Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas kērlinga juniori noslēdzošajā spēlē pieveic Brazīliju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas kērlinga juniori noslēdzošajā spēlē pieveic Brazīliju
Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas kērlingisti svētdien Somijā izcīnīja uzvaru pasaules junioru čempionāta B divīzijas sestajā mačā, taču ar to nepietika, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs un turpinātu cīņu par vietu augstākajā divīzijā. Latvijas kērlingisti noslēdzošajā spēlē ar 5:4 uzvarēja Brazīliju.

Latvija C grupā ar četrām uzvarām sešās spēlēs ieņēma ceturto vietu septiņu komandu vidū.

Pirmajās grupas cīņās latvieši ar 6:5 uzvarēja Jaunzēlandi, ar 8:5 pārspēja Honkongu, ar 5:8 piekāpās amerikāņiem, ar 9:1 sagrāva Anglijas izlasi, bet pēc tam ar 2:9 atzina Dānijas pārākumu.

Junioriem 22 izlases sadalītas trīs grupās, pēc apļa turnīra ceturtdaļfinālā iekļūstot katras grupas divām labākajām komandām un vēl divām trešo vietu ieguvējām.

Pirmajā četriniekā iekļuvušās komandas nodrošinās ceļazīmes uz 2024.gada pasaules junioru čempionāta augstāko divīziju.

Latvijas junioru izlasē trenera Arņa Veidemaņa vadībā spēlē Roberts Reinis Buncis (Skips), Kristaps Zass, Toms Sondors, Aleksandrs Baranovskis, Deniss Smirnovs.

Pirms tam Somijā norisinājās pasaules čempionāts B divīzijā juniorēm, kurā Latvijas kērlingistes Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Marija Seļiverstova sasniedza ceturtdaļfinālu, kurā ar 2:8 piekāpās Vācijai.