Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Itāļi un vācieši aizvada episku cīņu pludmales volejbolā, pirmā uzvara arī Čerifam un Ahmedam

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Itāļi un vācieši aizvada episku cīņu pludmales volejbolā, pirmā uzvara arī Čerifam un Ahmedam
Paolo Nikolai uzbrukumā. Foto: Imago images/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu vīriešu pludmales volejbola turnīrā aizvadītas sešas spēles trīs grupās. Par spraigāko no tām kļuva itāļu Paolo Nikolai/Danieles Lupo un vāciešu Juliusa Toles/Klemena Vikera duelis. Tāpat pie pirmās uzvaras tika arī vieni no favorītiem - Kataras pludmales volejbolisti Čerifs un Ahmeds.

Vīru turnīrā no favorītu vidus sevi apliecināt vajadzēja Kataras pludmales volejbolistiem Čerifam un Ahmedam, kuri pirmajā spēlē tikās ar šveiciešiem Adrianu Haidrihu un Mirko Gersonu. Šo C grupas spēli dueti sāka līdzīgi, bet tad Gersons kļūdījās uzbrukumā, dodot pretiniekiem divu punktu vadību (6:4). Pirms tehniskā pārtraukuma šveicieši atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet seta otrajā pusē kļūdas noveda pie četru punktu pārsvara Kataras duetam (16:12). Čerifs un Ahmeds spēja pārsvaru noturēt, uzvarot pirmo setu ar 21:17.

Otrajā setā Kataras duets pirmo reizi divu punktu pārsvaru ieguva pēc Ahmeda eisa (9:7), bet tad divreiz kļūdījās Gersons (12:8). Seta otrajā pusē šveicieši ne uz brīdi nespēja atgriezties cīņā, kas ļāva Čerifam un Ahmedam svinēt uzvaru ar 2-0 (21:17, 21:16).

Otrā C grupas spēlē Džeikobs Gibs un Tri Borns no ASV cīnījās pret Adrianu Karambulu un Enriko Rosi. Spēli krietni labāk sāka Gibs un Borns, ASV pludmales volejbolistiem pēc sekmīgas spēles aizsardzībā izvirzoties vadībā ar 6:1. Rezultāta starpība sasniedza arī sešus punktus, bet tad Itālijas pāris sāka pamazām atgūties. Vien tuvojoties seta izskaņai, Karambula un Rosi pietuvojās divu punktu atstatumā, bet tas arī bija viss. ASV pludmales volejbolisti uzvarēja setu ar 21:18.

Otrā seta pirmajā pusē Itālijas duets ieguva divu punktu pārsvaru, bet pirms tehniskā pārtraukuma minimālā vadībā jau bija ASV pludmales volejbolisti (11:10). Visu seta otro pusi Karambula un Rosi bija iedzinējos, bet vadību vairs nespēja iegūt, Gibam un Bornam svinot panākumu ar 2-0 (21:18; 21:19).

Par interesantu spēli parūpējās F grupas komandas. Vācieši Julius Tole un Klemens Viklers par pirmo uzvaru cīnījās ar itāļiem Paolo Nikolai un Danieli Lupo. Viklers izvirzīja vāciešus vadībā ar 2:0, bet Nikolai uzreiz atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Drīz vien Viklers vēlreiz deva Vācijas duetam divu punktu pārsvaru, kas šoreiz noturējās līdz seta vidum, duetiem lieliski spēlējot pie pretinieku serves (11:11). Trešo reizi vācieši ieguva divu punktu pārsvaru pēc Viklera eisa, bet itāļi atbildēja ar četru punktu izrāvienu (16:14). Līdz pat seta beigām dueti cīnījās ļoti līdzīgi, bet tieši Viklera spēle aizsardzībā atnesa panākumu Vācijas duetam (21:19).

Otrajā setā līdzīgā cīņa turpinājās, duetiem regulāri veicot minimālas vadības maiņas. Pirmie vajadzīgo divu punktu pārsvaru ieguva vācieši, kad rezultāts bija 15:13. Pie tādas spēles tas jau bija daudz, bet itāļi prata saņemties. Pa reizei kļūdījās Tole un Viklers, Lupo pacēla bumbu aizsardzībā un rezultāts jau bija 17:15 Itālijas dueta labā. Tomēr arī tas vēl nebija viss, jo vācieši uzreiz atguva zaudēto. Seta galotnē ar bloku atzīmējās Nikolai, kas ļāva izraut trešo setu - 21:19.

Trešo setu ar diviem punktiem iesāka itāļi, bet tad trīs punktu izrāviens padevās vāciešiem, ar eisu izceļoties Tolem. Tālāk jau atkal cīņa ritēja punkts punktā līdz Viklers atzīmējās ar neatvairāmu servi (9:7). Itāļi tomēr spēja mainīt cīņas gaitu ar sekmīgām darbībām aizsardzībā, kas bija panākuma atslēga. Pie mačbumbas vācieši nespēja saglabāt kontroli pār bumbu aizsardzībā, Lupo noslēdzot spēli ar uzvaru nesošo punktu - 2-1 (21:19, 19:21, 15:13).

Pirmdien vīru turnīrā paredzētas četras spēles, pirmās aizvadot B grupas komandām, bet otrās - A grupas komandām. Tiesa var nojaust, ka Mārtiņa Pļaviņa un Edgara Toča spēle pret čehiem Perušiču un Švaineru nenotiks, jo Perušičs vēl nebūs izcietis karantīnu pēc pozitīvā covid-19 testa. Oficiāls paziņojums gan varētu būt zināms vien pirmdienas rītā pēc Japānas laika.

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, 25. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
FGocu/Širatori (Japāna) - Kantors/Lošjaks (Polija)0-2 (15:21; 14:21)
EEvandru/Brunu (Brazīlija) - Grimalts/Grimalts (Čīle)2-1 (21:15; 16:21; 15:12)
EBrils/Fijaleks (Polija) - Abiča/Elgraoi (Maroka)2-0 (21:17; 21:11)
CČerifs/Ahmeds (Katara) - Haidrihs/Gersons (Šveice)2-0 (21:17; 21:16)
FTole/Viklers (Vācija) - Nikolai/Lupo (Itālija)1-2 (21:19; 19:21; 13:15)
CGibs/Borns (ASV) - Karambula/Rosi (Itālija)2-0 (21:18; 21:19)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2021-07-25 21:38, pirms 3 gadiem
Dabūju lasīt patizlu rakstu meklējot EPISKUMU....