Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Daugavpils volejbolisti uzvar atkārtoti un izcīna LČ bronzas godalgas

Jānis Celmiņš

Daugavpils volejbolisti uzvar atkārtoti un izcīna LČ bronzas godalgas
Daugavpils volejbolisti ar LČ bronzas godalgām. Foto: LVF

Latvijas čempionāta bronzas medaļas volejbolā vīriešiem šodien sev garantējuši DU/”Ezerzeme” volejbolisti, kuri savā laukumā apspēlēja “Biolars/Jelgava” vienību – 3:0. Uzvarētāju rindās 14 punktus guva Andris Širjakovs, kurš bija rezultatīvākais jau otrajā spēlē pēc kārtas.

Pirmo soli pretī bronzas medaļām daugavpilieši spēra aizvadītajā nedēļas nogalē, kad viesos pieveica Jelgavas komandu ar rezultātu 3:2. Lai gan šajā sērijā tika sagaidīta krietni lielāka intriga, tā izpalika.

Šodien spēlē Daugavpilī mājinieki uzvarēja atkārtoti. Tam bija nepieciešami vien trīs seti. Visai līdzīgā cīņā mājinieki uzvarēja ar 25:23, 25:22 un 25:21. Nedaudz labāk darbojoties gandrīz visos spēles elementos, Gunta Atara vadītā komanda sēriju noslēdza jau pēc divām cīņām, garantējot sev Latvijas čempionāta bronzas medaļas.

Uzvarētāju labā 14 punktus guva Andris Širjakovs, kurš bija rezultatīvākais jau otrajā spēlē pēc kārtas. Interesanti, ka arī jelgavnieku rindās rezultatīvākais bija Daugavpils volejbola audzēknis Vitālijs Cinne, viņam 18 rezultatīvas darbības.

Jau rīt var noslēgties sērija arī cīņā par LČ titulu. Šobrīd sērijas vadībā ar 2-0 ir “RTU/Robežsardze-Jūrmala” komanda. Trešā sērijas spēle līdzīgi kā otrā tiks aizvadīta Jēkabpilī, tās sākums plkst. 19.10.

Latvijas čempionāts

StadijaPāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēleSērijā
FinālsRTU/Robežsardze-Jūrmala - Jēkabpils Lūši3:23:028.03.ja vajagja vajag1-0
Par bronzuBiolars/Jelgava – DU/Ezerzeme2-30-30-2

Latvijas čempionātā dāmām tikmēr šodien tika izspēlēta pirmā pusfināla sērijas cīņā VK “miLATss” un VK “Jelgava” pārī. Uzvarot ar rezultātu 3:1 (25:20, 23:25, 25:20, 25:19), jelgavnieces spēra pirmo soli fināla virzienā. Uzvarētāju rindās ražīgākās punktu guvējas bija Līva Sola un Inese Jursone, kuru rēķinā attiecīgi 22 un 18 punkti.

Otrajā no pusfināliem starp RSU/MVS un RVS/LU komandām vadībā (1-0) ir Rīgas Volejbola skolas pārstāves.