Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Čerifs/Ahmeds turpina pārliecinoši, Ļešukovs/Semjonovs uzvar grupā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Čerifs/Ahmeds turpina pārliecinoši, Ļešukovs/Semjonovs uzvar grupā
Čerifs un Ahmeds. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vīriešiem aizvadītas vēl četras spēles. A grupā izdevās triumfēt krieviem Iļjam Ļešukovam un Konstantīnam Semjonovam, bet C grupā pie otrās uzvaras tika Čerifs un Ahmeds no Kataras.

Tokijas olimpisko spēļu vīru pludmales volejbola turnīrā dienas ievadā savu otro uzvaru C grupā spēja izcīnīt ASV pludmales volejbolisti Džeikobs Gibs un Tri Borns. Viņiem pretiniekos bija šveicieši Adrians Haidrihs un Mirko Gersons. Cīņa starp abiem duetiem bija ļoti līdzīga, bet minimālā vadībā turējās ASV pludmales volejbolisti. Pēc Borna eisa rezultāts bija 11:9, bet tad laba servju sērija padevās Gibam (14:10). Šveicieši panāca izlīdzinājumu, bet uzreiz atgūto zaudēja, ļaujot Gibam un Bornam uzvarēt setu ar 21:19.

Otrajā setā pirmie pie divu punktu pārsvara tika šveicieši, kā arī turējās vadībā līdz pat tā galotnei. Tad ar eisu vadības maiņu panāca Gibs, kurš vēlāk arī atspēlēja bumbu aizsardzībā, kas ļāva tikt pie uzvaru nesošā punkta - 2-0 (21:19, 23:21).

Tikmēr A grupā notika izšķirošā cīņa par palikšanu turnīrā starp spāņiem Pablo Ereru/Adrianu Gaviru un austrāliešiem Kristoferu Makhjū un Demienu Šūmanu. Austrālieši savā olimpiskajā debijā pabojāja nervus norvēģiem Andersam Molam nu Kristianam Sēremam, bet šajā mačā nespēja parādīt gana labu sniegumu, lai reāli pacīnītos par uzvaru. Spāņi spēli sāka ar 8:3 izrāvienu, tā arī ne uz brīdi nepielaižot pretiniekus sev klāt. Otrajā setā Erera un Gavira arī ātri ieguva trīs punktu pārsvaru, bet pilnībā salauza pretiniekus ar servēm seta otrajā pusē. Spāņi uzvarēja spēli ar 2-0 (21:16, 21:16), bet Makhjū un Šūmanam olimpiskās spēles galā.

C grupā pie otrās uzvaras mēģināja tikt arī Kataras pludmales volejbolisti Čerifs Jounouse un Ahmeds Tidžans, kuriem pretī stājās Adrians Karambula un Enriko Rosi no Itālijas, kuri pirmajā spēlē atzina Kreba un Borna pārākumu. Spēles ievadā Čerifs un Rosi apmainījās ar efektīgiem blokiem, bet minimālā vadībā izvirzījās Itālijas duets (6:5). Kataras pludmales volejbolisti spēlēja uz Karambulu, kurš viņu uzticību nepievīla (8:6). Itālijas duets ātri atguva zaudēto, bet Rosi ar eisu izvirzīja to vadībā. Karambulam un Rosi neizdevās nosargāt divu punktu pārsvaru, pretiniekiem seta otrajā pusē atjaunojot līdzsvaru uz tablo (13:13).

Seta otrajā pusē dueti cīnījās ļoti līdzīgi, bet tā galotnē Karambula garā izspēlē tika pie vairākām bumbām līdz guva punktu, atnesot Itālijas pārim divas setbumbas. Tad Rosi nerealizēja otro setbumbu, tablo vēstot 20:20. Itālijas duets paņēma pārtraukumu, bet pēc tā Čerifs ar bloku veica vadības maiņu (23:22). Nākamajā izspēlē viņš vēlreiz pieķēra bumbu blokā, kas beidzās ar uzvaru nesošo punktu - 24:22.

Otrā seta sākumā Čerifs turpināja uzņemto kursu, vēl divas reizes bloķējot Rosi uzbrukuma sitienus, kā arī atzīmējoties ar labu servi (4:1). Itālijas duets paņēma pārtraukumu, bet pēc tā rezultāta starpība pieauga līdz pieciem punktiem (8:3). Tā varēja būt vēl lielāka, ja Čerifam nefiksētu kļūdu piespēlē. Itālijas duetam atspēlēties varēja palīdzēt vien pretinieki, paši pieļaujot kļūdas. Līdz tehniskajam pārtraukumam Čerifs un Ahmeds sasniedza septiņu punktu pārsvaru, kas bija neatspēlējams. Karambula un Rosi nolaida rokas un izkāra balto karogu, kamēr Kataras pāris varēja svinēt otro panākumu ar 2-0 (24:22, 21:13).

Dienas noslēgumā par uzvaru A grupā cīnījās norvēģi Anders Mols/Kristians Sērems un krievi Iļja Ļešukovs/Konstantīns Semjonovs. Spēli ar 5:1 izrāvienu sāka norvēģi, bet tad krievi pilika spēlē aizsardzībā, samazinot deficītu līdz minimumam (5:6). Īsi pirms tehniskā pārtraukuma Semjonovs divreiz bloķēja Mola uzbrukumus, izvirzot Krievijas Olimpiskās komitejas duetu vadībā (11:10). Arī seta turpinājumā krievi panākumus pārsvarā guva ar Semjonova darbībām, vai tas būtu bloks vai serve. Lai arī norvēģiem bija iespēja panākt izlīdzinājumu, tostarp otrās setbumbas izspēlē, pie tīkla atkal sevi apliecināja Semjonovs - 21:19.

Arī otrajā setā ātri vien krieviem izdevās iegūt piecu punktu pārsvaru pēc sekmīgām darbībām aizsardzībā (10:5). Norvēģi saņēmās vien seta vidū, kad sadeldēja deficītu līdz minimumam (11:12). Sērema kļūdas uzbrukumos Norvēģijas duetu ātri vien atmeta atpakaļ, bet arī šoreiz nebija tālu no tā, lai tas izglābtos seta galotnē. Ļešukovam tomēr izdevās gūt punktu otrās setbumbas izspēlē, bet Krievijas Olimpiskās komitejas duets varēja svinēt uzvaru un pirmo vietu A grupā - 2-0 (21:19, 21:19).

Kamēr vieniem grupu turnīrs un olimpiskās spēles pludmales volejbolā jau noslēgušās, tikmēr citiem, Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam, sāksies tikai ceturtdien, latviešiem tiekoties ar krieviem Oļegu Stojanovski un Vjačeslavu Krasilņikovu. Spēles sākums plkst. 11:00.

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, 28. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
CGibs/Borns (ASV) - Haidrihs/Gersons (Šveice)2-0 (21:19; 23:21)
AErera/Gavira (Spānija) - Makhjū/Šūmans (Austrālija)2-0 (21:16; 21:16)
CČerifs/Ahmeds (Katara) - Karambula/Rosi (Itālija)2-0 (24:22; 21:13)
AMols/Sērems (Norvēģija) - Ļešukovs/Semjonovs (ROC)0-2 (19:21; 19:21)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-07-28 18:03, pirms 3 gadiem
Kas ar tiem vikingtrolļiem notiek pēdējos 2 mēn.?
Tiešām kovids atņēmis visas superspējas???