai pievienojies Aivars Avotiņš, kurš, pēc 20 gadu spēlēšanas kopā ar daudzkārtējo čempionu Ritvaru Gulbi, pametis Gulbja komandu.

Savukārt Gulbim pievienojies juniors Roberts Reinis Buncis, kas ir šī brīža jaukto komandu, jaukto pāru un junioru puišu komandas Latvijas čempions. Apvienojot Gulbja pieredzi un Bunča entuziasmu, pērnā gada sudrabu ir plānots nomainīt pret zeltu.

Pagājušajā čempionātā lielisku sniegumu parādīja Kristapa Zasa junioru komanda, kas pieaugušo konkurencē pirmo reizi tika uz goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu. Šogad puiši nedomās atkāpties. Viņiem konkurenci sastādīs otra junioru komanda šajā čempionātā no Ventspils kērlinga kluba Markusa Salmiņa vadībā.

Allaž sīksti sāncenši ir senioru kvartets, kurā trīs no četriem Anša Regžas vadībā nesen kā pasaules čempionātā senioriem Korejā izcīnīja Latvijai līdz šim augstāko – 9.vietu. Savukārt Arnis Veidemanis, kas iepriekšējos gadus spēlēja čempiona Trukšāna komandas sastāvā, izveidojis jaunu blici, bet Jānis Rudzītis pēc gada pārtraukuma ar izmainītu komandas sastāvu dosies cīņa par titulu.

Komandas aizvadīs viena apļa spēles, pēc kurām pamatturnīra kopvērtējuma 1.vieta ar 4.vietu un 2.vieta ar 3.vietu tiksies pusfinālā. Šo spēļu uzvarētāji 8.maijā plkst. 15:00 finālā turpinās cīņu par Latvijas čempionu godu, bet zaudētāji uz paralēlā celiņa noskaidros bronzas medaļu īpašniekus.

Visas čempionāta spēles būs iespējams skatīties Latvijas Kērlinga asociācijas YouTube kontā, savukārt viena no pusfināla spēlēm un fināls tiks translēts tiešraidē TV4 televīzijā un mājas lapā, Sportacentrs.com mājas lapā, kā arī Latvijas Kērlinga asociācijas YouTube un Facebook kontos.

Latvijas čempioni iegūs tiesības pārstāvēt Latviju Pasaules kērlinga federācijas rīkotajās sacensībās nākamajā 2023./2024.gada sezonā.

Dalībnieki:

CC Rīga/Trukšāns
A41/Gulbis
TKK/Zass
CC Rīga/Veidemanis
SK OB/Regža
JKK/Rudzītis
VKK/Salmiņš

Kērlinga klubu atšifrējums:

JKK – Jelgavas kērlinga klubs
CC Rīga – Kērlinga klubs Rīga
SK OB – Sporta klubs „OB”
TKK – Talsu kērlinga klubs
VKK – Ventspils kērlinga klubs

Sacensības norisinās ar Latvijas Sporta federāciju padomes, Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas, Latvijas Kērlinga asociācijas atbalstu.

Online rezultāti: Curling.Lv
Tiešraide: https://www.youtube.com/channel/UC5...