Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempions BMX treniņbraucienos ietriecas vieglprātīgā tiesnesī

Emils Ozerinskis

Eiropas čempions BMX treniņbraucienos ietriecas vieglprātīgā tiesnesī
Nīks Kimmans (#313). Foto: Jānis Līgats

Šonedēļ notiekošo Tokijas olimpisko spēļu BMX sacensību viens no galvenajiem favorītiem Nīks Kimmans treniņbraucienos piedzīvojis smagu sadursmi ar vienu no trases tiesnešiem, satraumējot ceļgalu.

Lai gan skandāli un dažādi starpgadījumi tik lielā sporta forumā kā olimpiskās spēles notiek allaž, taču šoreiz ļoti daudz akmeņu metams sacensību tiesnešu dārziņā. Pirms dažām dienām triatlona sacensībās tika dots starta šāviens, kamēr lielai daļai sportistu priekšā atradās TV kameru kuteris. Triatlonā tas gan beidzās bez traumām, taču tik veiksmīgi neizgāja uz BMX trases. Atklāto treniņu laikā viens no sacensību tiesnešiem neapdomīgi izlēma šķērsot trasi, brīdī kad otrajā taisnē devās viens no vīru BMX sacensību galvenajiem favorītiem Nīks Kimmans. Nīderlandes riteņbraucēs nespēja izvairīties no uz trases uzklīdušā sacensību darbinieka, piedzīvojot pamatīgu sadursmi. Nīderlandes atlēts šajā avārijā traumēja ceļgalu, kas var būtiski ietekmēt BMX sacensību iznākumu.

Nīks Kimmanns ir viens no šī brīža vadošajiem BMX braucējiem pasaulē, būdams starp galvenajiem kandidātiem arī Tokijas olimpiskajās spēlēs. Pirms diviem gadiem jaunatklātajā Māra Štromberga BMX trasē Valmierā Kimmans kļuva par Eiropas čempionu, bet sekojošajā pasaules čempionātā nīderlandietis ieguva sudraba medaļu, piekāpjoties tikai savam tautietim Tvanam van Gentam.

Ceturtdienas rītā notiekošajā BMX sacensību ceturtdaļfinālā Latvijas pārstāvim Helvijam Babrim jāsacenšas tieši ar abiem nīderlandiešiem Kimmanu un van Gentu.

Nīderlandes riteņbraucējiem Tokijas spēles grūti nosaukt par veiksmīgām. Šosejas riteņbraukšanā Annemīka van Vlētena rāciju trūkuma dēļ nezināja, ka viņai priekšā ir austriete Anna Kīzenhofere. Nīderlandes sportiste finišā iebrauca ar pārliecību, ka kļuvusi par olimpisko čempioni, taču vēlāk izrādījās, ka jāsamierinās ar sudrabu. Smagu kritienu kalnu velosipēdu sacensībās piedzīvoja Nīderlandes sportists Matjē van der Pūls, bet viena no favorītēm šosejas riteņbraukšanas individuālajā braucienā Anna vad der Bregena piedzīvojus kritienu pēc tam, kad viņu no riteņa nogāzis tiesnesis, kurš nav zinājis, ka van der Bregena ir olimpiskā sportiste.

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

  +7 [+] [-]

, 2021-07-27 14:21, pirms 3 gadiem
Tiesnesis mudaks!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-27 14:48, pirms 3 gadiem
Weedyes rakstīja: Tiesnesis mudaks!
Varbūt plānots kamikadze???

  +1 [+] [-]

, 2021-07-27 14:49, pirms 3 gadiem
Šīs olimpiskās spēles lieku reizi atgādina, ka japāņi neieredz holandiešus..

  -1 [+] [-]

, 2021-07-27 15:54, pirms 3 gadiem
Tiesnesis varbūt savu ģimenes nākotni tagad ir nodrošinājis

  +1 [+] [-]

, 2021-07-28 10:25, pirms 3 gadiem
Labi, ka tas bija tikai ričuks, nevis, piemēram, bobsleja četrnieks.

  +3 [+] [-]

, 2021-07-28 11:31, pirms 3 gadiem
Tiesnesis lohs!

  -1 [+] [-]

, 2021-07-28 15:33, pirms 3 gadiem
Tad sanāk, ja tiesnesī ietriecas, tad tiesnesis paliek uz kājām, nu burtiski kā siena

Cita lieta jau gan, ja notriec, bet te izklausās, ka nebija tas gadījums.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-31 07:11, pirms 3 gadiem
left_hook rakstīja: Tad sanāk, ja tiesnesī ietriecas, tad tiesnesis paliek uz kājām, nu burtiski kā siena

Cita lieta jau gan, ja notriec, bet te izklausās, ka nebija tas gadījums.
Tu video noskatījies?

     [+] [-]

, 2021-08-05 11:02, pirms 3 gadiem
rihardilio rakstīja: Tu video noskatījies?
Nu, noskatījos, un?

Tur jau tā lieta, ka tiesnesi notrieca, nevis ietriecās kā sienā. Nu, tas kā šejienes analfabēti žurnālisti drukā