Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas duetam uzvara PČ kērlinga kvalifikācijā jauktajiem pāriem

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas duetam uzvara PČ kērlinga kvalifikācijā jauktajiem pāriem
Santa Blumberga-Bērziņa, Arnis Veidemanis
Foto: Roberts Blaubuks

LETA. Latvijas duets Santa Blumberga-Bērziņa/Andris Bremanis pirmdien Skotijā svinēja uzvaru pasaules kērlinga čempionāta jauktajiem pāriem kvalifikācijas sacensību spēlē.

Blumberga-Bērziņa un Bremanis ar 11:7 pārspēja grupas pastarīti Kirgizstānu.

Pirmajā endā latvieši guva divus punktus un otrajā - vienu punktu, taču pretinieki ar atbildēja ar četriem punktiem trešajā endā, izvirzoties vadībā ar 4:3, bet uz diviem Latvijas punktiem ceturtajā endā - ar trim - piektajā endā, panākot vadību ar 7:5.

Sestais ends rezultatīvs padevās Latvijas komandai, kas guva četrus punktus, nākamajos divos endos pievienojot vēl pa vienam punktam.

Latvijas kērlingisti ar divām uzvarām četrās spēlēs A grupā dala trešo līdz piekto vietu, saglabājot izredzes iekļūt izslēgšanas spēļu sacensībās. Vietu "play-off" cīņās jau ir nodrošinājusi Vācija, kas svinējusi uzvaras visās piecās cīņās.

Jau ziņots, ka iepriekšējos mačos Latvijas pāris ar 9:8 uzvarēja Ukrainu, ar 5:8 piekāpās Īrijai un ar 0:12 atzina Vācijas pārākumu.

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turpinājumā Latvijas duets otrdien tiksies ar Indiju un Taivānu.

Turnīrā tiek noskaidrotas tās četras valstis, kuras pasaules čempionātā, kas 2024.gadā no 20. līdz 27.aprīlim norisināsies Zviedrijas pilsētā Estešundā, pievienosies Skotijai, Šveicei, Norvēģijai, Kanādai, Zviedrijai, Itālijai, ASV, Japānai, Austrālijai, Dānijai, Čehijai, Igaunijai, Dienvidkorejai, Spānijai, Nīderlandei un Turcijai.

Par šīm četrām ceļazīmēm sacenšas 26 valstu izlases, kuras sadalītas četrās grupās - divās pa septiņām un divās pa sešām komandām. Vispirms tiek izspēlēts apļa turnīrs, pēc kura katras grupas divi labākie pāri turpinās cīņu "play-off" kārtā.

Izmantotie resursi:
LETA