Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Točs: "Viņu "mazais" nesaplīsa, saplīsām mēs"

Rolands Eliņš

Točs: "Viņu "mazais" nesaplīsa, saplīsām mēs"
Edgars Točs. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas pludmales volejbolistiem Mārtiņam Pļaviņam/Edgaram Točam katrā spēles elementā pieliekot pa punktam, būtu iespēja panākt citādāku rezultātu sestdienas mačā, secina Pļaviņš.

Pļaviņš/Točs, kuri Tokijas olimpiskajās spēlēs izsēti ar 14.numuru, grupu turnīra pēdējā spēlē ar 0-2 (18:21, 16:21) cieta zaudējumu pret Meksikas pāri Hosue Gastons/Hosē Rubio (23.).

Točs pēc cīņas sarunā ar Latvijas žurnālistiem secināja, ka iesācis maču diezgan slikti ar vairākām kļūdām. "Bija daudz neprecizitāšu un serves uzņemšanā pārāk daudz centāmies ātrās izspēlēs iet uz tīku. Bloks un aizsardzība bija, bet piespēlēs un servēs varēja būt labāk. Nesaplīsa viņu mazais, saplīsām mēs," teica Točs.

Pļaviņš atzina, ka enerģiju traucējis iegūt karstais laiks - mačs norisinājās dienas vidū no plkst.15 līdz 16 pēc vietējā laika. "Grūti dabūt emocijas, ja pietrūkst pāris milimetru šur un tur. Tehniski nenospēlējām to, kā varam, uzdāvinot viņiem vairākus punktus," teica Pļaviņš.

Problēmas sagādājusi arī pretinieku garā volejbolista Hosē Rubio spēle pie tīkla. "Viņš lec augstu un grūti viņam tikt pāri. Viņš spēlē blokā citādi nekā pārējie, turklāt izlec ļoti vēlu. Mums tas noteikti bija neērti, bet viņiem tas bija liels pluss. Viņš visur praktiski pieskārās un ļoti gudri nospēlēja," par pretinieku spēli stāstīja Pļaviņš.

Vēlāk pēcpusdienā latvieši uzzinās savus pretiniekus astotdaļfinālā. Pļaviņs gan atzīmēja, ka nav jādomā par gaidāmajiem pretiniekiem, bet savas spēles uzlabošanu.

"Jāanalizē savas sniegums un viss jau ir mūsos pašos. Visur ir, kur pielikt, katrā vietā pa drusciņai. Ja katrā elementā pieliktu pa punktam, tad rezultāts būtu citādāks," pauda Pļaviņš.

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2021-07-31 11:45, pirms 3 gadiem
Tādu spēli pilnībā jāmaina nevis jārunā par kaut kādiem punktiņiem!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-31 12:17, pirms 3 gadiem
Šodien nebija mūsu diena.Redzēju arī visas meksikāņu spēles un jāsaka,vini ir malači.Tagad viss labākais jāparāda izslēgšanas spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-31 12:46, pirms 3 gadiem
Jāpiestrādā pie precīzākas servju uzņemšanas un otrās piespēles. Skaidrs, ka vairums citu pretinieku servēs tikpat agresīvi kā to darīja šodien meksikāņi. It kā jau visu puiši darīja pareizi, bet tomēr izpildījums nebija pietiekami kvalitatīvs, radās gana daudz neprecizitātes otrajā piespēlē, kamdēļ nespējām nonākt līdz parocīgam sitienam. Mūsējo serve nav īsti konkurentspējīga, tāpēc vienīgā iespēja uzvarēt ir ar labu servju uzņemšanu. Puiši jau paši to zin, bet vajag to visu precīzāk realizāt laukumā. Servju uzņemšana, spēle aizsardzībā un Edgara bloks. Tam visam jābūt, tad varam uzvarēt. To parādīja arī spēlē pret krievu pāri.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-31 16:02, pirms 3 gadiem
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Tālākais zars vnk pak..

     [+] [-]

, 2021-07-31 23:28, pirms 3 gadiem
Būtu meksikānus vinnējuši, pavisam cita lieta daudz cerīgāk

     [+] [-]

, 2021-07-31 23:37, pirms 3 gadiem
Spēle bez dzirksteles. Nekādu emociju. Psiholoģiski negatavi spēlei. Ja tā tālāk, tad bezcerīgi.