Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlasei zaudējums pasaules junioru kērlinga čempionāta B divīzijas ceturtdaļfinālā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas izlasei zaudējums pasaules junioru kērlinga čempionāta B divīzijas ceturtdaļfinālā
Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas kērlingistes pirmdien Somijā cieta zaudējumu pasaules junioru čempionāta B divīzijas ceturtdaļfinālā. Latvijas izlase ceturtdaļfinālā ar 2:8 zaudēja Vācijai.

Pirmais ends beidzās bez gūtiem punktiem, bet otrajā un ceturtajā pa vienam punktam guva Latvija, Vācijai atbildot ar diviem gūtiem punktiem trešajā endā.

Mača turpinājumā punktus guva vien vācietes, pa diviem punktiem izcīnot piektajā, sestajā un septītajā endā, bet astoto endu puses vienojās neaizvadīt.

Vācija pusfinālā tiksies ar Ungārijas un Ķīnas mača uzvarētājām.

Jau ziņots, ka grupas cīņās latvietes ar vienādu rezultātu 14:2 sagrāva Slovākiju un Ukrainu, ar 6:3 pieveica Anglijas vienaudzes, ar 3:6 piekāpās Ungārijai un ar 8:3 uzvarēja Jaunzēlandi, ieņemot otro vietu B grupā.

Juniorēm 25 izlases bija sadalītas četrās apakšgrupās, pēc apļa turnīra labākajām divām katras grupas komandām iekļūstot ceturtdaļfinālā. Pirmajā trijniekā iekļuvušās komandas nodrošinās ceļazīmes uz 2024.gada pasaules junioru čempionāta augstāko divīziju.

Latvijas junioru izlases sastāvā spēlēja Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Marija Seļiverstova, Letīcija Ieviņa un trenere Iveta Staša-Šaršūne.

Pēc šī turnīra norisināsies B divīzijas meistarsacīkstes arī vīriešu junioru izlasēm, arī tajās piedaloties Latvijas izlasei.