Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvietēm trešā uzvara pasaules junioru kērlinga čempionāta B divīzijā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvietēm trešā uzvara pasaules junioru kērlinga čempionāta B divīzijā
Foto: World Curling Federation

LETA. Latvijas kērlingistes sestdien Somijā izcīnīja trešo uzvaru pasaules junioru čempionāta B divīzijas spēlē.

Latvijas juniores ar 6:3 pieveica Anglijas vienaudzes.

Pirmajos divos endos latvietes guva attiecīgi vienu un trīs punktus, uz ko anglietes atbildēja ar vienu gūtu punktu trešajā un piektajā endā.

Sestajā endā Latvija guva divus punktus, septītajā endā Anglija atbildēja ar vienu punktu, un komandas vienojās astoto endu neaizvadīt.

Turnīra tabulā Latvija ar trim panākumiem trīs cīņās kopā ar Ungāriju dala pirmo vietu sešu komandu grupā.

Jau ziņots, ka pirmajās divās cīņās latvietes ar vienādu rezultātu 14:2 sagrāva Slovākiju un Ukrainu.

Svētdien latvietes B grupā cīnīsies ar Ungāriju un Jaunzēlandi.

Juniorēm 25 izlases ir sadalītas četrās apakšgrupās, pēc apļa turnīra labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfināla. Pirmajā trijniekā iekļuvušās komandas nodrošinās ceļazīmes uz 2024.gada pasaules junioru čempionāta augstāko divīziju.

Latvijas junioru izlases sastāvā ir Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Marija Seļiverstova, Letīcija Ieviņa un trenere Iveta Staša-Šaršūne. Šī ir jau 22.reize, kad Barone piedalās Pasaules Kērlinga asociācijas rīkotās sacensībās.

Pēc šī turnīra norisināsies B divīzijas meistarsacīkstes arī vīriešu junioru izlasēm, arī tajās piedaloties Latvijas izlasei.

Izmantotie resursi:
LETA